Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Ezért tagadja az ufókat a...

Ezért tagadja az ufókat a tudomány?

Figyelt kérdés

"ez meg az nem lehetséges tutira".

Pont az ilyen maradi gondolatok miatt tagadják az ufókat is.

A CETI-nek és a többieknek elemi érdekük, hogy az ufók ne lehessenek földönkívüli eredetűek. Ha ugyanis kiderülne, hogy az űrben lévő fejlett civilizációk nem használnak már hírközlésre rádiójeleket, akkor kézenfekvőbb, hogy inkább eljönnek a Földre látogatóba vagy bárhová az űrbe. Vagyis akkor teljesen értelmetlen, amit sokszor a neves tudósok száz és százmilliárdos állami és alapítványi pénzért művelnek! Ők ugyanis valójában nem a földönkívüli értelmes életet keresik, hanem egy általuk elképzelt civilizációt, ami ahelyett, hogy űrhajókon fedezné fel a kozmoszt, inkább otthon ül és lógatja a lábát és rádiójeleket küldözget a világűrbe vaktában. Amikor kiderül, hogy az ufók egy része ET, azaz földönkívüli és nem csak egy koszos meteorológiai ballon, akkor egész addigi elméleteik, munkásságuk leomlik és nevetségessé válik, mert totál fölösleges volt minden amit csináltak és még a hipotéziseikben is tévedtek. Így tehát ha most valamelyik tudós kiáll az ufók földönkívüli eredete mellett - mert van ilyen - és nem egyezik a mainstreammel máris nevetségessé próbálják tenni, sőt, egyenesen kóklernek beállítani, szétakarják tépni és hiteltelenné tenni!

Mit gondolsz?

2015. febr. 9. 20:04
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
61%

"Csakhogy ott van az UFO-k jó 10%-ának (ami viszont elég sok eset) a megmagyarázhatatlan része. És itt szóba jöhet az idegen civilizációk látogatása ráutaló adatok alapján."

Szóba jöhet, de nem mind a 10 % - nál, és ezek sem igazolhatóan földönkívüli űrjárművek. Csak szóba jöhet ez a magyarázat is. Ez nagyon kevés.

"Az, hogy ezeket az adatokat figyelmen kívül hagyják"

Milyen adatokat? Ott repül valami, esetleg készül egy homályos fotó, néhány szemtanú, most mit kéne csinálni? Összehívni egy sajtókonferenciát: kérem, megvannak, ihol a földönkívüliek! És aztán? Többet tudunk róluk? Nem.

Abból lehet dolgozni, ami van és az kevés.

"mert nem illeszkednek az eddigi sémákba"

Nincs séma, földönkívüliek lehetnek, nagy az Univerzum. Ha vannak talán ide is eljöhetnek. Akinek van rá bizonyítéka, mutassa meg. Azzal, hogy kijelentjük: már itt vannak nem változik semmi, legfeljebb magunkat csapjuk be.

Én nagyon várom, egy szkeptikus legalább annyira szeretné megérni, hogy felvegyük a kapcsolatot a földönkívüliekkel egyszer. De bizonyító eredetű megfigyelés sajnos még nincs.

Ha vannak, és itt vannak, akkor valószínűleg azért ritkán megfigyelhető a jelenség, mert ők így akarják, nem akarják felfedni magukat és mi nem sokat tehetünk.

2015. febr. 10. 21:43
 22/34 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak ufók.
2015. febr. 10. 22:04
 23/34 anonim ***** válasza:
12%
Ki merem jelenteni, hogy akik olyanokat állítanak, mint "Hakapeszi...", meg a hozzá hasonló tagadók, azoknak nagyon rossz és felszínes a hozzáállásuk ehhez az egész témához!
2015. febr. 10. 23:23
 24/34 anonim ***** válasza:
18%
A földönkívüliekkel már nagyon sokszor, és nagyon régóta megtörtént a kapcsolatfelvétel.
2015. febr. 10. 23:25
 25/34 anonim ***** válasza:
38%

- Ja, akkor biztos csak viccből küldenek majd a Marsra

és az Európára embereket :D

- Azért a Mars bolygó nem ötszázezer milliárd fényévre van tőlünk lássuk be! A naprendszeren belül lehetséges az űrutazás, viszont a tőlünk távol eső bolygók már egy kicsit messzebb vannak nem gondolod? Mit gondolsz? Mit érzel?

"Te beszélt fantáziavilágról, aki a sci-filmek

mesterséges kómájával jön elő érvként! lol Ráadásul

ezeket akarod kivetíteni a földönkívüliekre is, hogy

valószínűleg ugyanaztt használnák, amit te a gagyi

amcsi filmekben láttál."

Egy pillanat! Nekem hatalmas gigantikus fantáziám van, de nem élek fantázia világában! Nagy különbség van a fantáziálás és fantáziavilágban élés közt, körülbelül olyan, mint a Mariana-árok. Én nem a filmeket veszem alapul, hanem ezt gondolom legészszerűbbnek, hiszen mit csinálnia az ember egy 80 évig tartó út alatt? Legózna? Felélné az éléskamerát? Mit gondolsz? Hogyan érzed magad? Viszont belátom ezzel is vannak problémák, mert ha az út 80 évig tart az utazó ezidő alatt értelemszerűen 80 évet öregszik, a visszaútról már ne is beszéljek. Te kérdező és a #8#23/#24-es válaszíró fantáziavilágban éltek! Hogy ez vajon mit jelent? Elég csupán végigolvasni a kommenteket. :D

2015. febr. 11. 08:27
 26/34 anonim ***** válasza:
61%

"Ki merem jelenteni, hogy akik olyanokat állítanak, mint "Hakapeszi...", meg a hozzá hasonló tagadók, azoknak nagyon rossz és felszínes a hozzáállásuk ehhez az egész témához!"

Akkor vázolhatnád, mi lenne a helyes hozzáállás.

2015. febr. 11. 08:46
 27/34 Shai-Hulud ***** válasza:
16%

@21:39

"Mellesleg az Alcubierre meghajtás GYORSABB a fénynél, úgyhogy előbb neked kellene ezeket tudni és csak utána okoskodni, gyengeelméjű barátom ;)"

@21:25

"Amúgy a "gyengeelméjű" személyeskedés - érv híján - csak azt minősíti, aki először leírta ;)"

Végre valami Zolika, amiben tökéletesen egyetértünk! :-D

Köszönöm a hozzám intézett soraidat, de néhány helyen kiigazítanálak, ha nem veszed zokon (bár tudom, hogy mindig megsértődsz).

"Mint ahogy ilyen alapon az is csak SPEKULÁCIÓ, hogy fénytől gyorsabban semmi nem közlekedhet.

Ugyanúgy csak elméleteken és spekuáción fekszik ez is, mint az Alcubierre meghajtás, szóval semmivel sem másabb.

Érdekes, hogy míg az egyiket elfogadjátok, a másikat nem. Hm."

A fénysebességet határként értelmezzük, mert igen sok jelenség ezt alátámasztja, fizikai kísérletek sora igazolja (pontosabban a kísérletekből levonható következtetések erre utalnak), számításokkal igazolható (a feltevésből kiinduló számítások a fizikában ellenőrizhetően helyes eredményt adnak).

Ezzel szemben az Alcubierre meghajtás működőképességére az égvilágon semmiből nem következtethetünk.

(Ez a különbség az elfogadott fizikai elmélet és a spekuláció között.)

Ezt neked, mint álfizikusnak pontosan tudnod kellene.

--- ---

"Lehet használ is, amit a mi vevőink egyszerűen nem tudnak fogni, érzékelni, mert másként működinek"

Vagyis szerinted is egy FEJLETTEBB információközlési módszer miatt hagytak fel a rádióhullámokkal, ugye? :-)

--- ---

"Miért is lenne visszafejlődés? Ez egyszerűen butaság. Olyan mintha, mi szondákat nem küldenénk sehova, csak rádiójeleket. Egyértelmű, hogy terepszemlélet miatt akár kisebb szondákat ők is küldhettek, vagy felfedező hajókat."

Mi sem azért nem használjuk a karos távírót, vagy a telexgépet, mert inkább személyesen szerezzük be az információkat, hanem azért, mert van HATÉKONYABB informatikai csatornánk. Ha a távíró helyett a szájhagyományt használnánk, az visszalépés lenne.

(És ne mondd, hogy nem így gondoltad, mert éppen egy mondattal feljebb utaltál rá, hogy valami mást használnak, " amit a mi vevőink egyszerűen nem tudnak fogni, érzékelni, mert másként működinek" - ezek a te szavaid.)

--- ---

"Nyilván más alternatív lehetőség is lehet, nem feltétlenül a fénysebesség átlépése."

Természetesen lehet, számtalan egyéb lehetőség is lehet. De sajnos jelenleg éppenséggel egyet sem ismerünk. :-D

--- ---

Mindazonáltal ha jól olvastam, senki nem írt olyat, hogy nem létezhetnek földönkívüliek, és hogy nincsenek ufók. Az egyetlen dolog, amit a fizikával megfertőzöttek állítanak, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint NEM VALÓSZÍNŰ, hogy földönkívüliek látogatnák a Föld nevű bolygót.

Természetesen ezzel lehet NEM egyetérteni.

Pedro

2015. febr. 11. 16:08
 28/34 anonim ***** válasza:

Kérdező ! "A CETI-nek és a többieknek elemi érdekük"

Az nem CETI, hanem SZETI !

# 27 "Ugyanúgy csak elméleteken és spekuáción fekszik ez is, mint az Alcubierre meghajtás, szóval semmivel sem másabb.

Érdekes, hogy míg az egyiket elfogadjátok, a másikat nem. Hm"

Alcubierre meghajtás már létezik, ugyanis tegnap olvastam az ufómagazinba. Pont a kérdés kapcsán nyálaztam át az utóbbi hónapok cikkjeit és olvastam, hogy amerikai-román közös project keretében már közlekedik egy az 51-es körzet és Bukarest között. Ez is megvan.

2015. febr. 11. 20:20
 29/34 Shai-Hulud ***** válasza:
34%

"Az nem CETI, hanem SZETI !"

Ha már itt tartunk, akkor inkább SETI...

"Alcubierre meghajtás már létezik, ugyanis tegnap olvastam az ufómagazinba."

Az olvasás igen hasznos tevékenység. :-)

"már közlekedik egy az 51-es körzet és Bukarest között. Ez is megvan."

Húúúúúú, és hol lehet rá jegyet venni? Ezt én is ki akarom próbálni! Ezzel Bukarestből az 51-esig kb. 1/14-ed másodperc alatt lehet eljutni! Fantasztikus!

Ha ezt többen megtudják, még a Swissair is csődbe fog menni!

Pedro

2015. febr. 11. 20:34
 30/34 A kérdező kommentje:

HakapesziM:

"Milyen adatokat? Ott repül valami, esetleg készül egy homályos fotó, néhány szemtanú, most mit kéne csinálni? "

Nem ilyen észlelésre gondoltam, hanem ami fényes nappal történt, sokan látták, radar is észlelte, szóval teljesen vizuális volt. A gép pedig olyan gyorsaságot és mozgást produkált, amire egyetlen ismert földi jármű sem képes.

"Nincs séma, földönkívüliek lehetnek, nagy az Univerzum."

De van, a séma az, hogy ide nem jöhetnek idegenek és punktum! Legalábbis a szkepók szerint.

Pedro:

"Ezzel szemben az Alcubierre meghajtás működőképességére az égvilágon semmiből nem következtethetünk. "

De igen, ugyanis semmi sem zárja ki, hogy működhet, csak annyi, hogy gyakorlatban még nem tudták kivitelezni, mert nincs meg hozzá a megfelelő technológia. Ugyanez igaz a fénysebességre is.

"Ha már itt tartunk, akkor inkább SETI... "

Nem írtam el: a SETI: földön kívüli, intelligens élet felfedezésével foglalkozik.

A CETI pedig a földönkívüli élettel való kommunikációval :) A C=COMMUNICATION, azaz kommunikáció.

A szájhagyományos résznél belekavarodtam, nem értem mit akarsz mondani. Egyáltalán nem lehetetlen, hogy ők is küldenek szondát, ez pedig nem visszalépés.

Egyébként még mindig nem Zolika vagyok, de semmi gond :D

2015. febr. 11. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!