Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit reagálnál ?
Egy kisebb tarsashazban van a lakásom. Párommal élek itt és teljesen új volt amikor rendeztük be, és az ő igényeit is figyelembe vettem és én álltam.
Azóta is én állok mindent ami lakhatás. Most adódott egy kis gond a melegvízzel a házban. Van, de kézmeleg csak.
Erre ő kiakadt h verjük szét most a fürdőt és legyen kádunk ( pici a fürdő el se férne). Ő nem akar itt lakni ha nincs melegviz. Úgy beszélt mintha kb omladozó putri lenne es mindennel gind lenne állandóan.
Ő többet tenni nem akar hogy legyen sajatunk akkor.
Én sem értem, hogy mi az igazi kérdés.
Beszéljétek meg a pénzügyeket, vagy ha nagyon hisztis, akkor szakítani kell.
Mivel tarsashazban van a lakásom, így " központilag" van kazán ami előállítja a melegvizet az osszes lakásra a házban.
Van melegvíz, azt nem írtam hogy abszolút nincs! - de nem az igazán forró amit ő szeret.
A kádat azért mondta barátnőm hogy ha azt megengedi vízzel ahhoz tud melegíteni legalább forró vizet max a gázon.
Meg nyilván egy tarsashazban nem úgy megy hogy kihívok egy szakit azonnal, mert például a kazánház kulcsa a közös képviselőnél van
Nagyon nem esett jól a reakciója mert úgy csinál mintha egy lukban lakna nem beszélve hogy egy forintjába nem kerül eddig ami a lakhatását illeti.
Van fűtés meg lesz is. Eddig is volt.
Ebben az esetben igaza van, ha forró vízre vágyik, akkor fürdőkád az egyetlen megoldás.
Te meg jobb lesz, ha ismételsz egy kis matekot, mert eddig anyagilag sokkal többet tett a kapcsolatba, mint te. Vagy a rokkantnyugdíjadból hogy sikerült milliókat félretenni? Este nyomtattad a pincében?
El lehet tolni innen a biciklit, aztán másutt hazudozni. Mindenki ismer már titeket.
Amúgy meg úgyis az lesz, amit ő akar, mert te nem élnéd túl azt a szégyent, hogy elhagyjon és lassan 40 évesen ott maradj egyedül. Te életképtelen vagy magadban.
Ja, és jobb ha tudod, hogy ez a kézmeleg víz lesz a radiátorokban is. Majd ha repkednek a mínuszok, akkor biztosan élvezni fogod.
Most igazából csak az a bajod, hogy eddig ment ezerrel a különkassza, semmi köze a lakáshoz meg semmihez, most meg mikor neked kéne a saját lakást karbantartani, hirtelen már bezzeg ő is ott lakik ingyen. Ahham.
Tudod mit? Kérj tőle bérleti díjat! Úgyis már csak lakótársak vagytok.
Eddig te nem akartál közös ingatlant, mert hogy a baratnődnek kevesebb a félretett pénze. Miközben több a jövedelme, hiszen eddig is két állásban dolgozott. Mikor az ő kocsija ment tönkre, amit egyébként te is használsz, hiszen vele utazol, te se tettél bele semmit.
Most milyen jogon várod el, hogy állja a lakás karbantartását? Lehet, hogy mikor beköltöztetek, akkor új volt, de annak már egy évtizede. Örülj neki, hogy eddig nem ment tönkre semmi komoly.
Ott a telek, amit anyádék vettek, de te nem akarsz építkezni. A barátnőd nézegette az eladó ingatlanokat, de neked az se volt jó. Most az a bajod, hogy semmi se tesz a közös lakásért. Miért is tenné? Hiszen a szakítás szélén egyensúlyoztok. Ki az a hülye, aki ilyenkor ebbe belevág?
Ő most nem fog beleadni a javítasba, mert gyűjti a pénzt, hogy le tudjon tőled lépni. Te meg vagy elfogadod, hogy most már visszanyal a fagyi, vagy szakítasz, mert ezen nem lehet javítani. Így is, úgy is a te zsebedből megy ki a javítás ára. Mivel társasház, így még azt se fogja a lakóközösség megkérdezni, hogy akarod-e. Csak kapsz egy számlát a rád eső költségekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!