Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg rosszul reagáltam? Illetlenség volt?
A történet röviden:
Van egy barátnőm (23 éves), a párjával fél éve vannak együtt, 1 hónapja költöztek össze. Pár napja beültünk kávézni, és elmondta, hogy terhes. Meglepődtem, és finoman rákérdeztem, hogy lehet-e gratulálni, hiszen nem egy hosszú kapcsolatról van szó, tanul még a barátnőm, illetve hébe-hóba alkalmi diákmunkákat csinál. Így nem akartam azt, hogy elkezdek ujjongani, gratulálni, aztán pedig kiderül, hogy nem tartják meg, szóval nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni. Mondta, hogy igen, megtartják, majd ezután gratuláltam, vele együtt örültem, és beszélgettünk a terhességről, a gyermekvállalásról úgy általában, az anyagiakról. Azonban a fülembe jutott, hogy a barátnőm más ismerősöknek azt mondta, hogy én milyen érzéketlen vagyok, hogy rákérdeztem, hogy örülni, gratulálni lehet-e, hogyan feltételezhettem, hogy nem tartják meg...?! Tényleg én reagáltam rosszul, vagy ő fújja fel a dolgot? Igazából én pont azt szerettem volna elkerülni, hogy kellemetlen legyen a szituáció, de ezek szerint mégis megsértődött..szerintetek tényleg illetlenség volt megkérdeznem tőle?
24/N
Szerintem se dicsekedni senki a babával, ha nem akarja megtartani! Én nem feltétlenül haragudtam volna meg rád, de az biztos, hogy nekem se esett volna jól ez a megjegyzés.
Remélhetőleg máskor mással nem így kommunikálsz majd.
Első vagyok. Hát ha csak tényszerűen annyit mondott, hogy "terhes vagyok" és te annyit kérdeztél, hogy "lehet gratulálni?" - akkor nem értem a megsértődést. Túlzott reakciónak tűnik, de nézd el neki, biztos érzékeny időszakban van.
Inkább akkor ülj le és tisztázd vele, hogy semmi rosszat nem akartál, és nagyon örülsz a boldogságuknak.
Ha tényleg nagybetűs barátnőd, akkor valóban nem egyértelmű, hogy örömében mondta el, vagy az lett volna a következő mondat,hogy az abortuszon gondolkodik. Azon kívül, ha tényleg barátnőd, nem másnak kellett volna a hátad mögött elmondani, hogy fájlalta a reakciódat, nyugodtan megmondhatta volna őszintén, hogy "ugyan már hova gondolsz, természetesen örülünk" stb. stb.
Alap dolog, hogy ha valami nem tetszik, azt az ember szemébe mondjuk, nem a háta mögött beszéljük ki, barátok közt ez alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!