Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok, és félek, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhes vagyok, és félek, hogy idővel, nagy pocakkal, aztán majd anyaként kiábrándul belőlem a párom, érthető a félelmem?

Figyelt kérdés

Még csak kisterhes vagyok, 11 hetes. Nem terveztük a babát, így nem volt időm felkészülni rá. Nem kell a szentbeszéd, tudom, hogy az állandó védekezés megoldotta volna ezt a problémát, de a védekezési mód váltása közben érkezett a “vendég”.

Amióta terhes vagyok, rendszeresen álmodok olyat, hogy megcsal vagy elhagy a párom. Pedig semmi jelét sem mutatja ennek, szeret engem és már ő is örül a gyereknek. Amikor megtudta, megijedt, nem örült felhőtlenül. Azt mondta, hogy attól rémült meg, hogy most akkor befejeződik a kettőnk nyugodt élete, az, hogy csak ketten vagyunk. Talán emiatt is van bennem egy kis félsz, hogy most hogy már nem csak én vagyok, hanem a gyerek is, nem fogok neki annyira tetszeni, esetleg más felhőtlen szórakozás felé akar majd nézni.

Eddig a testemet is imádta, mindig mondta, hogy mennyire vonzó vagyok, hogy gyönyörű testem van, de attól is tartok, hogy ez most majd változik. Nem tudom, hogy jogosak-e a félelmeim, vagy csak a hormonok szórakoznak velem, és az ismeretlentől való félelem beszél-e belőlem.

24 éves vagyok, ő 26.

febr. 19. 20:10
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
63%

19...jézusom...komolyan azt hiszi, hogy a nagy has lesz a gond, és a terhességet, gyerekvállalást egy szinten tekinti egy fogműtéttel :D

nem drága, a probléma az, de nagyon nagy, hogy felcsinált egy suhanc koncertezős, haverozós srác, akinek a jó tested volt a legfontosabb és még élte volna a fiatalok gondtalan életét, egyáltalán nem akart még szülő lenni csak lehet max 35 évesen stabil egzisztenciával, karrierrel a háta mögött. Te meg 24 évesen tényleg így elintézted magad...jézusom...kérlek próbáld már egy kicsit reálisabban felmérni a helyzeted...

Van normális szakmád? Fent tudod majd magad tartani egyedülálló anyaként? Végig gondoltad már ezeket a kérdéseket?

febr. 19. 22:26
 22/33 anonim ***** válasza:

"nem tudom magamat elképzelni nagy pocakkal, vagy azt, hogy vonzó legyek majd úgy a számára" - Persze, hogy nem tudod elképzelni, mert teljesen új a helyzet, ilyen még nem volt.

Jót mond a 20-as.

febr. 19. 22:28
 23/33 anonim ***** válasza:
70%
a barátai épp leisszák magukat valahol ő meg otthon fog ülni a sz@ros pelussal egy üvöltő csecsemővel? Ezt a képet te tényleg látod magad előtt?
febr. 19. 22:29
 24/33 anonim ***** válasza:
43%
Borzasztóan a külsőségre van kihegyezve az egész. Baromi felszínesek vagytok azaz igazság. Nekem van egy 2 éves gyerekem már, és hidd el, pont nem az érdekelt szülés után sem, hogy van e úszógumim avagy sem. Barátkozz meg a gondolattal, hogy szülés után màs lesz a tested. Egyáltalán nem lesz ugyanolyan! Lehet diétázni majd, fogyózni, edzeni járni, de pontosan ugyanolyan soha sem lesz. Az meg nagyon nem jó, hogy azon aggódsz apuka vajon ki e fogja venni a részét a szülői teendőkből. Szerintem a korotok alapján alkalmasak lehetnétek a családalapításra, de amiket mesélsz magatokról, nektek még ez nagyon korai. Bármi megeshet. Az is, hogy happy end lesz és a csàvó megállapodik melletted. De az is lehet, hogy 1-2 év után megunja és lelép.
febr. 19. 23:29
 25/33 anonim ***** válasza:
26%
A hormonok is közre játszhatnak hogy ennyire aggódsz. Ha a párod szeret akkor minden hogy szeret! Egyébként egy terhes nő is tud szép és vonzó lenni. Gyönyörű terhes fotózásokról vannak képek a neten. Biztosan nem leszel “kevésbé szép” vagy jó. Maga a szülés folyamata pedig valóban nem gyönyörű de a párod ugyan úgy fog aggódni mint te és csak a gyereketeket fogja figyelni és azt hogy minden rendben legyen veled nem azt hogy éppen hogy nézel ki!
tegnapelőtt 03:41
 26/33 anonim ***** válasza:
84%
A babával gyökeresen megváltozik az élet. Minden más lesz. Aki azt mondja, hogy babával, kisgyerekkel is mindent lehet ugyanúgy csinalni, mint régen, az vagy hazudik, vagy rengeteg segítsége van, vagy a gyereket kínozza azzal, hogy nem gyereknek való helyekre viszi. Ez a kapcsolatra is vonatkozik. Óriási változás lesz, mert most már szülők lesztek, ami fel fogja borítani az eddigi dinamikát. Ennek része a megváltozott tested is. Az ő dolga az lesz, hogy férfiként helytálljon ebben az új szituációban. Benned a gyermeke anyját "kell" szeretnie, nem egy testet. Most el kell szakadnotok ezektől a dolgoktól és másra vinni a fókuszt. Neki ez próbatétel lesz, hogy helytáll-e neked társként és neki apaként. Nem könnyű. Ez most nem fenyegetés, ezek tények, amikkel szembe kell nézni felelős felnőtt emberként. A mi kapcsolatunk a férjemmel hihetetlenül jó, és még így is keményen megtépázta a gyerekvállalás. Sokmindennel szembe kell nézni, amivel eddig esetleg nem. Széttart az életetek, ő éli az életét es dolgozik napközben, te otthon babázol. Sok nőnek ezt nem könnyű kezelni és ezt féltékenykedéssel vezetik le. Ezt se könnyű kezelni egyik oldalról sem. Beszélgessetek sokat ezekről a dolgokról, tisztázzátok, mik az elvárások a másik felé. Persze így se olyan lesz, mint amilyennek elképzelted, de felkészülten könnyebb belevágni.
tegnapelőtt 08:22
 27/33 anonim ***** válasza:
64%
Vetesd el ha a parod nem akarja..
tegnapelőtt 08:49
 28/33 anonim ***** válasza:
Érthető. Egyrészt ezért se szültem soha. Meg ezer más oka is van.
tegnapelőtt 08:50
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Már majdnem megvédtem a srácot, hogy 26 évesen igenis lehet jó apa, az én férjem 25 volt, mikor született a lányunk (tervezetten), és azóta is együtt vagyunk és szuper apuka, aki a nulladik pillanattól mindenből kivette a részét (10 év telt el, 3,5 évvel később lett még egy gyerekünk). Aztán olvastam, hogy itt "apuka" azon aggódik, hogy ugye mehet majd bulikázni továbbra is, hát... ő valószínűleg nem az a típus lesz, aki csak úgy elfogadja, hogy akkor most pár évig esti buli helyett majd altathat gyereket meg cserélhet pelenkát.

Szerintem a tested lesz a legkisebb bajod mellette, sajnálom. Amúgy az, hogy szereti a testedet, nem jelenti, hogy később nem fogja, mert más. Az én férjem is mindig kifejezte felém a fizikai vonzalmat is, ez nem változott a gyerekek születése után sem. Sőt, amikor én még úgy éreztem, hogy dagadt vagyok magamhoz képest, ő akkor is azt mondta, hogy imádja a testemet, és úgy is viselkedett. Én a te esetedben inkább a prioritások miatt aggódnék.

37N

tegnapelőtt 10:34
 30/33 anonim ***** válasza:
78%

"Azt mondta, hogy attól rémült meg, hogy most akkor befejeződik a kettőnk nyugodt élete, az, hogy csak ketten vagyunk...Eléggé szeret eljárni, szórakozni. Mondta is, hogy emiatt vágta mellbe a hír."

Emiatt nem működhetne a családi élet. Ha nem fogja tudni megszokni, hogy nem mehet állandóan amerre akar, nem ihat amikor szeretne abból bajok lesznek. Nem akarok vészmadárkodni és remélem őszintén, hogy tévedek, de én nem hiszem, hogy ő apának való. Nagyon érettlenek tűnik a szememben, de nincs kizárva, hogy inkább a szülés utáni tested nem fogja lázba hozni, vagy nem fogja bírni, hogy nem lesz szex mennyiségben és minőségben mint annó.

Nagyon elgondolkodnék az abortuszon helyedben, vagy felkészülnék már most arra az eshetőségre, hogy egyedülálló anyuci leszel.

tegnapelőtt 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!