Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amit gondolok, az rasszizmusnak minősíthető egy párkapcsolatban?
Lassan odaérkezek, hogy családot is jó lenne alapítanom. A 30-as éveimben járó pasi vagyok.
Ugyanakkor van egy olyan gondolatom, hogy nekem nem mindegy, hogy kivel ötvöződnek majd a génjeim. Hogyan is néz ki a gyakorlatban?
Ha például megismernék egy nőt, aki életem szerelme lenne, de kiderülne, hogy roma származású, vagy vannak roma felmenői, akkor nem szeretnék vele gyermeket nemzeni semmiképpen.
A csavar az egészben ott van, hogy nekem is vannak roma felmenőim. De ezt igyekszem alaposan eltitkolni. Ha megismerek egy nőt, akkor nem szívesen beszélnék neki például az apai ágról. Azt viszont büszkén vállalom, hogy anyai ágról nemesek a felmenőim és elég sokáig vissza tudom vezetni a családfámat.
A dolog eléggé zavaros, mert illogikus, hogy ennyire ellenérzésem van a romákkal, amikor, valljuk be - fájdalmas! - de én is az vagyok valamennyire. Az ellentmondást azzal igyekszem feloldani, hogy ha már mindenképp tovább kell adnom ezeket a géneket, akkor minél kevesebbet, ezért nem akarok olyannal házasodni/gyermeket vállalni, aki maga is roma.
Persze, ha találkozok egy ugyanilyen csajjal, akinek ellenérzése van a romákkal szemben, akkor úgy tisztességes, ha bevallom, hogy részben én is az vagyok. Aztán vagy elfogad, vagy nem. Elfogadom, ha nem kellek.
De én semmiképp sem tudom elfogadni, ha egy nő roma valamennyire.
Rasszista lennék?
Hát haver, hozzád képest Hitler baromi elfogadó és liberális volt. A közös gyereketek olyan lesz amilyenné nevelitek. Nem attól függ, hogy ükapád vagy szépapád roma volt-e.
Másik meg, hogy ha elég sokáig visszavezeted a lány családfáját, előbb-utóbb találni fogsz ott mindenfélét...
A volt barátnőm (magyar nő) tudott a témáról, és elfogadott. Habár vele szakítottunk, mert nem működött a kapcsolatunk. Viszont nekem még hátra van pár vizsga, után el akarok menni az országból. Szóval valószínűleg küföldi feleségen lesz.
Amúgy ismerkedek én sok mindenkivel, csak arra voltam kíváncsi, hogy ez rasszista gondolkodás ez.
Hát akkor az. Ez van, én ezen nem tudok változtatni, enyhén rasszista vagyok.
Nem lepődom meg. Mint mondtam, elfogadom.
Habár az apai ággal nem tartom a kapcsolatot. Tudod, mikor beszélgettem utoljára apámmal? Kb. 15 évvel ezelött. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!