Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?
Ha házasok vagytok, akkor a törvény szerint, bármelyikőtöknek legyen több ajövedelme, minden közös.
A közös pénzt megegyezéssel kell költsétek, megbeszélitek, mikor mire költötök.
A kozos kasszanak csak akkor van ertelme ha hazasok vagytok mert akkor jogilag is kozos a vagyonotok. Elettarsi kapcsolatban viszont nem latom ertelmet.
Jobb ha osszeszeditek a kozos koltsegeitekeket, hiteleiteket es azt felesbe fizetitek, a tobbiert meg mindenki maga felelos.
"Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?"
Dehogyis! Az a normális, ha kérdés nélkül a zsebébe nyúl és újra berakja a közösbe, hogy újra el tudd költeni.
Nem értem, miért emeled ki a kérdést, szerintem megkaptad a választ...
Én a külön kassza híve vagyok, ennek megfelelően rosszul érintene, ha a párom számon kérné, hogy mikor mire költök. No de a közös kasszának pontosan az a lényege, hogy a pénz mindkettőtöké. Azaz mindkettőtöknek joga van tudni, hogy mire megy el a lóvé.
Ha ez nem tetszik (én aztán megértem), akkor tessék külön kezelni a pénzügyeket.
Ha közös kasszán vagytok, akkor igen, normális, mivel annak az a lényege hogy nem különcködtök, nem fillérezgettek meg számolgattok hogy ki mit fizet, ki vette a vajat, vagy a budipapírt, hanem bedobtok mindent a közösbe és megbeszélitek mire költötök.
Mi közös kasszán vagyunk, eszèbe se jutna egyikünknek sem 20 ezret szó nélkül kilopni és elkölteni.
A férjem pl múlt héten mondta= MONDTA, hogy vesz ki pénzt, mert majd vennie kell cipőt, és visszapótolja amikor odaadja a munkahelye az árát, mert félévente fizetik neki. Mondtam hogy oké. Vetg cipőt, leadta bent a számlát, visszakapta melóból a pénzt, majd SZÓLT, hogy visszatette az összeget.
Ennyi. Nem olyan bonyolult. .ég akkor sem ha nem visszapótolandó összegről van szó. Az a lényeg, hogy legyen meg a kommunikáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!