Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Szép estét! Mit tudtok nekem...

I.B.T. kérdése:

Szép estét! Mit tudtok nekem mondani Erich von Daniken-ről?

Figyelt kérdés

Rátok melyik része a munkásságnak volt a legnagyobb hatással?

Nem hiszek a földönkívüliekben mivel nem bizonyították be a létezésüket de érdeklődő személyiség vagyok. Mit ajánlotok, ami vele kapcsolatos?

A válaszokat köszönöm!

2014. okt. 6. 20:21
 1/5 Shai-Hulud ***** válasza:
64%

Én a Wikipédiát ajánlom. Mindent megtalálsz Dänikenről:

[link]

2014. okt. 6. 20:56
 2/5 anonim ***** válasza:
2014. okt. 6. 21:13
 3/5 Napfonat ***** válasza:
41%
Forradalmat csinált. Mára már egész mozgalommá nőtte ki magát a "denikenizmus".
2014. okt. 6. 22:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Bírom is Danikent, meg nem is.

Amikor elkezdtem olvasni a könyveit nagyon nagy hatással voltak rám. Habzsoltam őket, megvan szinte az összes kötet, csak pár darab hiányzik.

Addig nem is nagyon érdekelt a történelem, amíg el nem olvastam ezeket a könyveket. Szóval miatta szerettem meg, ezt neki köszönhetem.

A hibát ott követte el, hogy mindenre az ufókat akarta belemagyarázni. Voltak tévedései, de úgy gondolom, még most is van olyan, amiben neki volt igaza. Olyan helyeket mutatott be, amikről a laikus nem nagyon hallhatott.. Olyan történelmi rejtélyekre mutatott rá, amikről a régészet olykor hallgat és nincsenek rá kielégítő magyarázataik.

Olykor a szkeptikusok sem azzal törődtek, hogy mit írt a könyveiben, hanem a wikipédián is íródott "csalásaival". Ez viszont magának a témának a szempontjából teljesen érdektelen. Ha egy hivatalos tudós ír egy vitatott könyvet

mondjuk a csillagokról, akkor nem nagyon fog érdekelni, hogy 30 évvel ezelőtt lopott a boltban. Engem az érdekel, hogy mit állít a könyvben és vagy cáfolom, vagy kiállok mellette.

A másik dolog, hogy ezekről a perekről, büntetésekről sehol sem lehetett olvasni, csak egy ostoba Playboy cikkben, ami 1974-ben jelent meg. Később Daniken kikérte magának a több oldalas "interjút", hogy a cikk írója szándékosan teljesen megmásította és hozzá tett dolgokat az eredeti koncepcióhoz, interjúhoz. Ha egy ember egyszer bevallaná, hogy "igen csaltam", akkor utána minek tagadná? Semmi értelme. Ellenben őt sokan beakarták feketíteni, (kamu interjúkkal is) és az elméletei helyett, a személyét bemocskolni. Sok tudósnak a bögyében volt a kérdései miatt.

A hipotéziseivel kapcsolatban meg szintén nem izgat, hogy Danikenről van szó, ugyanis előtte már legalább húszan felvetették ezt az elméletet úgy 50 évre visszamenőleg, csak hát éppen ő lett vele a leghíresebb. Szóval nem az ő fejéből pattant ki.

Egyszóval Danikentől ajánlok mindent, de úgy, hogy járj utána mi lehet igaz belőle és mi nem, valamint úgy, hogy te se keresd mindenben a földönkívülieket. Így kapsz egy oknyomozás szerű történelmi rejtélyekkel teletűzdelt hipotéziseket, amikből sokat tanulhatsz és levonhatsz magadnak belőlük következtetést, amik lehetnek földönkívüliek, ismeretlen kultúrák vagy csak simán rejtélyek.

George Adamski

2014. okt. 7. 16:50
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
tegnem pisiltem és pont rágondoltam, hát ez jut róla eszembe :D
2014. okt. 7. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!