Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?
Én nem vagyok a közös kassza híve, de téged sem értelek, kérdező...
A közös kassza lényege, hogy mindkettőtöknek rendelkezési joga van a pénz felett, és KÖZÖSEN hoztok döntést arról, hogy mire költötök. Azt te sem gondolhatod komolyan, hogy a közös pénzből történő költekezésedhez a párodnam nincs köze.
Közös kasszánál igen.
Az azzal jár, hogy lemondasz a saját pénzed kizárólagos kezelési jogáról.
Mellesleg te sem a zsebpénzedből vetted el azt a húszast, hanem a közösből.
Feltételezheti, hogy a sajátod már elfogyott. Ami nem jelent jót. Főleg, ha sértve is érzed magad, hogy ezt szóvá teszi.
Ha vannak hiteleitek már rosszul álltok...
Ahogy ti csináljátok, semmi értelme.
Szerintem is normális, hogy megkérdezi, ha a közösből vettél ki pénzt. Ahogy mondták is korábban, a közös pénz, közös megbeszélést igényel.
Mi mondjuk nem kezeljük ennyire szigorúan a pénzügyeket. Külön számlánk van, és van egy bizonyos összeg, amit mi is leveszünk, és összerakjuk. Vannak dolgok, amik onnan mennek, és tudunk róla, nem számoltatjuk el a másikat semmivel igazából. A maradék saját pénzből pedig ugyanúgy veszünk a másiknak is dolgokat. Nálunk az évek alatt kialakult, hogy ki, mire költ. Igazság szerint nem volt komoly megbeszélése ennek nálunk, csak kialakult magától. Nagyobb kiadást mindig megbeszélünk, mert azokat úgyis együtt vesszük meg, és azt is megbeszéljük, hogy honnan álljuk. Nem tudom, hogy ezt lehet-e közös kasszának nevezni, mert mindkettőnknek van külön megtakarítása, közös megtakarítás is van, de ha a másiknak épp aktuálisan szüksége van valamire, akkor nem ritka, hogy fizetünk neki. Pl legutóbb telefont vettem a férjemnek a saját számlámról, közben a hosszúhétvégét a hegyekben meg ő fizette az ő számlájáról. De ehhez hozzá kell tenni, hogy mindketten elég felelősségteljesek vagyunk anyagilag, mindketten törekszünk, hogy ne költekezzünk túl, a megtakarításaink mindig nőjjenek, legalább egy kicsit. Ha megkérdezné férjem, hogy mire ment el x összeg, probléma nélkül elmondanám, mert az első gondolatom az lenne, hogy a költségvetésünket rendezi/nézi át, ami mindkettőnk érdeke.
Teljesen normális, ez a közös lényege.
Amúgy mire költötted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!