Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők értékelik, ha egy férfi kitartó az udvarlásban?
Ezt több műsorban is hallottam, hogy a kitartás meghozza a gyümölcsét. Igaz, hogy jellemzően idősebb férfiak és nők mondták, de nekik is van élettapasztalatuk, nekik is kellett valahogy ismerkedni. Egyik egykori színházi rendező mondta, hogy amivel meglehet hódítani egy nőt az az idő, hogy rászánod, próbálkozol, kitartó vagy, lássa, hogy kell neked. Persze gondolom kulturált formában.
Most ezzel szemben a való életben, főleg a fiatalok körében azt látom ez nem így van, a külső és a fizikai vonzalom dönt el mindent. Ha első blikkre nem tetszik valaki a nőnek, akkor fölösleges tovább törnie magát, mert nem fog kialakulni semmi. Az udvarlás meg a klasszikus erkölcsi szempontok, amikről az idősebbek beszélnek pedig eléggé eltűntek, a szexuális vágy mozgat mindenkit, a többi mellékes. Ez talán a másik véglet, amit leírtam. Mi lehet az igazság? Ti hogy látjátok?
Itt az oldalon olvastam, hogy a válaszoló dédmamáját zaklatta így a hódoló a szerelmével, és a dédmama fiútestvérei meg úgy ellátták a baját, hogy nem is ment a közelébe.
CSAKMERT SZERINTED RÉGEN MINDEN TÖKÉLETES VOLT.
A zaklatás és az udvarlás két külön dolog, mint ahogy a nem, a talán és az igen sem, és a határozottság és az erőszakosság sem ugyanaz.
Fel kell ezeket ismerni, és tiszteletben kell tartani.
Ha valaki nemet mond a legkisebb érdeklődésre, akkor az nem, nincs helye a tolakodásnak.
Ha valaki mutat érdeklődést, nyitott a társalgásra és láthathatóan jól érzi magát a társaságodban, örül neki, akkor van esély, akkor lehet udvarolni.
Persze udvarolni is tudni kell, és az se mindegy, hogy mit értünk udvarlás alatt, és nyilván ezen a téren is eltérhetnek személyiségtől és korcsoportoktól függően az igények.
Mondok egy példát: a barátnőm elég messze lakik az otthonomtól, elég körülményes az út hozzá, de mégis megteszem, hogy ha valahol vagyunk, akkor hazáig kísérem, még ha ez plusz két és fél órát jelent nekem, és ő ezt nagyon is értékeli.
Ezzel kifejezem, hogy élvezem a társaságát, hogy annyit megér az a plusz húsz perc együttlét, hogy még két és fél órát rászánok stb.
Az udvarlás során eléggé meg lehet ismerni egymást, és ez szerintem tök jó.
Udvarlás tehát nem csak pénzszórás lehet.
Udvarolni akkor illik tehát, ha HAGYJÁK, és hagyni akkor illik, ha az érzelem kölcsönös. Különben hülyítés, kihasználás van, amit tenni éppúgy nem illik.
Ahogy elnézem, itt sokakban tehát fogalomzavar és tévképzet van az udvarlással kapcsolatosan, ami egy kicsit sajnálatos, de jó esetben maga a gesztusok, az érzelmek sokszínű kinyilvánítása, bizonyítása.
Tehát a szimpla kezdeményezés még egyáltalán nem udvarlás, ahogy az elutasító reakció esetén az újrakezdeményezés, stb. szintén nem udvarlás.
Az udvarlás feltétele a beleegyezés, ha nincs beleegyezés, akkor az éppúgy erőszakoskodás, mint a szex sem szex kölcsönös beleegyezés nélkül, hanem nemi erőszak.
Nem kell mindent elhinni, amit a tv-ben mondanak…
Köszönöm, eddig ez volt a legjobb válasz.
Szívesen.
Az udvarlás tehát gesztusok sora ÉS emellett figyelem a másik iránt, hogy a gesztusainkra hogyan reagál. Az elutasítás az elutasítás, amit tiszteletben kell tartani.
Nem tudom, hogy milyen műsort néztél, és nem ismerem a kontextust, így csak annyit tudok mondani, hogy az udvarlásban azért jó a kitartás, az állhatatosság, mert ezzel kifejezitek, hogy milyen sokat jelent a másik. Figyelsz rá és figyelmes vagy vele, kifejezed, hogy értékes a számodra, és erősödik egy érzelmi kötődés, mélyül a bizalom, stb.
Hozzáteszem, az udvarlással ideális esetben nem hagy fel a férfi, ezzel ápolja a kapcsolatot. Természetesen a nőnek is kell tennie, hogy a kapcsolatot ápolja, vannak viszontgesztusok.
Ez egy oda-vissza labdaadogatós játék, más kérdés, hogy a nő esetében nem azt szokás mondani, hogy udvarol a férfinak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!