Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyagiak, külön vesz házat?
A parommal 2 eve vagyunk egyutt, eljegyzes par hete tortent. Emiatt szoba kerult, hol fogunk majd letelepedni csaladot alapitani.
Olyan dolgot mondott, ami bar szerintem jogos a reszerol megis velem szemben nagyon nem oke.
Neki van egy mini lakasa amit elszeretne adni, max 30-35M kapna erte es ugy gondolja abbol a penzbol egyedul vesz egy csaladit valahol es majd odakoltozunk. Persze azt ki kell pótolnia tehat hitelt vesz fel vagy csaladjatol ker penzt es torleszti. Szoval 100%-ban o tulajdona lesz.
Ugy gondolom persze ertheto, ha o betesz 30m akkor az en kis 4-5m megtakaritasom meg amit kapnek szuleimtol tamogataskent 5m (ajandek nem visszafizetesre) az semmi a 35-hoz kepest. (Fogok majd orokolni egy lakast, de az meg nagyon messze van szoval az jelenleg targytalan en nem tudok mit penzze tenni)
Viszont en nem szivesen alapitanek csaladot olyan hazba amihez semmi kozom jogilag. Valamint mi kozoskasszat akarunk hazassagtol azaz kozos minden kereset. Igy nem tudom, hogy fogja a hitelt levonni a sajat izngatlanjahoz. Vagy annyit en is vegyek ki a kozosbol magamnak? De akkor az mar nem is kozos.
Úgy erzem velem szemben ez nem szép, nem akarok olyan helyzetebe kerulni, hogy egy vita soran azt halljam menj el a házamból. Meg ugy jarni-kelni, hogy azaz o tulajdona es nehogy kart tegyek barmiben.. biztosan lenne ebbol vita.
Mi ilyenkor a jo megoldas? Hogyan lehet ezt ugy megoldani? Ki hogyan csinalta ezt?
Így tényleg semmi értelme összeházasodni.
Ha közös otthon akarna, lenne benne 35 milliója, neked pedig 10, ilyen arányban lehetne a tulajdonjog.
Ha csak saját magára gondol, akkor tényleg semmi értelme összeházasodni.
kérdező, amúgy itt sokan szélsőségesen rettegnek bármiféle elköteleződéstől. ha a válaszadókon múlna, minden pár külön lakásban élne.
kérdező, amúgy itt sokan szélsőségesen rettegnek bármiféle elköteleződéstől. ha a válaszadókon múlna, minden pár külön lakásban élne.
ha bármelyikőtök tart egy esetleges válás miatti kisemmizéstől, akkor papírozzatok.
Szerintem ez egy nagyon jó alap, csak okosan kell kezelni a továbbiakban a dolgokat.
Ház: ha ő nem akarja, hogy közös legyen, akkor rendben, legyen az övé, de egy fillért ne költs a házra: sem a vásárlásra, sem a hitel fizetésre, sem a karbantartására. A saját megtakarításodat és a szülőktől kapott pénzt vagy kösd le vagy vegyél hitelre egy lakást- ezt csak akkor, ha keresel annyit, hogy a fizetésedből tudod fizetni a törlesztést + még meg is tudsz élni belőle, esetleg egy gyerekkel is. DE.... a fenti lakás-rendezés a további élet költségeinek az átgondolását is maga után vonja. Mert ebben az esetben nem közös a kasszátok, hanem van egy közös kassza, amire mindketten becsurgattok ugyan annyit és ebből éltek. De nem abból fizetitek a hitel törlesztéseket vagy a ház/lakás karbantartását, hanem ott mindenki rendezi a sajátját a saját maradék pénzéből. Ez a helyzet akkor borulhat meg, ha születik egy gyereketek, mert aki GYED-en marad vele, az alapból kevesebbet kap és akkor lehet, hogy már nem telik neki az eddigi felállásra. Akkor ezt újra át kell gondolni...
És még 2 privát megjegyzés:
-mi pont úgy élünk most a párommal, ahogyan fent leírtam: közös szla és mindenkinek saját megtakarítás+ saját privát költségek is. Viszont nekünk ez már nem az első kapcsolatunk és mindketten rendelkeztünk komoly vagyonnal,amikor összeköltöztünk. Nekünk ez így OK és logikus/igazságos is.
- élet kezdetén, első kapcsolatnál ezt nem vállalnám be a helyedben- bennem is rossz szájízt keltene. Plusz: egy gyerek kb 20 éves 'gazdasági projekt'- ha egyikőtök lényegesen kevesebbet keres, mint a másik, akkor hogyan döntitek majd el, hogy a gyerek zsíros kenyeret, vajas-szalámis zsömlét vagy kaviáros szendvicset kap-e vacsorára? Vagy kap fél szelet zsírosat és fél kaviárost, mert anyának/apának más a büdzséje?
17, es hogyan mennel bele az eleted kezdetén, ha nem az elsore felvázolt modon? Erdekelne milyen lehetoseget latsz ami jo lehet nekem is.
Mivel amit irtal az valoban igazsagos ketto olyan ember kozott akik rendelkeznek vagyonnal es nincs gyerek a kepben. Viszont nekem aki szulni fog es nevelni a gyereket sajnos nem opcio, hogy felvegyek hitelt, mert ki fogok esni x evre munkabol.
Értem a párod gondolkodását, de azt ő sem várhatja el, hogy így szülj gyereket. Neked hatalmas kockázat, ő meg jól bebiztosítja magát, mert most épp megteheti.
Nem tudok okosat mondani, de én nem szívesen házasodnék így, gyereket meg főleg nem vállalnék ilyen kapcsolatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!