Illetlenség állatot ajándékozni olyan rokonnak, akiről tudom, hogy nagyon örülne neki?
Szerintem nem bunkó dolog, csak elsülhet rosszul, ha mondjuk a nővéred nem akar kutyát, a gyerek meg igen...
Abban az esetben lenne bunkóság, ha rájuk sóznád, mondván szegény árva, nincs hol laknia, és ha nem fogadják be, akkor elaltatják, stb. De ha jól értem, ha nekik mégsem kellene, nálad már van helye, szóval... :)
Beszéld meg a nővéreddel.
Nálunk is szó van arról, hogy majd lesz kiscicánk, de ha most odaállítana valaki egy macsekkal, akkor repülne mint a szél, mert a jelen helyzetben épp nem alkalmas, nekünk fél-1 év múlva lesz esedékes. Addig csak nyűg lenne.
A másik, hogy mi sima házimacskát szeretnénk, nem lenne jó, ha valaki hozna egy pl. sziámit.
Szóval mindenképp kérdezd meg a nővéred, hogy most alkalmas-e (lehet, hogy náluk is feltételhez van kötve, hogy pl. a kislány egyedül levihesse, stb), vagy pont nem tacskót szeretnének.
Élő állatot soha nem ajándékozunk, csak ha előtte megbeszéltük mindegyik családtaggal!!! Egy állat (főleg egy kutya) tartása nem annyiból áll, hogy szeretgetjük, hanem komoly felelősség. Minden nap sétáltatni kell (ha kertben lesz, akkor is!), etetni, oltatni stb. Meg nem biztos, hogy az adott fajta/egyed megfelel az ő életstílusuknak, minden fajta és azon belül minden egyed más. Állatot ajándékozni nem illetlenség, hanem felelőtlenség!
Attól, hogy valaki kertes házba lakik, kell kutyát sétáltatni...
És inkább szerintem is kérdezd meg biztosra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!