Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális dolog az, ha közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?

Figyelt kérdés
2024. jún. 12. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 Grizesteszta ***** válasza:
100%
Kerdezo, nalunk ugyan ez a rendszer van, tehat van kulon szamlanm mindkettonknek ed van egy kozos. Termeszetes, hogy a kozoste mindketten ralatunk, kizosen fontunk s koltsegektol. En egyelore azt nem ertem, hogy miert zavar teged az, ha a pafod rakerdez a kozosre. Te nem kerdeznel ra?
2024. júl. 5. 06:04
 52/67 anonim ***** válasza:
100%

Ha házasok vagytok, akkor a törvény szerint, bármelyikőtöknek legyen több ajövedelme, minden közös.

A közös pénzt megegyezéssel kell költsétek, megbeszélitek, mikor mire költötök.

júl. 20. 00:26
 53/67 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem nem normális. Mi is közös kasszán vagyunk, az a megállapodásunk hogy 20ezer Ft felett tájékoztatjuk a másikat, ha mondjuk rendelünk valamit a neten. Nem jóváhagyás, nem beleegyezés, csak mondom, hogy “szivem, ezt rendelem a gyerekeknek, 40 ezer Ft”. Bízunk egymásban, ezért is működik a közös kassza. Eszembe sem jutna elszámoltatni őt, neki sem engem ilyen 20 ezer forintokkal, nekünk össze is van kapcsolva a 2 bankszámla, értesítés is jön ha valaki fizet. Egyszerűbb, mert látjuk ki mire és hol költ, anélkül hogy erről külön beszélgetni kelljen. Ennek az alap feltétele az azonos értékrend és a maximális bizalom, ami nálatok úgy tűnik, nincs meg.
júl. 20. 10:55
 54/67 anonim ***** válasza:
76%
Teljes közös kasszán vagyunk és ha nem felejtem el akkor mondom hogy ezt v azt rendelek. De egyáltalán nincs számonkérés, ilyen szitut el se tudnék képzelni.
júl. 20. 15:55
 55/67 anonim ***** válasza:
60%

A kozos kasszanak csak akkor van ertelme ha hazasok vagytok mert akkor jogilag is kozos a vagyonotok. Elettarsi kapcsolatban viszont nem latom ertelmet.

Jobb ha osszeszeditek a kozos koltsegeitekeket, hiteleiteket es azt felesbe fizetitek, a tobbiert meg mindenki maga felelos.

júl. 21. 00:57
 56/67 anonim ***** válasza:
42%

"Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?"

Dehogyis! Az a normális, ha kérdés nélkül a zsebébe nyúl és újra berakja a közösbe, hogy újra el tudd költeni.

júl. 21. 14:28
 57/67 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem, miért emeled ki a kérdést, szerintem megkaptad a választ...

Én a külön kassza híve vagyok, ennek megfelelően rosszul érintene, ha a párom számon kérné, hogy mikor mire költök. No de a közös kasszának pontosan az a lényege, hogy a pénz mindkettőtöké. Azaz mindkettőtöknek joga van tudni, hogy mire megy el a lóvé.

Ha ez nem tetszik (én aztán megértem), akkor tessék külön kezelni a pénzügyeket.

szept. 4. 10:11
 58/67 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem közös kasszánál igen, ez nagyon fontos. Az lenne a gáz, ha eltűnne és nem szólna érte.
szept. 4. 15:25
 59/67 anonim ***** válasza:
100%

Ha közös kasszán vagytok, akkor igen, normális, mivel annak az a lényege hogy nem különcködtök, nem fillérezgettek meg számolgattok hogy ki mit fizet, ki vette a vajat, vagy a budipapírt, hanem bedobtok mindent a közösbe és megbeszélitek mire költötök.

Mi közös kasszán vagyunk, eszèbe se jutna egyikünknek sem 20 ezret szó nélkül kilopni és elkölteni.

A férjem pl múlt héten mondta= MONDTA, hogy vesz ki pénzt, mert majd vennie kell cipőt, és visszapótolja amikor odaadja a munkahelye az árát, mert félévente fizetik neki. Mondtam hogy oké. Vetg cipőt, leadta bent a számlát, visszakapta melóból a pénzt, majd SZÓLT, hogy visszatette az összeget.

Ennyi. Nem olyan bonyolult. .ég akkor sem ha nem visszapótolandó összegről van szó. Az a lényeg, hogy legyen meg a kommunikáció.

szept. 13. 13:42
 60/67 anonim ***** válasza:
100%
Igen elvégre közös a kassza.
szept. 23. 10:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!