Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Párommal ketten mentünk a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párommal ketten mentünk a rokona esküvőjére pénzt csak párom tett a borítékba de közösen adtuk, ez gusztustalan tőlem? Adnom kellett volna?

Figyelt kérdés
Együtt élünk lehet majd eljön a mi nagy napunk is rég egy pár vagyunk logikusan kettőnket hívtak meg. De a borítékba a pénzt (50-et) párom tette ő fizette. Ketten írtuk alá és közösen adtuk oda. Én vagyok a nő de nem számít mivel a páromtól nem várnám el hogy az én rokonom esküvőjére pénzt adjon..azt én fizetném. Máshol meg hallom hogy valóban majdnemhogy felesbe kifizetik beteszik borítékba és úgy adják át. Szavakat se találok. Már az is gyomorforgató hogy pénzt adnak hogy pénzt kellett adnunk,de hál' Istennek tudtunk miből adni. Számoltam valószínűleg milliós bevételt szedtek be mivel sokan voltunk de a lagzi se volt olcsó így jó esetben 600 at kereshettek de lehet kevesebbet mert voltak kiadások a bevételből. Igen tudom közös az életünk a lakásunk a dolgaink a céljaink de mégsem az én kuzinom :D miért fizettem volna bele? Megkérdeztem páromat azt mondta nem várta el mert tényleg kvázi semmi köze még neki se az adott párhoz sose találkoznak sose ülünk össze így miért pont ilyen embereknek fizetnék.

2020. aug. 29. 00:15
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

"Tavaly voltunk egy esküvőn ahol a vőlegény az én hozzátartozóm, természetes,hogy én tettem a borítékba a pénzt..." Ez KORREKT! Mi is ugyanezt tesszük! Ha párom rokona akkor ő fizet. Ha az én rokonom akkor én.

Anyagias 😂😂 haha. Szerintem a gusztustalan az h pénzt akarnak a friss házasok h beleírják a meghívóba. Az az undorító h erre van arcuk. Nekünk majd ha adnak adnak kész. Nem írnám a meghívóba hogy pénzt fogadunk csak el. Oké szokás adni adtunk is! Nincs vele bajom. Adtunk. Hanem hogy elvárás az h adjunk h elvárják a borítékokat. Na ez a gáz.

2020. aug. 29. 12:13
 22/49 A kérdező kommentje:

"Igaz mi nem élünk együtt, de régóta vagyunk egy pár, ha az ő rokonaihoz megyünk ő adja, ha ez enyémekhez akkor én. Mi így oldottuk meg :)" ez akkor is rendben lesz ha már együtt is éltek! Korrekt is.

Nem kell szidni akkor is gusztustalan kihangsúlyozni h "pénzt akarunk".. maga a pénz adás az rendben.

2020. aug. 29. 12:19
 23/49 anonim ***** válasza:
A kommunikáció volt rossz ha csak így simán kijelentették. Egyébként sok meghívott meg is kérdezi ha nem mondják a házasulandók hogy mit is szeretnének.
2020. aug. 29. 13:04
 24/49 A kérdező kommentje:
Igen.. cizelláltan kellett volna megfogalmazni hogy nekik lovetta kell azt adjunk azért hívták csak meg párom meg engem mert párom jól keres kb..amúgymeg a kuzinja lekakálja. Ezvan.
2020. aug. 29. 13:53
 25/49 anonim ***** válasza:
80%

1. Az a gusztustalan hogy kimatekoltad mennyit nyernek/ vesztenek a lagzin.

2. Most komolyan lenne pofád üres kézzel menni, vagy mi bajod azzal hogy vinned kellett valamit?

3. Ha elmentél a pároddal zabálni a lagziba, egy huszast belefizethettél volna. Így a párod fizette a részed, ez is gusztustalan, haszonleső magatartás. Nem uri, nem nagyvonalú, hanem ilyen kis szarrágó hozzáállás.

2020. aug. 29. 17:30
 26/49 A kérdező kommentje:
Aki vendéget hív az fizet. Aki pénzt vár az nem vendégeket hívott. Hanem embereket akiktől elvárja h fizessen. Ezért se mi se senki nem volt ott vendég. Ha én hívok valakit akkor nem fizettetem ki vele a kibæszott rántott húst de te simán. A gusztustalan ez.
2020. aug. 29. 17:36
 27/49 A kérdező kommentje:
"2. Most komolyan lenne pofád üres kézzel menni, vagy mi bajod azzal hogy vinned kellett valamit?" Tanulj magyarul mert nem ezt írtam. Nem olvasol vagy nem érted..értő olvasás 2.osztály.. azt írtam a pénz oké. A nem oké az ha elvárják.
2020. aug. 29. 17:37
 28/49 anonim ***** válasza:
86%
De, teljesen oké hogy elvárják. Ugyanís, régi szokás szerint az ajándékkal, pénzzel támogatták az ifjú párt az életkezdésben. Sőt, a lagzit a szülők fizették, amit összeadott a násznép az meg a páré volt. A lagzi ilyen. Nem egyenlő azzal ha meghív valaki vacsorára. Bár én oda is viszek egy üveg bort, vagy egy tálca sütit. Mert így illik. Persze aki nem jön művelt családból, az lármázik ha adni kell, parasztéknál ez a szokás.
2020. aug. 29. 17:55
 29/49 A kérdező kommentje:

Paraszt vagy mert ilyen a stílusod. Ne beszélj műveltségről messze vagytok!

Persze h alap vinni apróságot bor valami drága csoki stb ha vendégségbe megyek. De az h páromat (+engem) azért hívtak h pénzeljük őket de amúgy le se kakálják ez már undorító volt tőlük. Elvárás jézusom. Azért vendéget hívni h keressenek rajtuk nagyon alja, adni az rendben van. De elvárás ez az ami hányinger. Jó hogy nem akasztottak fel minket hogy csak 50E t adtunk..

2020. aug. 29. 20:33
 30/49 anonim ***** válasza:
Ne itt verd a nyálad akkor, hanem ugyanezt mond el a családnak . Ja azt nem mered.... Ez az undorító.
2020. aug. 29. 21:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!