Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt hiperérzékeny ember?
A fogalomzavarban szenvedőknek üzenném:
A szuperérzékenység, más néven ingerfeldolgozási érzékenység, régi nevén hiperérzékenység azt jelenti, hogy az érintett személy a többségnél érzékenyebben reagál a külső ingerekre. Ezt az érzékszervi ingereket feldolgozó idegi központok eltérő működésével magyarázzák. Az elmélet szerint nem az érzékelés ingerküszöbe alacsonyabb, hanem az idegrendszer részletesebben szelektálja meg a beérkező információkat. Ez könnyen az érzékek túltelítődéséhez vezethet.
Lásd tovább:
"Rengeteg és nagyon súlyos érzelmi fájdalmakon kellett felülemelkednem."
De azt írtad már felülemelkedtél az érzelmeiden, gondolataidon és az emberi mivoltodon, szóval mindenen, ami emberré tesz. Ha az volt az alapproblémád, hogy nem tudsz beilleszkedni az emberek közé, mert úgy érzed, hogy nem vagy közéjük való, akkor most pont az ellenkezőjét csináltad amit kellett volna, ha a célod a beilleszkedés volt. Ha a célod az volt, hogy ideológiai háttere legyen annak, hogy kívülálló vagy, akkor jó dolgot csináltál és nincs további teendőd.
33/f
11: Igen, én is HSP-s vagyok.
Aki nem ilyen, annak fogalma sincs milyen ez. Régóta füldugóval alszom. Zavarnak az éles, magas hangok. Imádom a (komoly)zenét is, de egy koncert ugyanúgy necces. :(
Borzasztó sokat dolgozom azon (is), hogy ezeket levetkezzem. Nehéz, higgyétek el. :)
(Tolle sokat segít ilyen irányban is)
Egyébként érzelmileg is az átlagnál jóval szenzitívebb vagyok, annak tartanak barátaim/ismerőseim. :) Pozitív személyiségem mondatja velem, hogy egyszer eljutok majd arra a szintre amikor ez már nem lesz probléma. :)
40F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!