Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párommal hat éve élünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párommal hat éve élünk együtt közös háztartásban de külön kasszán az ő házában. Havi csekkek, vásárlás mindent fillérre pontosan elszámol. Az elején nem volt ennyire anyagias. Normális ez?

Figyelt kérdés
2020. febr. 23. 09:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
65%
Nem. Nekem nem párkapcsolat a külön kassza együtt élés esetén
2020. febr. 23. 09:49
 2/24 anonim ***** válasza:
91%
Nekem igen, mert én is ilyen típus vagyok, nő létemre. De ha régen nem volt ilyen akkor nekem sem lenne normális dolog a helyedbe, le kell ülni vele megbeszélni mi változott.
2020. febr. 23. 09:57
 3/24 anonim ***** válasza:
73%

Nem. Az utolsó pelenkára is könyörögnöd kell majd a végén.

Első pillanattól közös kasszánk van,mindent megbeszélünk és akkor sem volt gond,mikor 5 évig nem volt jövedelmem. Sőt,mindent megtett, hogy ne érezzem akkor. ÉS ez visszafelé is így lenne, ez a szeretet, őszinteség és bizalom egy kapcsolat alapja.

Egy pillanatig sem maradnék vele. Akkor sem normális ez, ha az ő háza. Ne rezsicsökkentőnek tartson maga mellett.

2020. febr. 23. 09:58
 4/24 anonim ***** válasza:
35%

Persze, hogy normális. Ketten vagytok, felesben illik fizetnetek mindent, ez pedig máshogy nem valósítható meg, minthogy fillérre pontosan elszámoltok egymással. Vagy mit szeretnél? Hogy ő fizessen mindent? Vagy ő fizessen többet? Vagy esetleg te akarsz többet fizetni? Akkor meg miért nem beszéled meg vele, hogy neked ez így nem tetszik? Mondjuk, azért szívesen meghallgatnám az érvelésed, hogy az 50-50%-os elosztás miért nem igazságos, miért kéne ezt valahogy máshogy csinálni... :D

33/N

2020. febr. 23. 10:10
 5/24 anonim ***** válasza:
63%
Én menekülnék. Házasságban és külön kasszán élünk. Soha nincs elszámolás. Befizetéseket, rezsit amelyikünk épp tudja intézi. Nagy bevásárlásnál elég össze nézni és tudjuk melyikünk fizet. Van bizalom és tudjuk, hogy egymást nem húzzuk le.
2020. febr. 23. 10:26
 6/24 anonim ***** válasza:
82%

A költségek megosztása két felnőtt kereső embernek alap

De ez a filleerezgetes amibe sokan átmennek az durva.

Következő az lesz hogy én a tej negyedét ittam meg akkor a többit fizesd te ? ( ilyen is van Viccen kívül) aki számolja mennyi kólát ivott meg a párja ...nemtudnék így élni ,borzalmas.

2020. febr. 23. 10:58
 7/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Minden ember különböző igy a vélemények sem egyformák. Mindenkinek más tolerálható , viszont a fillérezés szerintem megalázó legalábbis én így érzem. Amikor a másik fél meg számolja pl.a narancsot és azt mondja felesbe fizettük ki de te többet ettél belőle. Én úgy gondolom hogy egy párkapcsolatban nem lehet mindent számolni, mert én se számolom a házimunka főzés mosás takarítás vagy éppen a kerti munka fűnyírás árát .
2020. febr. 23. 12:07
 8/24 anonim ***** válasza:
72%

Mit jelent, hogy pontosan elszámol?

Ha külön kasszán vagytok, akkor mit számoltok el? Hogy egyenlő mértékben költötök-e vagy mit?

Mi külön kasszán vagyunk 20 plusz éve, de csak azért mert régen kevés pénzünk volt és mikor közös kasszán voltunk, akkor sem zavarta a feleségem, ha nem volt pénzünk, simán megvett minden szart, aztán ezt meguntam és átvettem a kassza kulcsát. Azóta persze javultak a körülményeink, de biztos vagyok benne, hogy jó az, hogy az én pénzemet költöm (természetesen minden közös költség többnyire engem terhel) az ő fizetése egyfajta zsebpénz, viszonylag kevés fix kiadással. De még így is jobban járok, mintha rájárna a közös pénzünkre, mert akkor nem tudnék a drága sz.roktól mozdulni itthon és jóval kevesebb pénzünk lenne.

2020. febr. 23. 13:30
 9/24 anonim ***** válasza:
94%
Sosem értettem ezt a teljesen külön kasszát. Mi külön számlára kapjuk a fizetésünket, én fizetem az étkezést, háztartási kiadásokat, utazási költségeket, a férjem pedig a hitelt, rezsit, biztosításokat. Ezen kívül ami marad, azt mindenki arra költi, amire akarja. Természetesen a több százezres kiadásokat megbeszéljük. Ez az elszámolgatás hogy működik? Nézi, hogy ki hány szelet kenyeret, húst evett, hány pohár tejet ivott, mennyi vizet fürdött el, mennyi vajat kent a kenyérre? Ha veszek hazafelé egy kakaóscsigát, azt is fel kell írnom?
2020. febr. 23. 14:48
 10/24 A kérdező kommentje:
A külön kassza konkrétan azt jelenti , hogy vásárláskor a blokkon található összes tétel vagy feleződik vagy egy az egyben annak van felírva aki megeszi vagy megússza. A rezsi kiadás minden számlája feleződik . Amikor kb. egy évig nem volt jövedelmem minden fizetnivaló adóslistára került. Ahogy ismét fizetésem lett ki kellett fizetnem az egy éves tartozást. Én ezt a szituációt nagyon megalázónak és kiszolgáltatottnak tartom egy párkapcsolatban . Amikor a másikkal éreztetik hogy nem egyenlő fél.
2020. febr. 23. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!