Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az igaz, hogy az azonos neműekhez vonzódó emberek betegnek számítanak?
40. Egyszerű a válasz: gyógyítható, tehát betegség. A betegség fogalma nem foglalja magában a lenézést, vagy hogy a beteg ember rosszabb, kevesebb lenne, mint más.
A szadista, mazochista hajlam betegség? Határozottan az, mert gyógyítható. A gyógyítása egyéb pozitívumokkal is jár, jobban megtalálja önmagát az ember, aki meggyógyul akár egyéb szexuális elhajlásokból, akár a homoszexualitásból gyógyul meg.
Egyébként sosem értettem, miért kell a homoszexualitást külön kezelni, mint bármilyen más elhajlást, hiszen a kialakulásuk oka ugyanott keresendő. Főleg a neveléstől függően, szülőkkel való kapcsolattól függően alakul ki, mire izgul fel valaki, ez szorosan összefügg az énképpel. Adott esetben kialakulhat, hogy valaki az autóktól, macskáktól, stb., fura dolgoktól izgul fel, és nem értem, miért kell külön kezelni ezektől, ha valaki a saját nemére izgul fel. Van az alapeset, amikor az ellenkező nem hozza lázba az embert. Ami ettől eltér, az mind sorolható egyetlen alapkategóriába. Csupán azért boncolgatták agyon külön a homoszexualitást, mert nagy felháborodást keltett az emberek körében, így bizonygatni kellett, hogy az miért jó dolog mégis.
Ami gyógyítható, az felfogható betegségnek, nem? A depresszió is betegség, de sokszor nem is tűnik fel, ha valaki depressziós, beteg. A személyiségzavarok, rossz lelki berögződések, félelmek betegségnek tekintendők? Az biztos, hogy mindenképpen korrigálhatók, gyógyíthatók. Más kérdés, ki ismeri fel azt, hogy segítségre szorul és ki hajlandó elfogadni, hogy segítsenek neki. Akinek gyerekkora óta félelmei vannak, megszokta ezt és fel sem tűnik neki, és ha megpróbálod elmagyarázni neki, hogy lehetne jobb is, lehet, hogy nagyon soká érti meg. Ugyanígy egy homoszexuálissal is nagyon nehéz a dolgod, ha el akarod neki magyarázni, hogy korrigálható lenne az, amibe ő akaratán, döntésén kívül belekerült és számára teljesen természetesnek tűnik.
Nekem is voltak olyan lelki dolgaim, ami miatt éreztem, nem tudok teljes életet élni, de nem tudtam, mi a gond, és amikor valaki elkezdte ezt magyarázni nekem, nem értettem belőle semmit. Hiszen döntésemtől függetlenül, a szülői környezet miatt kerültem leginkább bele abba a helyzetbe, amit én természetesnek éltem meg. Ettől még nem volt normális és ezt nagyon nehéz felismerni. Na, most ez akkor betegség volt nálam? A lényeg, hogy kezelhető, felismerhető (ha nem is könnyen), gyógyítható.
De még abban sincs egyetértés, hogy amit a pszichiáterek kezelnek gyógyszerekkel, az betegség-e. Mert nem konkrét betegségeket kezelnek, hanem tüneteket, és hát jogosan találnak ebben kivetnivalót sokan, elsősorban a beteg, aki elmegy pszichiáterhez, felírnak neki valamit, de nem mondják meg, mi baja.
38-as látom, nem érted mit akartam mondani. Bocsánat, ha egy mondatot a másik után írok és így úgy tűnhet mintha a kettő tartozik egymáshoz. Nem azért mondtam, hogy a homofóbok betegek, mert én szeretem a melegeket. És hiába beszélsz ilyen tudományosan, még nem leszel tudós.
Elemezzük csak magát a szót: homofóbia. A fóbia egy betegség. A homofóbiások igazából félnek a melegektől, nem vallják be, de a fóbia félelmet, viszolygást jelent.
Visszatérve a kromoszómákra, nagyon is közük van hozzá. Mielőtt kiosztasz valakit az okosságoddal, kicsit nézz utána a tényeknek.
"Egyszerű a válasz: gyógyítható, tehát betegség."
Sajnos ez a kiindulópont nem igaz.
Azonkívül a balkezeseket is lehetett több-kevesebb sikerrel jobbkezességre szoktatni, tehát gyógyítható, tehát betegség balkezesnek lenni. Gyönyörű logika.
Fogd már fel, hogy ez nem betegség nem lehet gyógyítani semmi bajunk nincs! A pszichiáterhez azért járunk néha mert a hozzád hasonló férgek(és nincs elnézést a kifejezésért) a depresszióba löktök hogy milyen mocskosak és undorítóak vagyunk, hát tudod mit kedves negyven valahányadik válaszoló: Én meg a hozzád hasonló homofób, konzervatív...izéktől vagyok rosszul. Mi az hogy felismerhető? NA NE MOND....nem jöttem rá..és mi az hogy megelőzhető..ja úgy ha megfojtanak születésem pillanatában, és végül mi a fészkes fene az hogy gyógyítható? Az amiről te pofázol az egy megtévesztés tudod? Mert még a vallás sem tud "kigyógyítani" az ilyen "gyógyító táborok" csak arra tanítanak hogy ne törődj vele és hogy fojtsd el magadban. Nem gyógyítanak lelkileg szétt***** és miért? Mert a drága katolikus anyaszentegyházacska nem tűr meg minket...JA? Ennyi erővel én nem tűröm a kutyám ugatását...nyitok egy ilyen tábort és "kigyógyítom" hogy ne ugasson. Tudja mit tudnék tenni? Elektromos nyakörvvel megfélemlítem brutálisan hogy aztán ne nyissa ki a száját- NA ugyan ez folyik egy ilyen pöcegödörben amit a sok marha gyógyító tábornak hív.
Szomorú hogy így ki kellett fakadnom de az is hogy jobban nem tettem....
"Adott esetben kialakulhat, hogy valaki az autóktól, macskáktól, stb., fura dolgoktól izgul fel, és nem értem, miért kell külön kezelni ezektől, ha valaki a saját nemére izgul fel."
Embert szeretni egészen más, mint macskákat, autókat, stb. Egy macska, vagy egy autó nem fogja a beteget viszont-szeretni (lelki értelemben). Ezért az ilyen ember képtelen megkapni azt a szeretetet, amire vágyik, és emiatt hiányban él. A hiány teszi betegséggé.
A melegek emberek, és képesek egymást emberként szeretni (lelki értelemben). Ezért nem alakul ki ilyen hiány, és úgy tudnak együtt élni, mint akármelyik másik gyermektelen pár.
Én nem fakadok ki mindig, épp az a lényeg hogy most már betelt a pohár az ilyenekkel, és nem vagyok díszb*zi, még egy kicsit sem. Valamint nem erőltetem rá egyik emberre sem, csak tudod viszont azt elvárom(ha már ők elvárják) hogy viselkedjenek tisztelettudóan ahogy én teszem velük. Nem kell nekem házasság nem kell gyerek ha ők nem úgy akarják, az viszont kutya kötelessége minden embernek(ahogy nekem is) hogy a másikkal normálisan kulturáltan viselkedjen. Csak tudja ha nem ezt kapom vissza mint például a kedves negyven nem tudom hányadik válaszolótól akkor továbbítom neki vissza. Lehet hogy burkoltan írta le hogy egy őrült beteg vagyok, de igenis eléggé szomorú hogy egyes emberek állatnak tekintenek és betegnek. Na igen és nem kenek mindent a vallásra, de ez a akárhányadik válaszoló szóba hozta ezeket a táborokat, hát adtam neki választ. Én nem általánosítok mert a szüleim és az ismerőseim is vallásosak, csak tudja elég sok pofont kaptam már az egyháztól. De alapjaiba véve semmi problémám nincs vele, csak az ilyen nyalánkságaik robbantják bennem a bombát ami ketyegett 5 évig amíg lenyeltem az ócsárlást.
A díszb*zi ahogyan sokan hívják...tudja én néha haragszom rájuk mert majdhogynem miattuk bánnak így az emberek velünk, mert látják hogy ők nyávognak meg túl sokat gesztikulálva "szökdécselnek a plázába" és megbélyegeznek mindenkit hogy: a többi is biztos ilyen. De ez még nem elég nekik még azért elmennek fodrásznak meg divattervezőnek...hogy jobban felhúzzák a heterokat. Semmi bajom nincs velük, de nem igaz hogy nem tud normálisan beszélni, nem igaz hogy nem tudja levágatni a vállig érő haját és nem igaz hogy nm tud normális férfi módjára viselkedni. Azt nem értem bennük hogy: Melegek vagyunk, a férfiakat szeretjük a férfias férfiakat, nem a nőieseket hát ha ezt szeretném nem lennék meleg.
De teljesen mindegy ez csak az én véleményem róluk, most ha megsértettem valamelyikőtöket akkor bocsánat nem ez volt a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!