Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amit gondolok, az rasszizmusnak minősíthető egy párkapcsolatban?
Lassan odaérkezek, hogy családot is jó lenne alapítanom. A 30-as éveimben járó pasi vagyok.
Ugyanakkor van egy olyan gondolatom, hogy nekem nem mindegy, hogy kivel ötvöződnek majd a génjeim. Hogyan is néz ki a gyakorlatban?
Ha például megismernék egy nőt, aki életem szerelme lenne, de kiderülne, hogy roma származású, vagy vannak roma felmenői, akkor nem szeretnék vele gyermeket nemzeni semmiképpen.
A csavar az egészben ott van, hogy nekem is vannak roma felmenőim. De ezt igyekszem alaposan eltitkolni. Ha megismerek egy nőt, akkor nem szívesen beszélnék neki például az apai ágról. Azt viszont büszkén vállalom, hogy anyai ágról nemesek a felmenőim és elég sokáig vissza tudom vezetni a családfámat.
A dolog eléggé zavaros, mert illogikus, hogy ennyire ellenérzésem van a romákkal, amikor, valljuk be - fájdalmas! - de én is az vagyok valamennyire. Az ellentmondást azzal igyekszem feloldani, hogy ha már mindenképp tovább kell adnom ezeket a géneket, akkor minél kevesebbet, ezért nem akarok olyannal házasodni/gyermeket vállalni, aki maga is roma.
Persze, ha találkozok egy ugyanilyen csajjal, akinek ellenérzése van a romákkal szemben, akkor úgy tisztességes, ha bevallom, hogy részben én is az vagyok. Aztán vagy elfogad, vagy nem. Elfogadom, ha nem kellek.
De én semmiképp sem tudom elfogadni, ha egy nő roma valamennyire.
Rasszista lennék?
Bocsi, hamarabb elküldtem...
Szóval igen, vannak olyanok, akik azzal hakniznak, hogy ők elértek valamit.
Mint említettem, én 10%-ra teszem a normális romák arányát, és azt gondolom, hogy ez a kis csoport is küzdhet önértékelési gondokkal. Mire alapozom ezt?
Nemrég találkoztam a gyerekkori (roma) legjobb barátommal. Nem igazán van már köztünk kapcsolat, de azért beszélgetünk ritkán. Nem tudom már, hogyan jutott idáig el a beszélgetés, mikor megjegyezte:
"de ugye mi más cigányok vagyunk".
Egy másik srác, a felnőttkori egyik legjobb (roma) barátom, már ilyeneket mondott a cigányságról, hogy egy "káros nép".
Vágod?
És ezek nem egy neonáci szavai, hanem egy romáé.
Nagyanyám apai ágról (roma asszony) például kifejezetten nem szerette az a romák azon típusát. Úgy hívta őket, hogy dögösök.
Ahogy ismertem, 1000-szer inkább egy magyar lányt képzelt volna el mellettem.
Érted már?
Ennek a kisebbségnek bizony okozhat gondot a származás. Ez nem olyan egyszerű, mint ahogy a TV-ben mutatják az értelmiségi romákat. Nem vagyunk mindannyian büszkék a származásunkra!
Én még a vezeték nevem is megváltoztattam.
Kb minden magyarban van valamennyi roma vér. Nálunk pl anyai ágon az egyik szépszülőm valószínűleg az volt. Közben apai ágon meg öröklöm a nemesi kutyabőrt.
A legtöbb ember már az összes ükszülője nevét sem tudja megmondani (de lehet még dédszülőét sem), nemhogy a vélt származásukat. Arról még nem is beszélve, hogy azért régen a háborúkban jöttek-mentek a férfiak, a dns teszt meg nem volt elterjedt...
Vannak, akik az élethosszig tartó tanulás hívei, barátom...
Anyám új férjének a fia kb. 40 evesen diplomázott le, plusz még elvégzett egy villanyszerelői képzést is.
Elhiszem, hogy sokaknak már 20 évesen befejeződik a tanulás, de azért vagyunk egy páran, akik érettebb korban is képezzük magunkat. Egyetemre járunk, nyelvvizsgára készülünk, szakmát tanulunk...
Na mindegy.
Köszi a válaszokat. Nem igazán derült ki, hogy a felfogásom alapján akkor most rasszista vagyok-e vagy sem, mert olvastam ellenérvet is. 😅
Nem szeretném már ezt a témát viszont tovább húzni.
Szép napot nektek!
Nem ellentmondásos, ugyanis nem a rasszok zavarnak, csak egy bizonyos népcsoport.
Nyugat-Európában max addig szeretnék tartózkodni, amíg anyagilag rendbe nem teszem magam, egyébként Japán lenne a célom.
さよなら
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!