Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feministák elismerik a férfi és nő közti klasszikus különbségeket?
For example:
- a nők általában érzelmesebbek, mint a férfiak.
- a férfiak szexéhesebbek mint a nők
A nők jobban olvassák a testbeszédet (az anyaság miatt) mint a férfiak
"A nők általában ebben megfontoltabbak (ezért kevesebb a női extrémsportoló)"
Ezzel együtt, ha már felmerült a téma:
A feministák szerint létezik női és férfi gondolkodás?
Másként fogalmazva: kijelenthetjük, hogy valaki pl. nőesen/férfiasan gondolkodik, mert bizonyos gondolatmenet inkább a férfira/nőre jellemzőek?
Nézd csak meg, a háttérben érdemes megfigyelni a férfi balett-táncost.
Igen, vannak ilyenek is, ez független a feminizmustól.
Érsd már meg hogy ezeknek semmi köze a femeinizmushoz!
A férfi és a nő különböző, aki látott már életében egy férfit és egy nőt az tudja nincs mit elismerni rajta!
A mai feminizmus az, hogy a nő kontrollálja a férfit, és uralkodik rajta.
A férfinak kuss a neve.
A feminista nő minden második szava bármilyen férfire: hímsoviniszta.
Persze hogy vannak férfi munkák, azt a férfi végzi el, és hülye lenne a nő elvégezni.
Ellenben a férfi mosogasson is/főzzön, szoptassa a gyereket.
Az, amit a férfi dolgozik, nem munka, az hobbi.
Csak a nő dolgozik.
A férfinak kötelességei vannak.
Csak a férfi akar párkapcsolatot, a nő elvan egyedül is.
Incel vagy.
stb...
"A legnagyobb séfek is általában férfiak, pl.Gordon Ramsay."
Erről már korábban is gondolkodtam.
A főzést nőies dolognak állítják be, erre van egy rakás szakács, aki férfi, sőt, mesterszakács. 😃
Sőt: még én is tudok főzni.
Mikor az exemmel együtt főztünk, azt értékelhette bennem. Habár elismerem, én mellette csak kukta voltam. Ő mondta, mit csináljak.
Amit a kommented végén felvetsz, az igen érdekes.
Mondjuk erről is érdekelne a feministák véleménye, hogy mit gondolnak arról: egy transznemű nő (pasi) bemehet-e a női mosdóba?
Részt vehet-e női sportversenyeken?
A South Park ezt a témát amúgy feldolgozta, ha jól emlémszem.
Szerintem nem összehasonlítható az, hogy valaki profi séf azzal, hogy valaki otthon főz a családjára. Ez megint társadalmi elvárásokra vezethető vissza. Az, hogy valaki rendszeresen otthon főz, azt ingyen teszi, tulajdonképpen muszájból, hiszen a családnak enni kell. Ez házimunka, csicskamunka, amiről ugye még mindig az a mélyen gyökerező társadalmi kép, hogy az a nő dolga. Mikor valaki profi séf vagy szakács azért fizetést kap, az már "rendes" munka, így nincs megbélyegezve egy férfi, ha azt csinálja. De pl az alacsony társadalmi megbecsülésű konyhai munkások között már megint csak elvétve fogsz férfit találni, lásd a menzás konyhásnénik például.
Ez inkább arra jó példa, hogy a házimunkák elvégzéséhez egyáltalán nem kell punci, a férfiak nem azért nem csinálják, mert nem tudják, hanem mert nem akarják.
Feminista vagyok, az alap kérdésedben a két felvetéssel egyáltalán nem értek egyet.
Rengeteg férfi-nő különbséget alapvetően a társadalom kódol belénk, a neveltetésünk által kondicionálódnak. Ha egy nőt "férfiasan" nevelsz fel, "férfias" környezetben, akkor úgy fog viselkedni és gondolkodni is, de ettől még nem lesz kevésbé nő.
Viszont vannak dolgok, amik biológiailag, hormonálisan vannak eldöntve. Például hogy a nők nehezebben tudnak izmot építeni, ezáltal többnyire gyengébbek fizikálisan. Vagy hogy a nők havonta menstruálnak, ezáltal bizonyos napokon sebezhetőbbek lehetnek. Ez magával hoz olyan dolgokat, hogy például bizonyos munkák, szakmák nem annyira valók nőknek, mint férfiaknak.
Az, hogy egy nő nem szívesen vállalna munkát építkezésen, vagy egy alfahím nem lenne műkörmös, az társadalmilag kódolt. Az utóbbi valszeg szégyellné, hogy cikiznék miatta, az előbbi meg talán kellemetlenül érezné magát egy rakás aluliskolázott csávó között.
A szakács dolog értelmetlen. Az főz, aki tud és szeret főzni, ennyi. Híres szakács meg az lesz, akit nem zavar, hogy kamerák elé kell állni.
A nemi átalakítás más kérdés. Azért nem támogatom ezeket a műtéteket, mert nem oldja meg a személy lelki problémáit. Egy nővé operált férfi ne versenyezzen női mezőnyben. Az nem zavar, ha a női mosdót használja, úgysem fog nőket zaklatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!