Miért van az, hogy az ilyen meg nem értett "tudósoknak", mint Nemere István, Erich von Daniken, David Icke, Kent Hovind, Adnan Oktar, nincs semmilyen természettudományos végzettsége?
Ezért:
Albert Einstein kijelentette: „A tanulásomat akadályozó egyedüli dolog az oktatásom volt.”
Azt is mondta, hogy „a műveltség az, ami megmarad, miután mindent gondosan elfelejtesz, amit az iskolában megtanultál.”
Nem, ezt David Icke jelentette ki, aki Einstein szájába adta.
Szentgyörgyi Albert pedig azt mondta, hogy a tanítónak nem az a feladata, hogy elmondja, mit és hogyan kell tudni. sokkal inkább az, hogy az érdeklődést felkeltse. A lexikális tudáshoz ott vannak a kézikönyvek. Az az ismeret ér valamit, amelyet az ember azért szerez meg, mert hajtja a kíváncsiság.
Nevezet urakat is hajtja valami, de az nem a tudásvágy. Talán a feketekávé. Pénzsóvárgás.
Meg egyébként is a tanulás a butáknak kell. Ők okosnak születtek, csak nem értjük meg őket.
Szerintem azért, mert vagy nem használják a tudományos módszertat, vagy rosszul használják. Tehát pl. a vizsgálat nem megismételhető; vagy eleve hibás, fiktív, nem megalapozott a kiindulási alaptétel.
Ráadásul Daniken abból gazdagodott meg, hogy kérdéseket tett fel, szóval nem értem mi ebben a "tudományos". :)
Úgy, hogy Nemere, Daniken, Icke és a többi említett személy nem tudós, hanem író. A hiányos ismereteiket a fantáziájukkal pótolják ki.
Az elég nagy baj, hogy egyesek kész tényeknek veszik mindazt a hetet-havat, amit ezek összehordanak.
Nahát, valóban léteznek olyan emberek, akik Napóleonnak képzelik magukat? Skandallum! Mindenki tudja, hogy én vagyok Napóleon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!