Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feministák elismerik a férfi és nő közti klasszikus különbségeket?
For example:
- a nők általában érzelmesebbek, mint a férfiak.
- a férfiak szexéhesebbek mint a nők
A nők jobban olvassák a testbeszédet (az anyaság miatt) mint a férfiak
Oké, akkor lenne még egy kérdésem. Most ezért nem nyitok külön topikot.
A feministák szerint létezik olyan, hogy férfi és női munka?
Pl. a segédmunkás, az férfi munka, a kozmetkus, műkörmös az női munka.
Vagy az ő világképük szerint egy kopasz, tetkós pasi is lehet közmetikus, műkörmös, és egy soportos csaj is dolgozhat az építkezésen?
Ha jól tudom, akkor a II. világháború után jött divatba a nők aktív dolgozása.
Ugye sok pasi meghalt, lerobbant, így a nők vették át a helyüket.
Sorry, hogy kicsit offoltam, de eszembe jutott ez is.
Tudjuk, hogy pasik szexéhesebbek, pl.ezért van szükség a MeToo-ra is.
Vannak férfiműkörmösök, a legnagyobb mesterfodrászok, pl.Zsidró Tamás, Hajas László pont férfiak.
A legnagyobb séfek is általában férfiak, pl.Gordon Ramsay.
VV Mercinek meg pl.asztalos az eredeti szakmája.
Női katonák is vannak.
Ennek semmi köze a feminizmushoz, épeszű ember látja hogy van ilyen és kész.
A feminizmus az egyenjogúságról szól, nem az egyformaságról. Arról, hogy a nők is tanulhatnak, dolgozhatnak, ugyan olyan végzetséggel, ugyan olyan munkakörben ugyan azért a bérérét. Hogy dönthet (!) arról, hogy a klasszikus családmodelt szeretné, ahol a féfi a fő családfenttartó a nő meg a háztartást intézi inkább. Vagy felosztják a pénzkeresést és a házimunkát egyenlően. Hogy eldöntheti, hogy ő sok gyereket akar vagy egyáltalán nem akar. Stb stb
Vannak nőiesnek és férfiasnak titulált viselkedési formák, de nem törvényszerű, hogy mindenkinél megjelennek. Vannak érzelmes, gyengéd férfiak is és olyan nők is, akikben egy csepp sincs. Vannak fizikai különbségek is,mint pl a nők többsége sokkal jobban reagálnak a magas hangokra, még alvás közben is (evolúciós ösztön, reagál a sírásra vagy arra hasonlító hangokra, akkor is ha nincs gyereke és soha nem is akar). Általában a férfiak fizikailag erősebbek az izom felépítése miatt. A férfiakban több a tesztoszteron, ezért hajlamosabbak a kockázatvállalásra. A nők általában ebben megfontoltabbak (ezért kevesebb a női extrémsportoló). De ezek általánosítások, több ilyen vagy olyan személyt találsz az adott nemben, de mindkettőnél előfordulnak, nem ritka kivételek, csak jobban rálehet húzni egyes dolgokat nőkre, másokat férfiakra.
Szerintem vannak biológiai alapú különbségek. Pl a havi ciklus miatt mi nők igenis egy kicsit "hormonvezéreltek" vagyunk, így nem vagyunk mindig pont ugyanolyanok minden nap, egy férfi stabilabban ugyanúgy viselkedik. Ezt nem szeretik munkahelyeken, ezért hivják a nőket "szeszelyesnek", pedig nincs szo arról, hogy emiatt ne tudna teljesíteni, csak kicsit mashogy kell hozzáállni, mint egy ferfihoz. Ezt a kapitalizmus nem toleralja. Egyszerűbb, ha a nő szépen rendezi az otthont meg a gyerekeket. Csakhogy manapság nem elég 1 fizetés általában. Szóval a nők kellenek is a munkaerőpiacra meg nem is. A férfiak viszont stabilan kellenek. Szar ezt a nyomást így nőként átélni. Maradjak itthon a gyerekkel, de pénzt is keressek, de ne is viselkedjek nőként, csináljak úgy, mintha a havi ciklusom nem létezne... hidd el, hamar besokall ettől az ember. És tadamm, már ki is kiáltottak hisztisnek.
Szóval nekem nem az a bajom, hogy nincs "egyenlőség", hanem hogy olyan hülye elvárások vannak velem mint nővel szemben, amit nem lehet teljesíteni, aztán meg rámfogják, hogy nőként nem vagyok jó semmire a mosogatáson kívül.
De megjegyzem, a mai feminizmus már rohadtul nem ezzel foglalkozik, most a transzsimogatás a menő, hadd jöjjenek a pasik női mosdóba meg nők közé úszóversenyre, ha azt mondják magukról, hogy ők nők. Emiatt én már keptelen vagyok magamat feministának vallani...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!