Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Saját életvezetési problémám...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Saját életvezetési problémám rányomja a bélyegét a kapcsolatomra, az egész életemre, ebből ki lehet jönni valaha?

Figyelt kérdés

Nem aludtam, 3:50-kor ébredtem és azóta is Ő rajta kattogok. Videókat nézek/hallgatok napok óta, hogy mindig gond van a nővel, aki nem él jól a párkapcsolataiban. Persze, van hogy a férfival van gond, de ő rajta én nem változtathatok, csak én magamon, hogy elég vonzó lehessek/ jó partner lehessek, mint ember, nem mint szexbomba, értsük jól. Érzelmi érettségen való változtatás, na igen, nem vagyok azon a szinten, amin egy 29 éves nőnek lennie kellene, látom, tudom, érzem, meg mondták is, tehát ez van, szeretnék fejlődni, de eszköztelennek érzem magam. Ha túlterhelődöm, nem tudok aludni, sok butaságon eltörik a mécses, befordulok, szorongóbb alkat vagyok. Kinek kell valaki, aki nem jól terhelhető, akinek a kiegyensúlyozottságában nem lehet igazából bízni? Látja, hogy van egy csaj, full gázos és kaotikus, nem praktikus, jogsija sincs, persze hogy kezd kiábrándulni belőlem.

Ő nem ilyen anya mellett nőtt fel, nem volt érzelmileg labilis. Apja üvöltött sokat, meg hamar mérges lesz, ha valami nem úgy megy, ahogy gondolja, parancsolgatós, de az anyukája ezzel maximálisan együtt él, kezeli, tudja mit kell mondani rá, nagyon szerelmesek egymásba, még így 35 év után is. Hihetetlen, hogy ilyen van.

Szörnyen érzem magam, mert novemberben bemutattuk egymást a családjainknak, pedig bennem már akkor is voltak kételyek, de akkor kapott valamiféle reményt az egész, meg előtte jópárszor, amikor tudott nyitni/közeledni.

Amikor viszont nem megy neki, pokolian érzem magam, holott ez se rólam szól.

Videojátékozik, telefonon nézeget mémeket, akkor is, ha velem van, 10-15 percnél többet nehezen figyel rám, max. Akkor, ha vezet, eszünk. Igen, az emberek túlterhelődnek munkahelyen, valahol ezeket a dolgokat le kell vezetni, a saját apám is ilyen, egy kisovissal is megértette, hogy munka után őt nem lehet befogni semmire mert elfáradt és kész (anyám ebbe is belebolondult, mert ezt sem szerette az apámban). Lehet, hogy velem is ez a baj, mert bár nőként nehezen elfogadott az, hogy munka után pihenni vágyunk (akár alvásra), nem a második műszakra, de egyre többen érzik, hogy nőként sem megy a folyamatos gürizés, gürcölés a semmiért (?), értem ezalatt a megbecsülés hiányát.

És a legnagyobb baj, hogy nekem minden időm elmegy a másodállásommal… vagy mert önismerettel foglalkozom és ráeszmélek dolgokra, amik kattogósak. Vagy mert sajnos bedepizek és magamba roskadok kicsit (ez főleg menzesz előtt/közben gyakori, kicsinálnak a hormonok).

Úgyhogy újabban szó szerint a szaladt a lakás, de már legalább fél éve ez van, utoljára talán augusztusban csináltam nagytakarítást, de ez már vállalhatlannak érződik, mégsem tudom rávenni magam. :( persze konyha-fürdő rendben, de kéne nagyporolás, függönymosás, ablakpucolás. Egyszerűen nem tudom hogyan legyen ebből tervezet… És mindenek tetejébe nagyon késős vagyok, nincs autóm, a busz az meg lutri errefelé. Jellemhibám is, de ez csak tovább ront a napi szorongásomon.

Becsülöm, tisztelem azokat a nőket, akik szervezettek, organizáltak. Van karrierjük, 3 gyerekük és csodálatosak. Több ilyen kolléganőm is van. Az én kaotikus működésem nem fog erre a szintre jutni. Kicsit ilyen művészlélek vagyok, könnyebb ábrándozni, mint cselekedni, de már rég nem fogtam tollat a kezembe, mert annyira szorongat a sok teendő, hogy inkább meg se próbálok alkotni. Pedig az mindig segített.

Naplót nem vezetek egy barátnőm szerint ez nagy baj, a nők 95%-a tökéletesen érzi ennek fontosságát, mert enélkül nehéz szervezett alkatnak lenni, elengedni dolgokat, szembesíteni magunkat stb. Vagy csak emlékezni, hiszen a memória megkopik, az írás elmarad.

De amiért a legjobban utálom magam, az ahogy mostanában ebben a kapcsolatban viselkedem. Jobban járna nélkülem, egyszerűen látom rajta, hogy erre semmi szüksége, de nyilván egy csinos pofi az jó az ágyban legalább erre, meg mutogatni, de másra most nem érzem magam használhatónak. Kérdezni sem tudok, sem jól viccelődni, ideges lesz, kifogásokat keres, nem érti azt sem, miért vagyok durcás ráfogja valamire és annyiban hagyja, pedig nem is kéne duzzognom semmin, hiszen én generálok felesleges feszkót olyanokon, hogy nála is akkora kupi van (holott tudom, hogy a saját kupim zavar és ezt vetítem ki). Pedig én sosem éreztem úgy, hogy nyaggatom, faggatom, nem akartam lógni rajta feleslegesen, mert látom, hogy neki ez nem megy, és ha erősködtem volna, tuti már rég kidobott volna. Csak hát ez ìgy sem megy, jobb lesz neki nélkülem.

jan. 2. 13:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
"jobb lesz neki nélkülem" - vagy neked nélküle. Most egyszerűen nincs szükséged rá.
jan. 2. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Fú, hát bocsi, de én nem tudtam végigolvasni ezt a litániát... Rengeteg felelelges dolgon pörögsz. Baj hátán baj. Szóval ha ebben a pár sorban képes vagy lefárasztani, akkor milyen lehet veled együttélni? Nehéz.

De azért van kiút szerintem!

Szerintem legelőször magadat kellene rendbe tenni. Ehhez vannak különböző segítségek: pszichológus, terápiák, családállítás, ilyesmik. Plusz napirend, egészséges életmód, sport, egészséges ételek, alvás, stressz elkerülése, szervezettségre törekedés. És akkor talán beállhat egy jobb élet.

jan. 2. 14:07
 3/8 A kérdező kommentje:

2-es a baj az, hogy ami nekem nem megy, azt folyton valamilyen formában, de szóvá teszi és nagyon nehezen kezelem ezt, rengeteget gondolkodom azon, hogy tényleg ennyire életképtelen meg borzalmas vagyok, amiért feleannyi dolog fér bele a napomba mint mondjuk az anyuka barátnőimnek. Csak most már én is megmondom neki sajnos, ha valami nem megy neki, vagy engem zavar. Ő nem érzi ezeket problémának, teljesen random ráfogja valamire, aminek semmi köze az ő viselkedéséhez, hanem az én életemben vannak gondok. Csak ez így nagyon fáj, hogy 0 önreflexió és csak en dolgozzak magamon, neki eszébe se jut, hogy neki is vannak hiányosságai, amin dolgozhatna.

De nem fog, mert úgy érzem, hogy ennyire nem fontos neki ez a kapcsolat, vagy szimplán túlgondolom, hogy rájött,neki nem kell ilyen nő, csak nincs más.

:(

jan. 2. 14:58
 4/8 A kérdező kommentje:

Mármint elhiszem, hogy van olyan, akivel jobban passzolnak ezekben a dolgokban, amiket megszól bennem.

De az emberi kapcsolatok tükrök, párkapcsolattól független is kaptam hasonló visszajelzéseket nőktől is, legtöbb kritikát a saját anyámtól, gyerekkorom óta.

És ami a legszörnyűbb hogy tényleg egy olyan emberrel vagyok, aki pepitába ezeket csinálja/mondja. Barátnőm próbált meggyőzni, hogy nem az anyád, nem olyan, ne lássam bele, de nem tudom nem azt látni, hogy más körítéssel ugyan, de ugyanazokat mondja.

Ezek szerint tényleg velem van a baj, de nem tudom, hogy sajtoljak ki magamból tőbbet limitált idővel és készségekkel olyasmikre, ami másoknak alapbol megvannak.

jan. 2. 15:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy van két ember a környezetedben, akinek ugyanaz a véleménye, még nem biztos, hogy az igaz is. Ha mindketten csak benned látják a hibát, és azt nem, hogy nekik is kellene változni, vagy ők is hibáznak, akkor nagy eséllyel nincs is sok igazság abban, amit állítanak. Ki kellene szakadnod abból a környezetből, és meghallani a pozitív hangokat is, mert biztos vannak olyanok is. Egy pszichológus sem ártana a sok szorongás ellen. Egyedül sokkal könnyebb rendet tartani, takarítani, vezetni az életedet, mintha mások is vannak, akik csak visszahúznak, nem segítenek, csak elvárnak. Régebben én is azt hittem, hogy nem bírok pl rendet tartani, úszott az egész ház, az exem állandóan hisztizett miatta, de segíteni nem segített, sőt, egy nap elhasznált vagy 4-5 tányért, 3 poharat, mert mindig mindenhez újat vett elő. Szóval állandóan tele voltunk mosatlannal, hiába mostam el reggel mindent, este volt, hogy már 2x annyi minden összegyűlt. Ugyanez volt a szeméttel, a ruhákkal, mindent szanaszét hagyott. Szakítás után találtam egy olyan férfit, aki mos, főz, takarít anélkül, hogy nyaggatni kellene, nem csinál 20 millió mosatlan edényt. Máris nem pusztulok meg a takarításban, mert segít, meg is tartjuk a rendet, szóval tiszta ideg sem vagyok. Neked is ki kellene rúgni a barátod, és keresni olyat, aki megbecsüli a munkád, téged.
jan. 2. 18:31
 6/8 A kérdező kommentje:

Pár napja is azon kapta fel a vizet, hogy el kell mosson egy edényt főzni, mert nem a konyhával kezdtem. :( Annyira elkenődtem, hogy elsírtam magam. Ő meg persze megvígasztalt, hogy nem úgy gondolta, ne roskadjak már magamba. De úgy éreztem hogy semmi se jó, amit csinálok, plusz iszonyatosan fájt mindenem aznap, de a szilveszterre való tekintettel muszáj volt kitakarítani. :(

Szerinte én is épp eleget koszolok, hogy néz ki a munkaasztalom is... ja, ott funkcionális kupi van, de a konyhában azt nem lehet, mert főzni sem tudok ha nincs hely. :P De ő ezt sose ertette, mi a különbség.

jan. 2. 19:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Csinálja meg ő a konyhát, ha annyira nem tetszik neki...
jan. 2. 19:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Megcsinálta, méghozzá 20 perc alatt, én ugyanis nagyon lassan takarítok, mert a baciknak több idő kell elpusztulni annál a sebességnél, amit ő letöröl pikk-pakk. De erre sose panaszkodtam, csak arra, hogy hétköznap még egy gatyájat sem rakná be a szekrénybe vagy valami. De mindegy, ezek parttalan dolgok, nem is akartam ezen már civakodni vele, de hát még mindig fel tud húzni. :(
jan. 2. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!