Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal hat éve élünk együtt közös háztartásban de külön kasszán az ő házában. Havi csekkek, vásárlás mindent fillérre pontosan elszámol. Az elején nem volt ennyire anyagias. Normális ez?
Nem. Az utolsó pelenkára is könyörögnöd kell majd a végén.
Első pillanattól közös kasszánk van,mindent megbeszélünk és akkor sem volt gond,mikor 5 évig nem volt jövedelmem. Sőt,mindent megtett, hogy ne érezzem akkor. ÉS ez visszafelé is így lenne, ez a szeretet, őszinteség és bizalom egy kapcsolat alapja.
Egy pillanatig sem maradnék vele. Akkor sem normális ez, ha az ő háza. Ne rezsicsökkentőnek tartson maga mellett.
Persze, hogy normális. Ketten vagytok, felesben illik fizetnetek mindent, ez pedig máshogy nem valósítható meg, minthogy fillérre pontosan elszámoltok egymással. Vagy mit szeretnél? Hogy ő fizessen mindent? Vagy ő fizessen többet? Vagy esetleg te akarsz többet fizetni? Akkor meg miért nem beszéled meg vele, hogy neked ez így nem tetszik? Mondjuk, azért szívesen meghallgatnám az érvelésed, hogy az 50-50%-os elosztás miért nem igazságos, miért kéne ezt valahogy máshogy csinálni... :D
33/N
A költségek megosztása két felnőtt kereső embernek alap
De ez a filleerezgetes amibe sokan átmennek az durva.
Következő az lesz hogy én a tej negyedét ittam meg akkor a többit fizesd te ? ( ilyen is van Viccen kívül) aki számolja mennyi kólát ivott meg a párja ...nemtudnék így élni ,borzalmas.
Mit jelent, hogy pontosan elszámol?
Ha külön kasszán vagytok, akkor mit számoltok el? Hogy egyenlő mértékben költötök-e vagy mit?
Mi külön kasszán vagyunk 20 plusz éve, de csak azért mert régen kevés pénzünk volt és mikor közös kasszán voltunk, akkor sem zavarta a feleségem, ha nem volt pénzünk, simán megvett minden szart, aztán ezt meguntam és átvettem a kassza kulcsát. Azóta persze javultak a körülményeink, de biztos vagyok benne, hogy jó az, hogy az én pénzemet költöm (természetesen minden közös költség többnyire engem terhel) az ő fizetése egyfajta zsebpénz, viszonylag kevés fix kiadással. De még így is jobban járok, mintha rájárna a közös pénzünkre, mert akkor nem tudnék a drága sz.roktól mozdulni itthon és jóval kevesebb pénzünk lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!