Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális dolog az, ha közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?

Figyelt kérdés
2024. jún. 12. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
66%

Alapvetően a kérdés, hogy mit vásárolták belőle, csak hogy tisztán lásson, sztem oké lenne közös kasszán. A szóhasználat, vádaskodás zavarna.

Én amúgy pont az ilyen fajta elszámoltatás miatt preferálom házasságban is a külön kasszát, bár néhány válaszoló az általam preferált kasszát külön számlás közös kasszának hívja, de sztem ez hülyeség. Nekem az a szimpatikus, ha van két számla, "alapok"ra (rezsi, közös számlák, élelmiszerek, tisztítószerek, közös előfizetések) mindenki befizeti a saját részét (nekem szimpatikusabb az arányos, mint a fele-fele... mondom ezt úgy, hogy éltem olyan párkapcsolatban, ahol számottevően többet kerestem, tehát nem nyerészkedésből mondom), azon kívül mindenki a saját pénzét kezeli. Kivéve amikor vki elmegy szülési szabadságra, ott azért addig az ideig inkább legyen közös kassza, mert a csed / gyed / gyes azért nem túl combos összeg. Illetve ha vkinek költséges étrendje van, gyógyszere, sztem úgy korrekt, ha nem a másiktól várja el, hogy kifizesse (kiv. szülési szabadság megint). És ilyenkor nincs elszámoltatás, hogy mire ment el minden, miért vettél ezt, azt, szerintem felesleges... ameddig a közös célokat tartják és ameddig nem a másiktól kéricsél az egyik, mert nem tudja kezelni a pénzét.

2024. jún. 17. 13:06
 42/67 anonim ***** válasza:
0%
Vagy, ha elszamoltat, nem is szeret annyire
2024. jún. 18. 16:59
 43/67 anonim ***** válasza:
0%
He ne hogy mar neked alljon feljebb asszony.
2024. jún. 18. 19:25
 44/67 anonim ***** válasza:
#36 Ki kell nyitni a szádat! Honnan tudná, hogy ez neked nem tetszik, ha egy szót sem szólsz emiatt? Soha nem finanszíroznám más dohányzását és pénzszórását csak azért, mert egy pár vagyunk; főleg, hogy még gyerekeitek is vannak. Amit leírtál, abból az jön le, hogy ő vígan éli az életét, te meg a semmire spórolsz, mert így is kifolyik a pénz a kasszából, ráadásul értelmetlen dolgokra. Aztán, ha egyszer válásra kerül a sor, még azt a keveset is felezitek, ami megmarad. Nagyon jól jártál! 😒
2024. jún. 19. 09:12
 45/67 anonim ***** válasza:

Normális.

Jó, ha megtartod a számlákat, és akkor minden világos, követhető lesz.

2024. júl. 4. 13:37
 46/67 anonim ***** válasza:

Nálunk full közös, mivel egy db számlánk van, oda jön minden bevétel, és onnan is megy ki.

Max kp-t leveszünk, hogy neki legyen, mert a kártya nálam van.

De nekem alap, hogy megosztom vele, épp mire mennyi ment el, meg mennyi van a számlán jelenleg, mivel nem lát rá.

Nem kérek engedélyt, ha kell valami, de szoktam mondani, hogy ezt vettem, vagy itt voltam, és ennyit meg ennyit köl

2024. júl. 4. 15:56
 47/67 anonim ***** válasza:
*töttem.
2024. júl. 4. 15:57
 48/67 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen offtopic, de miért "leveszitek" a pénzt?

Vagy veszek ki, vagy veszek fel. Ezt, hogy "le", élőben soha nem hallottam.

2024. júl. 4. 16:06
 49/67 anonim ***** válasza:
0%
Most rákerestem googleban, mindenhol felvét van, cikkekben is, hivatalos tájékoztatókban is. Gyakoris kérdéseket dob be egyedül "levennire".
2024. júl. 4. 16:09
 50/67 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de mi is így mondjuk, hogy"veszek le pénzt a kártyáról" :D BP 13.ker, szüleim is így mondják, férjem is
2024. júl. 4. 18:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!