Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Megvan, hogy hogyan építették...

Megvan, hogy hogyan építették a piramisokat! Ezósok, mit léptek?

Figyelt kérdés

Természetesen a kérdésemben(mert igen, a "szkeptikusok mit léptek"-kel ellenben ez igazi kérdés) az utóbbi mondatot csak szarkasztikusan írtam oda. Na de jöjjön a lényegi rész:

Az UvA fizikusainak egy csoportja rájött, hogy a piramisépítés hogyan történt igazából. Az eredeti elmélet szerint az egyiptomi dolgozók szánokon húzták végig a köveket az építéshez. Ezzel viszont az volt a probléma, hogy a homok feltorlódott a szán előtt, és az így megakadt a homokban. Djehutihotep nomarch sírjában találtak olyan rajzokat, amiken szolgák egy szobrot húznak szánon, és egy alak eközben vizet locsol a szán elé. Eddig furcsa építkezési rituálénak hitték, de a probléma megoldói rájöttek, hogy a vízlocsolással nemcsak a feltorlódást oldották meg, hanem a kellő erőkifejtést is a felére csökkentették. Egy link:

[link]

Na de a kérdések.

1) Azok, akik azt mondják, hogy az űrlények építették a piramisokat: beleillik a világképetekbe? Ha nem, akkor meg fogjátok változtatni a nézeteiteket, kikiáltjátok kamunak, vagy inkább vártok egy cáfolatra?

2) Akik azt mondják, hogy a piramisokataz egyiptomiak építették: érdekesnek találjátok? Szerintetek ez már biztos állítás, és biztosnak gondoljátok a nézeteteket, vagy inkább vártok az alátámasztásra, pontosításra?

Mindenkinek a véleményét kérdezem, elfogulatlanul, kiváncsiságból, nem provokálni akarok(a kérdés címét is csak mókából írtam így). Persze szívesen vitázok, de a fő célom az, hogy megtudjam, kinek miben befolyásolja ez(és úgy általánosságban a tudományos eredmények, felmérések, stb.) a világnézetét, a hozzáállását a dolgokhoz. Előre is köszönöm.

névte2en

2014. máj. 5. 11:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/113 anonim ***** válasza:
13%
Ja és még valami, ha én írom hogy "mit léptek" az főbenjáró bűn és egyből jössz hogy mekkora trollkodás, de ha te írod akkor az természetes és normális, hát no comment ...
2014. máj. 5. 16:59
 12/113 anonim ***** válasza:
70%
Prödl Annácska neked nem szabad az elitett szöveget kiírni láttuk már, hogy milyen pusztítást hajtottál végre az ezotériánál ezzel az aprócska kis szóval nem adunk át atomfegyvereket oroszoknak. iXDé
2014. máj. 5. 17:19
 13/113 anonim ***** válasza:
30%

#1 és mindenki, aki ilyet ír:

>hogy meg ma sem tudnak ilyen pontosaggal dolgozni sehol a vilagon

Ez a legnagyobb ostobaság a világon, a legszánalmasabb érv a piramisok témájában. Szerinted nem tudunk a mai technológiával köveket simára faragni? Ha szükség lenne rá, akár atomi pontosságot is el lehetne érni, a piramisok minőségét pedig erőfeszítés nélkül sokszorosan túl lehet szárnyalni.

A kérdéshez: az index elég hitvány, ahogy a cikk is, sokat nem tudok kezdeni vele, de érdekes. Könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy a piramisok építésére tippelt 20 év kevés, de a földönkívülis és az "eltűnt fejlett civilizációs" verziók szerintem életképtelenek. Ha nem is ismerjük pontosan a körülményeket, akkor sem indokoltak ezek a romantikus "elméletek".

2014. máj. 5. 17:28
 14/113 nemelfogult ***** válasza:
100%

"Viszont ami szemet szúr: a húsz évet biztonak mondod, mikor igazából a húsz év megállapítása Hérodotosztól ered, aki pedig korban közelebb áll hozzánk, mint a piramisépítőkhöz, és egyértelműen feltételezés ez az időtartam. Az időtartamot túl pontosan nem lehet belőni, de akkor számoljunk az általad emített húsz évvel."

Nem a saját elképzelésem a 20 év, hanem a hivatalos egyiptológia nézete. Ők az általuk feltételezett technológiát, anyagismeretet figyelembe véve állítják ezt az időtartamot. Pont ezt tartom abszurdnak.

Mivel végül nem tudom, milyen technológiával és kik építették a nagy piramisokat, nem is találgatnék szívesen az építési idővel és technológiával kapcsolatban.

Olvastam én is jópár számítást, hogy miképp képzeljük el a dolog logisztikáját. Nem vagyok se építész, se logisztikai szakember, de nem tehetek róla, valahol nem győznek meg ezek a számok és elméletek. Mert tényleg nem egy nagy kőhalomról van szó, bár mint mondtam, még annak létrehozatala is (adva az akkori anyagokat, eszközeik fejletlenségét, stb.) óriási feladat lett volna.

Amit mondsz, leginkább megfog, hogy még állnak... bizony engem is. Ugyanis van sok, ehhez a piramishoz nem hasonlítható kis piramis... romokban. Szinte a legtöbb. Vagy egyértelmű mérnöki hiba vagy/és időközbeni földrengések eredményeképp.

Nos a kormeghatározás is trükkös dolog, véget nem érő vitákra ad okot. Ha a nagy piramist tekintenénk a piramis építés csúcspontjának és utolsó dátumának, akkor lenne logika a fejletlentől a fejlett felé tanulásnak, stb. De az egyiptológia ennek is ellent mond, mivel a piramist Khufuhoz kell kössék.

És tényleg ott van meglehetősen sok jobban vagy kevésbé ismert dolog a nagy piramissal kapcsolatban. Ezek, ha némelyik vitatott is, de megint csak ellentmondanak az akkori technikai, anyaghasználati és tudományos ismereteknek.

Némelyik fizikailag ellenőrizhető (pl. a King chamber) 16 tonnás gránitköveinek milliméterre pontos kidolgozása a piramis belsejében. Fantasztikus.

Aztán vannak vitatható elméletek, amik tisztán számítások, hogy ez a piramis milyen mennyiségű rejtett matemamatikai, fizikai, csillagászati ismeretet foglal arányai, tájolása, stb által.

Erre mindig az a válasz, hogy: "oh... számokkal lehet trükközni és mindendenbe mindent bele lehet magyarázni". Mégis érdekes, hogy mindezeket a fenti összefüggéseket egyetlen jó állapotban maradt, bizonyíthatóan az egyiptomiak által épített piramisban sem lelték fel. Vagy mert nem az egyiptomiak tudásanyaga volt, vagy mert talán mégsem számokkal való trükközésről van szó, hanem valós, tudatos tervezésről.

Szóval van jópár dolog, ami miatt számomra ezek az építmények nem illenek bele a most elfogadott történelem menetébe. Hogy kik, mikor és pontosan miért építették, érdekes találgatni, elméleteket gyártani, de nyilván egyértelműen nem tudjuk és talán soha nem is fogjuk tudni.

2014. máj. 5. 17:44
 15/113 A kérdező kommentje:

"Kedves nevtel3n !

Te annyira inkompetens vagy a történelem témában hogy az már fáj ."

Kedves Prlkskdsdk Ankjskdjs(igen, én is le tudom így írni a neved, de ettől ugyanannyira nem leszek humoros vagy kreatív, mint te)! Az biztos, hogy se egyiptológus, se régész, de még csak történész sem vagy. Egy történelmet ismerő ember legalább szinkronban lenne a történelemtudomány fejlődésével. Ha vetted volna a fáradtságot, és megnézted volna a linkeket, amiket adtam, tudhatnád, hogy több olyan kísérlet is van, ami bebizonyította, hogy igenis lehetséges.

"Csak egy példa hogy szemléltessem mekkora orbitális hülyeséget mondtál : a maja Szárnyas Kígyó piramisa körülbelül harmada a Nagy Piramisnak és az építési idejét a történelemtudomány 150 évre teszi . Szerinted a háromszor akkora, sokkal precízebb kidolgozottságú monstrumot 20 év alatt húzták fel ?!"

A lehető legrosszabb példával hozakodtál elő.

1) A maják Dél-Amerikában éltek, míg a gízai nagy piramisok egypitomiak. A két nép kultúrája, eszközei, és szokásai nagyon eltérőek voltak. Vagyis itt már leállhatunk.

2) A piramisoknak még a korát sem tudják elég pontosan meghatározni, az építési idejét meg pláne nem. Mégis honnan veszed ezt a hülyeséget? Nem kéne okoskodni, és akkor talán nem sülnél be...

3) De ha már ezzel a módszerrel akarsz okoskodni, akkor vegyük Sznofru piramisát. Az alsó egyötöde(a térfogatának a 2/3-a) 2 év alatt készült el, ezt pontosan lehet tudni. Ergo azt a piramist legalább 3, legfeljebb 5 év alatt építették fel. Ez a piramis pedig nagyobb a Szárnyas Kígyó piramisánál. És erről biztosan meg lehet állapítani, hogy emberek építették. Ennyit erről.

" És még valami, ebben a húsz évben már csak nagyon kevés történész hisz "

Pontosan, ezt Hérodotosz írta le, a történészek az építését hosszabb időnek gondolják. De sebaj, Ankjskdjs, majd legközelebb.

Ja, és köszönöm neked is az offolást, remélem a moderátorok ugyanannyira figyelembe fogják ezt is venni.

"Ja és még valami, ha én írom hogy "mit léptek" az főbenjáró bűn és egyből jössz hogy mekkora trollkodás, de ha te írod akkor az természetes és normális, hát no comment ..."

Kérlek, tanulj meg olvasni.

"Természetesen a kérdésemben(mert igen, a "szkeptikusok mit léptek"-kel ellenben ez igazi kérdés) az utóbbi mondatot csak szarkasztikusan írtam oda."

És eltaláltad, pont a te ostoba kérdésed hatására írtam ki azt a kis mondatot. És kösz mégegyszer az offolást.

13-as, köszönöm a választ, Annácskáéval ellentétben értelmes és jó meglátás.

"Nem a saját elképzelésem a 20 év, hanem a hivatalos egyiptológia nézete. Ők az általuk feltételezett technológiát, anyagismeretet figyelembe véve állítják ezt az időtartamot. Pont ezt tartom abszurdnak. "

Nem tekintik túl hitelesnek ezt a számot, sőt, már egyre többen akarják kivenni a történelemkönyvekből, vagy beleírni, hogy "egyes források szerint".

"Ugyanis van sok, ehhez a piramishoz nem hasonlítható kis piramis... romokban. Szinte a legtöbb."

Jó, azért én nem mondanám, hogy a legtöbb, de tényleg sok.

"Erre mindig az a válasz, hogy: "oh... számokkal lehet trükközni és mindendenbe mindent bele lehet magyarázni". Mégis érdekes, hogy mindezeket a fenti összefüggéseket egyetlen jó állapotban maradt, bizonyíthatóan az egyiptomiak által épített piramisban sem lelték fel. Vagy mert nem az egyiptomiak tudásanyaga volt, vagy mert talán mégsem számokkal való trükközésről van szó, hanem valós, tudatos tervezésről."

Pont ez benne a lenyűgöző. Erre ismerek egy érdekes elméletet, ami a konspiráló énemet(igen, bennem is van hatalmas vágy az összeesküvésekre, régebben magam is előszeretettel gyártottam egy-két bénább konteót... :D) egy kicsit kiábrándítja, de mindenesetre érdekes. Hufu egy igen megalomán ember volt, aki a tökéletességre hajlott. Már életében elhitette mindenkivel, hogy isten, és hogy istenként kell tisztelniük. Habár ezek a források nem elég megbízhatóak(Hufu után jó pár századdal készültek), de a Westcar-papirusz és Hérodotosz is azt mondja, hogy Hufu zsugori, kapzsi, és eléggé gonosz ember volt. Ezért azt akarta, hogy halála után is mint a megtestesült tökéletességre tekintsenek, és emiatt terveztetett egy hatalmas, és csillagászati, geometriai, matematikai, és földrajzi szempontból tökéletes építményt. És mivel az egyiptomiak fejlettek voltak a fenti tudományokban, ezért meg is tudták alkotni a Nagy Piramist. Bár csak egy elmélet, de mégis ez fogott meg engem legjobban, a pszichológia rajongójaként.

2014. máj. 5. 18:02
 16/113 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy érdekesnek találom, hogy a történészek olykor arab és görög történészekre, leírásokra támaszkodnak adatokért, mint ahogy említették már a hozzászólásokban, de azt figyelmen kívül hagyják, amikor ezek az emberek olyanokról írtak, amik nem illenek bele a hivatalos történelem álláspontjába. pl. Szfinx alatti Feljegyzések Csarnoka vagy hogy Egyiptom már 10 ezer éve is létezett, mert a papok megmutatták az uralkodók listáját.

Na de ha Hufu zsugori, megalomániás, kapzsi volt és azt akarta, hogy emlékezzenek rá a jövőben az emberek, több évezer év múlva úgy, hogy matematikai rejtélyeket meg csillagászati adatokat "táplált" a piramos építésébe, akkor bizony valamit nagyon elk*rt, mert a hivatalos álláspont ezeket a tucatnyi egybeeséseket kitalációnak, bűvészkedésnek és véletlennek gondolja.

A másik dolog, hogyha én vagyok Hufu, akkor nem úgy magasztaltatom magam, hogy bevágom kódba a pí értékét, amire vagy rájön valaki vagy nem majd, mert annak mi értelme?

Hanem tele vágtam volna a falat az arcképemmel, meg a nevemmel meg mindenféle dicsőítéssel. Érdekes módon ilyen nem látható a Nagy Piramisban.

Sőt, talán kicsit túlzás, de ha ekkora zsarnok lett volna, a nép a halála utána tönkre vágta volna szerintem a piramist, ha ennyire rosszul bánt velük és magát Istenítette. Vagy legalábbis a következő fáraó, aki lehet nem éppen szimpatizál vele, átalakítja a feliratokat.

George Adamski

2014. máj. 5. 18:23
 17/113 anonim ***** válasza:
28%

szkeptikus gondolkodóknak NEM volt igazuk ! Az egyiptomi piramisokról mi ufológusok is azt mondjuk, hogy az egyiptomiak tákólták össze, annyira szabálytalan fércmű, csak az első a nagy piramist építették az idegenek !

Az annyira szabályos, pontos, mestermű,hogy ma se tudnánk megépíteni, nemhogy az egyiptomiak, nembeszélve róla, hogy a sfinx 15 ezer éves, jóval az egyiptomiakat megelőzni ! A nagy piramis is akkor épűlhetett, hogyan építhették volna az egyiptomiak, ha még sehol se voltak?

2014. máj. 5. 18:29
 18/113 anonim ***** válasza:
28%
Kedves névte4en, amit belinkeltél nem magyarázza meg teljesen a piramisok létezését én pontosan emiatt nem hiszek neked szerintem az ufók építették a piramisokat hogy miért? a turizmus miatt azon a velemenyen vagyok, hogy az ufók nem mások, mint turisták egy távoli bolygóról, akik építkezni jöttek ide ezelőtt pár millió évvel.
2014. máj. 5. 19:29
 19/113 anonim ***** válasza:
18%

"A maják Dél-Amerikában éltek"

Kedves nevtel3n ! Na erre értettem hogy inkompetens vagy a témában . Még egy általános iskolás is tudja, hogy a maják KÖZÉP-Amerikában éltek a mai Mexikó területén . Te kevered őket az inkákkal . Innen meg már nem is folytatom, mert látszik nem vagyunk egy súlycsoportba a témában :-))

2014. máj. 5. 19:31
 20/113 anonim ***** válasza:
13%
Hajrá! Anna hajrá! én neked drukkolok adjál a névte3nnek és izé.... elárulom neked névte3n, hogy Dél-Amerika nem az egyesült államokban van, hanem valahol máshol az biztos.
2014. máj. 5. 20:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!