Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális dolog az, ha közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?

Figyelt kérdés
2024. jún. 12. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok a közös kassza híve, de téged sem értelek, kérdező...

A közös kassza lényege, hogy mindkettőtöknek rendelkezési joga van a pénz felett, és KÖZÖSEN hoztok döntést arról, hogy mire költötök. Azt te sem gondolhatod komolyan, hogy a közös pénzből történő költekezésedhez a párodnam nincs köze.

2024. jún. 12. 12:55
 22/67 anonim ***** válasza:
100%

Közös kasszánál igen.

Az azzal jár, hogy lemondasz a saját pénzed kizárólagos kezelési jogáról.

Mellesleg te sem a zsebpénzedből vetted el azt a húszast, hanem a közösből.

Feltételezheti, hogy a sajátod már elfogyott. Ami nem jelent jót. Főleg, ha sértve is érzed magad, hogy ezt szóvá teszi.

2024. jún. 12. 12:59
 23/67 anonim ***** válasza:
66%
A közös kassza nekem egyenlő a közös facebook fiókkal. Attól, hogy együtt élünk, még nem kell feladnunk magunkat teljesen, hadd' maradjak már meg önmagam. Attól, hogy nagyon szeretjük egymást és mindent együtt csinálunk, nem kell mindent beáldozni a kapcsolatnak. Ez olyan, mint amikor valaki férjhez megy és onnantól "né" lesz. Nagyon szép, nagyon jó, de miért kell, hogy megszűnjön a saját neve csak azért, mert férjhez ment?
2024. jún. 12. 13:01
 24/67 anonim ***** válasza:
91%
Hát, így elolvasva a kommented, hogy még a tankolás is az ő kiadása, holott gondolom azért együtt is mentek jobbra-balra, eléggé jogosnak tűnik, hogy megkérdezze, hol a közös pénz.
2024. jún. 12. 13:02
 25/67 anonim ***** válasza:
66%

Ha vannak hiteleitek már rosszul álltok...

Ahogy ti csináljátok, semmi értelme.

2024. jún. 12. 13:18
 26/67 anonim ***** válasza:
100%
#20! Ez még mindig nem magyarázza, ha csak a felét raktad a közösbe, miért nem a masik feléből költöttél?
2024. jún. 12. 13:32
 27/67 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván az,ha közös a kassza hagy tudja már mire ment ela pénz.
2024. jún. 12. 13:59
 28/67 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk teljesen közös van. Azért 20.000 nem kis összeg, mi meg szoktuk beszélni, ha ennyit valamire el szeretnénk költeni. Nem nézegetem a kiadásokat, meg ő se, ha kell valamire, akkor kell. De azért arra figyelünk, hogy mikrofizetésekkel ne menjen el.
2024. jún. 12. 14:00
 29/67 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem is normális, hogy megkérdezi, ha a közösből vettél ki pénzt. Ahogy mondták is korábban, a közös pénz, közös megbeszélést igényel.

Mi mondjuk nem kezeljük ennyire szigorúan a pénzügyeket. Külön számlánk van, és van egy bizonyos összeg, amit mi is leveszünk, és összerakjuk. Vannak dolgok, amik onnan mennek, és tudunk róla, nem számoltatjuk el a másikat semmivel igazából. A maradék saját pénzből pedig ugyanúgy veszünk a másiknak is dolgokat. Nálunk az évek alatt kialakult, hogy ki, mire költ. Igazság szerint nem volt komoly megbeszélése ennek nálunk, csak kialakult magától. Nagyobb kiadást mindig megbeszélünk, mert azokat úgyis együtt vesszük meg, és azt is megbeszéljük, hogy honnan álljuk. Nem tudom, hogy ezt lehet-e közös kasszának nevezni, mert mindkettőnknek van külön megtakarítása, közös megtakarítás is van, de ha a másiknak épp aktuálisan szüksége van valamire, akkor nem ritka, hogy fizetünk neki. Pl legutóbb telefont vettem a férjemnek a saját számlámról, közben a hosszúhétvégét a hegyekben meg ő fizette az ő számlájáról. De ehhez hozzá kell tenni, hogy mindketten elég felelősségteljesek vagyunk anyagilag, mindketten törekszünk, hogy ne költekezzünk túl, a megtakarításaink mindig nőjjenek, legalább egy kicsit. Ha megkérdezné férjem, hogy mire ment el x összeg, probléma nélkül elmondanám, mert az első gondolatom az lenne, hogy a költségvetésünket rendezi/nézi át, ami mindkettőnk érdeke.

2024. jún. 12. 15:11
 30/67 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális, ez a közös lényege.

Amúgy mire költötted?

2024. jún. 12. 15:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!