Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem paradox azt állítani, hogy ismerkedésnél legyen az ember önmaga, de hozza ki magából a legjobbat, mint egy marketinges?
A marketing arra a hazugságra épít, hogy a legjobbnak tűnj, mintha megistenültél volna, ezzel kimutasd, hogy te vagy a legjobb. Ha az ember tényleg önmagát adja akkor nem a legjobb oldalát mutatja, hanem beszélget természetesen, ahogy neki jól esik. A marketing az őszinteség ellentéte, aki marketingol magáról nem önmagát adja.
Egyáltalán tényleg az számít a legjobbnak, amit a mainstream tömeg nyomat, hogy ilyennek, olyannak kell lenned? Miért számít legjobbnak?
"Be the best version of you."
Nem paradox, mutasd a jobb oldaladat. Legyél önmagad egy jó napon, legyél a kedves önmagad, legyél az érdeklődő önmagad, stb.
Ez egy jó kérdés és egyet is értek vele. Ez az állandóan "konnektorba dugva" eszmét a vadkapitalizmus tolja sajnos párkapcsolatokban és szakmailag is, én pedig inkább azzal értek egyet, hogy az embereknek élvezniük is kell munkájuk gyümölcsét sok szempontból, ugyanakkor fel is töltődni időben és térben is.
Amúgy nem a marketing szakmával és eszközökkel van a gond, hanem azzal, hogy sokszor hozzákapcsolják a vadkapitalista eszméket. Én pl. régóta gyakorlom az egészséges marketinget és önkéntesen reklámozok turizmust, népművészetet, bió termelőket és piacokat, kultúrális programokat; ez egy nagy hobbim és nagy örömöt is okoz, hogy egyre nagyobb az érdeklődés :).34N.
Nem feltétlenül paradox. A jó marketing pl nem elrejti a hibákat, hiszen olyankor sok lesz a vissztermék, és nem lesz kialakult, fix vásárlói kör. Aki hosszútávra tervez, az jó marketinget csinál. Aki csak egy estére el akarja magát adni/gyorsan sok pénzt szerezni, az rejteget.
Például ha van valami feltűnő hibád, kezeld lazán, csinálj belőle viccet. Nekem például elég rossz a memóriám néha, ezért úgy szoktam mondani, hogy egy jó sztorit többször is elő lehet nekem adni, mert sokáig élvezni fogom :D Nyilván ebbe benne van, hogy ha változnom kell célzottan egy hibám miatt, akkor arra bizony engem néha emlékeztetni kell, amíg tartóssá válik. De ezt párom tudta rólam, nem is volt gond.
Szóval a jó marketing a hibát is el tudja adni, ha az nem valóban súlyos.
A legjobbat kihozni magadból számomra annyit jelent, hogy kicsit tudatosabbnak kell lenni, és a komoly személyiség elő problémákon önállóan is dolgozni kell. Ez pedig bőven túlmutat a randikon.
Miért kellene marketing? Nem a legjobbat kell kihozni magából az embernek, hanem a valós énjét mutatni, ami 2 hónap múlva, 1 év múlva és 20 év múlva is ugyanaz marad. Ezenkívül ha mosolyogsz akkor az a mosoly legyen őszinte ne csak belőtt randimosoly, ha sportosan öltözöl akkor a randin maradj az ami vagy, ne ölts magadra álruhát stb.
Színészkedni a színházban kell.
Szerintem van különbség aközött, hogy másoknál akarsz jobbnak mutatkozni vagy a legjobbat akarod kihozni saját magadból.
Ismerkedésnél önmagadat add. Vannak emberek akik a legjobbat próbálják mindig kihozni önmagukból, ők ezt adják. Pl ha csak azért fogyózol, hogy nőd/pasid legyen, de utána feladod az egészet, az nem jó, mert a másikat is és önmagadat is becsapod. De ha életvitel szerűen odafigyelsz arra, hogy úgy eddz és táplálkozz hogy a legjobbat hozd ki magadból, az jó. Mert akkor a másik valóban azt kapja akit megismert.
Ha viszont túlsúlyosan jól érzed magad a bőrödben, akkor hajrá, mert így is lesz olyan akinek tetszeni fogsz.
Ha legjobbnak tūnsz az nem föltétlenül annyira pozitív, mert vannak, akiket elijesztesz ezzel. Sokan szeretik kiismerni a másik hibáit, hogy ezáltal “emberibbnek” tūnjön fel.
Amúgy nem olyan bonyolult ez. Tedd fel magadban a kérdést: te milyen társat keresel? Indulj ki magadból. Gondolom számodra is vannak olyan tulajdonságok, amit taszítónak tartasz.. az sem meglepō, hogy az ember elvárja, hogy önmagadat add és ne egy hamis képet.
Amúgy a kérdéseddel pusztán az a baj, hogy nem csak az ismerkedésnél kellene a legjobbat kihoznod magadból, hanem úgy általánosságban. Ettōl lesz valaki jó jellem. A lényeg azon van, hogy ne csak jobbnak akarj tūnni, hanem valóban jobbá válj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!