Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Előny vagy hátrány esetleges gyerekvállalásnál, ha ilyen körülmények vannak otthon?
33/F
Olyan családi házban élek, ami ketté van választva. Alsó szinten élnek a szüleim, felső szinten én. Külön bejárat, kulcs van a két lakrészhez, az én lakrészemben is van konyha, fürdőszoba, és két nagyszoba, tehát teljes körű saját lakásnak minősül, nincs olyan, hogy egymáshoz kéretlenül átmászkálás. Annyi különbséggel, hogy nincs külön gázórája meg villanyórája a két lakrésznek, és a nagy kert is közös. A lakrész amúgy 80 négyzetméter körül van.
Tehát az a kérdés, hogy egy fiatal nőnek családalapítás céljából ezek az alapok inkább kedvezőek, vagy elrettentőek? Úgy értve, a lakás az enyém, és így nem közös a vagyon. Tehát bármi történik, ha mennie kell valamelyikünknek, az mindenképp ő lesz. Nyilván én nem akarok senkit elküldeni, meg nem azért szeretnék családot alapítani, hogy utána szétbarmoljam, de most egy kétkedő nő szemén keresztül akarom vizsgálni a dolgokat. Valamint, az ő szempontjából az anyós-após kettős ilyen szintű közelsége inkább hátrányt jelent, vagy előnyt? Abból a szempontból, hogy rájuk bármikor lehet bízni a gyereket a nap 24 órájában is akár, így korlátlan magánéleti lehetőségünk lenne (mozi, színház, stb) viszont mégis létezik az a sztereotípia, hogy nem jó, ha a nagyszülők ilyen közel élnek. (Mellesleg abban az utcában ez a duplikált lakásmegoldás egy jól bevált, bejáratott életstílus, többen is élnek így a szülőkkel-nagyszülőkkel egy háztömbben, és én úgy látom, ennek csak előnye van.)
Összegezve:
Előnyök: Hitel, és tehermentes lakhatás azonnal, bármikor ingyen átruházható gyerekfelügyelet.
Hátrány: Közös kert az anyósékkal, nincs tulajdonjoga a nőnek.
Mindenki gondolja át szépen, természetesen előítélet nélkül. Olyan véleményeket nem fogadok el, hogy "Az anyósék mindenbe beleszólnának! Nem hagynának nyugtot senkinek!" Mert nem olyanok. Segítenek, ha kell, és békét hagynak, ha kell. Senki ne a negatív sztereotípiákból induljon ki, hanem képzeljen el egy olyan szituációt, ahol alapvetően mindenki jót akar a másiknak, és senkinek nem érdeke, hogy kudarcba fulladjon ez a történet, mindenki beleadja a magáét ebbe a kapcsolatba.
Abszolút hátrány. Alapszabály: anyós-após lakjon olyan messze, hogy papucsban ne tudjon átjönni.
Valamint a lakástulajdon hiánya sem vonzó egy nőnek.
Nagyon kevés nő lenne arra vevő, hogy önként az anyósáékkal egy házba költözzön. Mert egy egy ház, hiába van két lakrész.
Átmenetileg sem szívesen, gyereket vállalni még úgy sem.
Van itt pár hasonló felállású kérdező (nő) a gyik-en, mind szabadulni akar, utálja, de a gyerek miatt nehezen dobbant.
De nem igen fogsz olyat találni, aki ide vállal gyereket. Ez biztos. Szóval vagy készülj fel, hogy marad ez az életviteled vagy ha kapcsolatod lesz, légy nyitott a költözésre. Mert így az összes leendő párkapcsolatod halálra van ítélve.
Esetleg valami ritka szerencsétlent kifoghatsz, aki túl buta hozzá, hogy felismerje, mi vár rá, de azzal meg te sem jársz feltétlen jól.
Nő vgyok egy ilyen felállás miatt szakítottam életem szerelmével mert elijesztett az anyós közelség. Pedig gyereket is szültem volna neki olyan szerelmes voltam. A mai napig bánom a döntésem illetve hogy ennyire kiakadtam. Lett egy fiam mástól azóta szóval most hogy tudom mivel jár egy gyerek én örülnék neki. Egyrészt mert jó társaságban lenni másrészt mert baromi jó lenne néha egy picit átadni a babát és szusszani egyet. Az sem mellékes hogy tudnánk segítséget kérni. Nagyon jó lenne ha valaki besegítene a főzéssel és nem visító gyerek mellett kéne.
Az meg nem számít hogy nem a nő háza. Legalábbis nekem nem számítana.
Hátrány
Nem költöznék az imádott szüleimmel sem egy életre össze.
Átmenetileg laktunk így… mióta külön vagyunk jobb a kapcsolatunk..
Korlátlan felügyelet nincs, hiszen nekik ja van életük.
A szüleimre is lehet pedig számítani.
Plusz, így a másik félnek sosem lesz ingatlanja a csalad bevétele pedig a tulaj vagyonát növeli , a rá költött solgokkal
Hátrány!
Tapasztalatból mondom legyenek a felek akármilyen jófejek, hátrány!!
Engem például kifejezetten zavarna, hogy nincs saját almérő a közművekhez. Igen gyorsan lehet belőle olyan szitu, hogy a kedves mamáék fogyasztását is mi fizetjük, mert bemondásra add az árát, vagy gondolkodás nélkül a felét, vagy..... És még ha tulajdonjog nincs is a házban, de ott élőként a nő is fizeti ezeket, joga van a saját számláihoz.
Minden más anyósék hozzáállásától függ. Én a saját anyámmal sose költöznék ilyen függő viszonyba, mert ő képtelen tiszteletben tartani a határokat. (Elméletben beszélgettünk ilyesmiről, már elméletben is elszaladt vele a jó, hogy de jó lesz folyton nálunk ülni és macskázni-gyerekezni...)
De ha anyósék olyanok, hogy képesek külön kezelni a két lakást, és nem beledumálni, meg a fiatalok nyakára telepedni, akkor működhet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!