Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy az azonos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az igaz, hogy az azonos neműekhez vonzódó emberek betegnek számítanak?

Figyelt kérdés
Az egyik fiú ismerősömet megkérdeztem arról hogy mit gondol a melegekről (én lány vagyok, a melegeket kifejezetten aranyosnak tartom) és az volt a válasza, hogy aki meleg az beteg. És én utánakerestem (csak pár oldalt néztem meg, és ott erről nem találtam semmit, de ki tudja.)

2013. okt. 27. 14:24
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
64%

Nos, egy természetfilm alapján, ez FELSŐBBRENDŰSÉG :P

Az Evolúció során alakul ki!!! A Törzsfejlődés része, valakinek kisebb az y kromoszómája stb stb.

Igaz, alapvetően úgy gondolják, mindenki biszex, de a környezeti hatások döntik el, hogy most meleg hetero vagy biszex lesz a gyerek.

Olvastam a Wikipediát, sokáig betegségként volt nyilvántartva.

De, már fejlődött annyit a tudomány, stb. hogy rájöttek, ez nem betegség ez teljesen természetes dolog.

Példa is van rá, amit én láttam filmet, ott elmondták, hogy van egy sivatagban élő gyíkfaj, aminek egyáltalán nincsenek hím tagjai, régen voltak, de oda vezetett a fejlődésük.

A Görög/Rómaiak úgy kezelték, hogy, akit eltalált Ámor nyila s először meglátott azt fogja szeretni! S valóban. Az, hogy kit szeretünk egyrészt magánügy, illetve ha a szerelem betegség akkor ez is betegség.. de csak azok szerint betegség, akik nem képesek megérteni létezésünk egyetlen igazságát.

2013. okt. 28. 07:15
 32/54 anonim ***** válasza:

A homoszexualitás lehet

epigenetikus elváltozás

genetikai elváltozás

természetes hajlam

szellemi elferdülés

A homoszexualitás kialakulása előfordulhat attól, hogy milyen társadalomban él az adott egyén. Milyen szülők között nőtt fel az adott egyén. Milyen behatások érték az anyát, miközben az egyén még meg nem született. Az anyaméhben volt.

Lényegében szegény meleg nem tehet arról hogy meleg.

Minden esetben a társadalom, és a szülők tehetnek egy adott személy nem i identitásáról akár közvetve akár közvetlen.

2013. okt. 28. 11:04
 33/54 anonim ***** válasza:
91%
régóta nem
2013. okt. 28. 12:26
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
A '70-es évek óta nem számít betegségnek.
2013. okt. 28. 14:41
 35/54 anonim ***** válasza:
Nem. Egyszerűen más arányú kromoszómával születik. Megsúgom neked: a homofóbiások a betegek. ;) Én is lány vagyok és szeretem a melegeket.
2013. okt. 29. 10:29
 36/54 anonim ***** válasza:

Ez olyan, hogy ha betegség is, nem mondjuk bele a legtöbb esetben a másik szemébe, hogy te beteg vagy, mert ezzel megsértjük, nem kicsit, és nem érünk el vele semmit. A szexuális identitással nem lehet csak úgy dobálózni, hogy mi minek számít. Ezért is inkább a komoly szakirodalom foglalkozik vele, és netre nem tesznek fel komolyabb fejtegetéseket erről, legfeljebb jóskapista véleménye olvasható erről a neten. Ez nem játék.

Másrészt pedig, igenis mindenkinek képesnek kéne lennie arra, hogy ne sértődjön meg és szembe tudjon nézni azzal is, amivel nehéz szembenézni.

Ettől függetlenül beteg és nem beteg emberek is lehetnek nagyon kedvesek, nagyon aranyosak. Nem lehet valakinek a betegségét azon lemérni, hogy aranyos-e. Nyilván vannak olyan betegségek, amik abban nyilvánulnak meg, hogy valaki "nagyon nem aranyos" úgymond. Az, hogy valaki meleg, nem nyilvánul meg általában ilyen módon. Sőt még idegbeteg, skizofrén is lehet nagyon kedves, aranyos ember, tehát a direkt ilyen jellegű betegségek sem feltétlenül nyilvánulnak meg így.

Nagyon konkrét okuk van a szexuális vonzódások kialakulásának, ez pszichológiailag teljesen leírható. A szadista, mazochista és minden egyéb vonzódás oka visszavezethető. Ha az okot megszüntetik, akkor a vonzódás is eltűnik, még akkor is, ha nem magát a vonzódást kezelték, hanem egyéb területeken rakták helyre a dolgokat.

Sok ember nem jut el arra a felismerésre, hogy pszichológusi segítségre lenne szüksége, vagy eléggé soká jut el rá, amikor látja, hogy pl. az élet bizonyos területein sikertelen, vagy valamin nem tud túllépni. Ahogy ezeket elkezdik kezelni, előfordulhat, hogy ez a szexuális vonzódásban is változást okoz és helyükre kerülnek dolgok, már nem lesznek mazochista igényei az embernek, már nem fogják felizgatni pl. a kutyák, macskák, motorbiciklik, csipkefüggönyök, autók, sótartók, hanem helyükre kerülnek a dolgok.

2013. okt. 30. 23:43
 37/54 anonim válasza:
Omg !!! Undorító,hogy mennyi homofób ember van . És mind magyarországon ! Az a beteg aki betegként tekint rájuk ! Én Undorodok a homofób emberektől ! Lány vagyok és régebben én sem igazán néztem őket jó szemmel amíg meg nem ismertem egyet ! Aki azóta is a legjobb barátom és nagyon jó ember és inteligens ! Csak az ember számít amùgy meg kinek miköze hozzá ,hogy az ágybanki mit csinál ?! FCK8 !!!!
2013. okt. 30. 23:44
 38/54 anonim ***** válasza:
65%

35. Ennek sok esetben nincs köze a kromoszómákhoz, hanem a leginkább a szülői háttér, nevelés miatt alakul ki.

"Megsúgom neked: a homofóbiások a betegek. ;) Én is lány vagyok és szeretem a melegeket." Ez meglehetősen tudománytalan, szubjektív hozzáállás. A betegség nem azon mérhető le, ahogy írtam, hogy az illetőt te szereted-e vagy nem szereted. Tegyük fel, van egy kedves ismerősöm, akinek tüdőgyulladása van. Mivel szeretem őt, ezért nem mondom betegnek? Vagy ha valakit nem szeretek, de nem tudok semmilyen betegségéről, akkor betegnek mondom, csak mert nem szimpatikus? Ez nagyon pontatlan, tudománytalan, szubjektív vélekedés, a "beteg" szót nem az eredeti objektív jelentésében használja. Mintha a betegség eleve szégyen lenne. A betegség önmagában nem szégyen.

Szintén nagyon pontatlan a homofóbokat betegnek nevezni. A homofóbia semmiképpen nem betegség, hanem egy álláspont. Az álláspontot, véleményt soha nem tekintik betegségnek.

Bár a hozzászóló nagyon szubjektív módon közelítette meg az egészet, a betegség fogalmát is átvitt értelemben használta. A "beteg" szónak van egy pejoratív, lenéző jelentése, ezt nem szabad összekeverni az orvosi jelentésével!

2013. okt. 30. 23:51
 39/54 anonim ***** válasza:
37. Te meg homofób-fób vagy. Ez is undorító. Kinek mi köze hozzá, hogy ki mit gondol a homoszexuálisokról?
2013. okt. 30. 23:53
 40/54 anonim ***** válasza:
38-as, igazad van. A homo- és biszexualitás pedig orvosi szempontból nem betegség (ha szerinted igen, akkor egyrészt utánaolvashatnál, másrészt fejtsd ki, hogy miben különbözik a balkezességtől vagy attól, hogy ha valakinek kék a szeme).
2013. okt. 30. 23:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!