Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális dolog az, ha közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális dolog az, ha közös kasszánál a párom megkérdezi, hogy pl hova tűnt el 20 ezer forint? Mire költöttem?

Figyelt kérdés
2024. jún. 12. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:
Együtt élünk igen, kb a fele fizunkat h legyen mihez nyúlni, anyagilag nem állnánk rosszul, csak vannak hiteleink....
2024. jún. 12. 12:35
 12/67 anonim ***** válasza:
96%
Hát de most... nem elszámoltat, hanem tudni akarja, a kettőtök pénzéből mire ment el. Lehet neki is kellett volna.
 13/67 anonim ***** válasza:
96%

De ha közös, meg lehet es kell beszelni, es ezert nem mindegy a hangnem.

Tenen kérdeznéd meg,hova tűnt?

14/67 anonim ***** válasza:
96%
Ha a pénzetek fele saját, akkor joggal kérdezi, mire költesz a közösből.
2024. jún. 12. 12:37
 15/67 anonim ***** válasza:
81%

"Külön kasszánál mindenki éli a saját életét, intézi a saját dolgait, néha dugtok és senkinek nem kell beszámolni."

Óriási tévedésben vagy, a közös kassza és a "csak dugás" között van ám elég sok átmenet!

Nálam sosem volt opció a közös kassza. Minden eddigi kapcsolatomban a közös kiadásokat közösen fizettük, a többit magunknak. Így van ez a 8 éve tartó kapcsolatomban is. A rezsit és a háztartáshoz szükséges kiadásokat felezzük, a többit mindenki saját magának osztja be, illetve saját magának spórol. Szép is lenne, ha a nálam kétszer annyit kereső páromnak a pénzére ugyanannyi igényt tartanék, mint a sajátomra, egyáltalán nem érezném igazságosnak vele szemben, még ha ezt ő soha nem is vágná a fejemhez.

2024. jún. 12. 12:42
 16/67 anonim ***** válasza:
100%
Na várj, ti nem vagytok közös kasszán. Beadtok valamennyit a közös dolgokra a többit meg megtartjátok magatoknak. Ez a külön kassza. Innentől persze, hogy jogosan kérdezi, hogy mire költesz a közösből, miért nem a sajátodból fizeted a saját dolgaidat. Ha meg nem magadnak vettél valamit a közös pénzből, akkor simán mond meg, hogy leugrottál a postára befizetni a villanyszámlát, vagy akármi amire elment a pénz.
2024. jún. 12. 12:43
 17/67 anonim ***** válasza:
96%
Igen kérdező, teljesen normális, hogy megkérdezi. Ha közös kasszán vagytok, ugyanannyi joga van tudni, hogy a pénz hova megy.
2024. jún. 12. 12:43
 18/67 anonim ***** válasza:
74%

A közös kassza 100%-ban szerintem csak konfliktushoz és sérelemhez vezet. Mint ebből a kérdésből is látható.. (Bár szerintem teljesen joggal akarja tudni.) Téged egyáltalán nem érdekelne hasonló?

Én igazából azt megkérdezném tőletek, hogy miért nem úgy csináljátok, hogy mindenkinek van egy saját számlája és csináltok egy olyat ami közös és mind a ketten hozzá tudtok férni. Minden hónap elején amikor kaptok fizetést erre a közös számlára át tesztek mondjuk 70-80%-t ami fedezi a számlákat, hitelt, rezsit stb.. majd a maradék pénzzel ami a saját számlátokon marad azt kezdtek amit csak akartok. Ha épp megtetszik egy 20.000 Ft-os parfüm akkor bumm megvetted.. nincs belőle konfliktus, nincs belőle elszámoltatás stb..

De lehet én gondolom túl.

Személy szerint számomra ez az egyetlen elfogadható "közös kassza" együttélés folyamán.

2024. jún. 12. 12:50
 19/67 anonim ***** válasza:
100%
Ha te megkérdezés, megbeszélés, megegyezés nélkül elvettél 20e Ft-ot akkor jogosan érdeklődött, hogy hová tűnt el.
2024. jún. 12. 12:51
 20/67 A kérdező kommentje:

Hát úgy van, h ő 10. - ig kap fizut, aminek egy részét leveszi, és beteszi a közösbe, a többit pedig rajta hagyja a számláján, mert abból tankol, fizeti a hiteleit, telefonszámláját, biztosítását, stb.

Én hó végén kapok fizut, és kb a fizum felét teszem be a közösbe, a többit rajta hagyom a számlán.

2024. jún. 12. 12:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!