Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség a gyermekes és gyermektelen 30-as, 40-es nők között?
Tehát aki már szült és aki valami miatt még nem és egyre inkább afelé halad hogy már nem is fog.
Pl. a gyermekesek fiatalosabbak tudnak maradni? A gyermektelenek elbanyásodnak? Stb.
Kár lenne tagadni, hogy van különbség. Egy gyerektelen nőnek sokkal több ideje/pénze jut saját magára, a párjára, a munkájára. Főleg amíg a gyerek kicsi. Ugyanakkor vannak nagyon csinos anyukák is, ahogy szakadt, megkeseredett gyerektelen nők is. Szülés után nagyobb esély van elhízni, ez is tény, ahogy az is, hogy elhízni szülés nélkül is lehet.
Nekem 1 gyerekem van, hála Istennek már 10 éves, így egyre több időm jut ismét magamra. Még egyet viszont nem vállalnék. Az első pár év szerintem szörnyű volt (annak ellenére, hogy szeretem a gyerekem), bezárva éreztem magam, korlátozva és állandóan hulla fáradt voltam. Más korombeliek 25-26 évesen meg nagyban buliztak még. Aztán úgy 5 éves korától már sokkal könnyebb volt, újra el tudtunk járni érdekesebb programokra a párommal, egyre többet mentünk társaságba, új barátaink lettek, ismét belefértek utazások stb. Mára pedig megint kezdünk úgy élni, mint a gyerek előtt. El tudunk járni bulizni, kirándulni, étterembe, edzeni, és a gyerekkel is csomó dolgot lehet már csinálni. A munkában most kezd újraindulni a karrierem, már nem kell attól félni, mi van ha beteg, mert ott van a friss nyugdíjas anyukám, aki bármikor szívesen vigyáz rá, aztán még 2-3 év, és önállóan is otthon maradhat.
Szóval nem olyan katasztrófa, mint ahogyan néhány felvázolják itt, az első pár év elég húzós. Illetve igen, sok a magát elhagyó, lelakott anyuka, ha csak a gyerek osztályát nézem is.
Érdekes amiket írtok, meg hogy ilyen sok válasz jött ilyen rövid idő alatt.
Mondjuk ez nem egy reprezentatív felmérés, de számomra az is meglepő, hogy főként azt gondoljátok, hogy a gyermekeseknek a gyerek körül forog minden. Ami egyrészt végül is természetes, másrészt meg attól még lehet/juthat idő egyebekre is, csak van akinek nincs igénye, ötlete.
34, úgy hogy akinek pl. tinikorú gyereke van, vélhetően könnyebben átérzi ennek a korosztálynak a gondjait, jobban képbe van az aktuális trendekkel, és mivel körbeveszi ez a légkör, ő maga is átvehet belőle szokásokat, viselkedéseket.
Míg aki gyerektelen 40-es, az talán nagyobb valószínűséggel ragad bele a saját 20-as éveibe. Az elbanyásodást erre értettem, hogy kissé öregesebben gondolkodik vagy hogy mondjam.
De nyilván mindkettőre van ellenpélda.
Ha most Nirvanát hallgatok, az öregesnek számít?
Amúgy én mindig azt mondom, hogy a hangos "mai" zenét szidtam 15 évesen is, és 70 évesen is azt fogom csinálni, tehát ennek nemhogy gyerekekhez, korhoz sincs köze.
Szerintem az alapvető különbség az áldozatkészség és némi alázat.
Látom a velem egyidős barátnőimet, akik gyereltelenek hogy milyen "önzőek". A kapcsolatukban, az alvásukban, az alkukészségükben. Mindig a maguk dolga és ideje a fontos. Engem ez különösképpen nem zavar, de valahogy beragadtak valami hercegnő, tinédzser állapotban, életvitelben, öltözködésben,holott küllemre nem néznek ki jobban mint én, akinek egy 14 éves gyereke van. Azt hiszik még mindig fiatalok, pedig az idő rqjtuk is fdolgozik, és mivel hajadonok, gyerektelenek ez nagyon fura tud lenni nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!