Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg rosszul reagáltam? Illetlenség volt?
A történet röviden:
Van egy barátnőm (23 éves), a párjával fél éve vannak együtt, 1 hónapja költöztek össze. Pár napja beültünk kávézni, és elmondta, hogy terhes. Meglepődtem, és finoman rákérdeztem, hogy lehet-e gratulálni, hiszen nem egy hosszú kapcsolatról van szó, tanul még a barátnőm, illetve hébe-hóba alkalmi diákmunkákat csinál. Így nem akartam azt, hogy elkezdek ujjongani, gratulálni, aztán pedig kiderül, hogy nem tartják meg, szóval nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni. Mondta, hogy igen, megtartják, majd ezután gratuláltam, vele együtt örültem, és beszélgettünk a terhességről, a gyermekvállalásról úgy általában, az anyagiakról. Azonban a fülembe jutott, hogy a barátnőm más ismerősöknek azt mondta, hogy én milyen érzéketlen vagyok, hogy rákérdeztem, hogy örülni, gratulálni lehet-e, hogyan feltételezhettem, hogy nem tartják meg...?! Tényleg én reagáltam rosszul, vagy ő fújja fel a dolgot? Igazából én pont azt szerettem volna elkerülni, hogy kellemetlen legyen a szituáció, de ezek szerint mégis megsértődött..szerintetek tényleg illetlenség volt megkérdeznem tőle?
24/N
Szerintem túlreagálta a barátnőd. Nincs ebben semmi rossz, elvégre azért barátok valakik, mert tudnak normálisan beszélgetni.
Meg ha nem boldogan, mosolyogva mesélte a hírt, akkor normális, hogy így reagáltál.
(Az is lehet, hogy tényleg nem így tervezték, ezért esett neki rosszul, mert inkább szeretné úgy beállítani, hogy akarták.)
belegondoltam a szituba, és ha egy igazi barátnőmmel történt volna a beszélgetés, biztos nem sértődne meg, sem ő , sem én ellenkező esetben. amilyen világot élünk, nem egy komoly kapcsolatban élő, bevétellel rendelkező idősebb pár is meggondolná, h mi legyen a nem kívánt terhességgel. szerintem tök normálisan tetted, h rákérdeztél, h mi lesz.
csirke, ha ezen kiakad, valamit kellett mondjon.
Én kőbunkó, és tajparaszt vagyok, ha valakiről megtudom, hogy terhes, akkor azonnal szívből gratulálok neki :-)
A gyerekgyilkosokat pedig nem szeretem.
Jaj, milyen válaszok is érkeztek!
Szerintem egyrészt már dúlhatnak benne a hormonok, másrészt pedig nekem ne mondja senki, hogy attól, hogy magzat, egy kismama nem boldog és nem imádja a kis magzatát is odabent kezdettől fogva. Hiszen érzi, ha nem is őt, a változásokat, a testét, mindent!
Tehát elképzelhető, hogy rosszul esett neki, ami nem a te hibád! Szerintem próbálj beszélni vele erről, ha fontos neked ő, de ne emészd magad!
Utolsó vagyok!
Azért itt a válaszokhoz még annyit hozzátennék, hogy egy 10 éves házasság sem biztosabb és két olyan dolgozó ember se, akik 3 éve vannak egy cégnél,mert abból is lehet bármikor válás és munkahely elvesztés.
Én nem vagyok ennek híve, tévedés ne essék, de nem szeretek pálcát törni mások felett kívülállóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!