Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?
Alapvetően a kérdés, hogy mit vásárolták belőle, csak hogy tisztán lásson, sztem oké lenne közös kasszán. A szóhasználat, vádaskodás zavarna.
Én amúgy pont az ilyen fajta elszámoltatás miatt preferálom házasságban is a külön kasszát, bár néhány válaszoló az általam preferált kasszát külön számlás közös kasszának hívja, de sztem ez hülyeség. Nekem az a szimpatikus, ha van két számla, "alapok"ra (rezsi, közös számlák, élelmiszerek, tisztítószerek, közös előfizetések) mindenki befizeti a saját részét (nekem szimpatikusabb az arányos, mint a fele-fele... mondom ezt úgy, hogy éltem olyan párkapcsolatban, ahol számottevően többet kerestem, tehát nem nyerészkedésből mondom), azon kívül mindenki a saját pénzét kezeli. Kivéve amikor vki elmegy szülési szabadságra, ott azért addig az ideig inkább legyen közös kassza, mert a csed / gyed / gyes azért nem túl combos összeg. Illetve ha vkinek költséges étrendje van, gyógyszere, sztem úgy korrekt, ha nem a másiktól várja el, hogy kifizesse (kiv. szülési szabadság megint). És ilyenkor nincs elszámoltatás, hogy mire ment el minden, miért vettél ezt, azt, szerintem felesleges... ameddig a közös célokat tartják és ameddig nem a másiktól kéricsél az egyik, mert nem tudja kezelni a pénzét.
Normális.
Jó, ha megtartod a számlákat, és akkor minden világos, követhető lesz.
Nálunk full közös, mivel egy db számlánk van, oda jön minden bevétel, és onnan is megy ki.
Max kp-t leveszünk, hogy neki legyen, mert a kártya nálam van.
De nekem alap, hogy megosztom vele, épp mire mennyi ment el, meg mennyi van a számlán jelenleg, mivel nem lát rá.
Nem kérek engedélyt, ha kell valami, de szoktam mondani, hogy ezt vettem, vagy itt voltam, és ennyit meg ennyit köl
Teljesen offtopic, de miért "leveszitek" a pénzt?
Vagy veszek ki, vagy veszek fel. Ezt, hogy "le", élőben soha nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!