Mégis létezhet a Nibiru?
Kezdjük a tényekkel :
1. A sumérok már kr. e. 4000 körül ismerték a naprendszer összes bolygóját, még a Plútót is (!), ezenfelül ábrázoltak még egy tizedik bolygót, amit ők Nibirunak hívtak és úgy tartották, hogy a fejlett istenek (annunakik) onnan származnak . Itt egy dombormű :
2. A csillagászok ma sem zárják ki egy Neptunuszon túl lévő bolygó létezését, ezt X-bolygónak hívják .
3. A Kuiper Öv pereménél az űrsziklák sűrűsége jelentősen csökken, ez vagy a Neptunusz gravitációs vonzásának, vagy egy ismeretlen bolygónak köszönhető .
4. Azon a környéken már felfedeztek több kisbolygót pl. az Eris-t vagy a Sedna-t . Azt is tudjuk, hogy a Hold egy Földnek ütköző meteorból alakult ki .
Lehetséges, hogy még mindig ott van a Nibiru, vagy már régen megsemmisült a Kuiper Övből érkező meteoroktól és belőlük alakultak ki a környező kisbolygók ? Ha még ott van mit találhatunk a felszínén ? Arra elég kevés az esély, hogy az annunaki civilizációt ott találjuk, mert már több ezer éve a kihalás szélén voltak (legalább is a sumér mítoszok szerint) . De létezhetnek ott romok, vagy olyan információs eszközök amik túlélhették a Nibiru pusztulását . Szerintetek ráakadhatunk ilyesmire, vagy egy még fel nem fedezett X-bolygóra ?
Tudjátok mi a vicces? Nos...
Nézzétek meg, a linkelt képet, amit betett a kérdező!
A pontok jelentenék a bolygókat, ugye ezt állítod? ( és még jó pár alternatív kutató)
12 bolygó van ott, a Nappal a középen.
A Nibiru vagy Planet X pedig állítólag teljesen más, elnyújtott pályán kering mint a Naprendszer többi bolygója.
Vélhetőleg az X bolygó pedig állítólag összeütközött valamivel. Én annó olyan teóriákat olvastam csillagászoktól, hogy a Hold hogy is jött létre és jó pár teóriát felállítottak. Pl. bevonzotta valami a naprendszerbe, a Földből szakadt ki stb. Mi van ha ez a kiszakadás igaz? Beleütközött valami a Földbe és így jött létre a Holdunk, a kiszakadt darabból!
Én nem állítok ilyet, de a 3-4 teóriából ez is egy lehetséges megoldás és HIVATÁSOS tudósok állították!
Na most ez után a kedves kérdező vagy Mobiusz-szalag nyissa meg újra a képet és ha még mindig azt állítjuk, hogy a pontok jelentik a bolygókat, akkor, csak szólok, hogy nem vették figyelembe ( mint ahogy sok kutató sem ) a balról a második és harmadik alak közötti pontot ( a bottal és az alak orrával egy vonalban), ami szintén ugyanúgy néz ki, mint a Nap körüli bolygók. Nem azért van annyira elkülönítve és a szélére téve, mert TÉNYLEG elnyújtott pályán kering az a Planet X és mert az lenne az?
Üdv, George Adamski
Csak ha már így belemerültetek a vitába, gondoltam szólok, hogy a kérdezőt azért nem lehet meggyőzni, mert troll. Ő az, aki a paranormálról is linkelget más néven, meg az "erre mit lépsz?" kérdéseket is ő írja ki. (+ más témákban is, de az most nem tartozik ide)
Azért vicces, hogy az első válaszokat törölték a modik, míg magát a kérdést nem. Pedig kb. ugyanannyi a komolyság tartalma.
George Adamski
Te igen jó irányba fejlődtél a régebbi kommentek óta!Végre szakcikkeket olvasol!És amiről beszélsz (a kiszakadáselmélet) jelenleg a legmegalapozottabb elképzelés a Hold kialakulására.Ez szakszerűen a Theia elmélet nevet hordozza.A mérési adatok,és begyűjtött holdi minták ezzel állnak a léegnagyobb összhangban.
És utolsó:Én nem nevezném ezt már vitának.Nagyjából az a helyzet áll fenn mikor a 7-es gyereknek nem lehet elmagyarázni hogy a gyökkettő miért irreális szám,de a gyerek ezt nem hiszi el,mert nem érti.
Möbiusz-szalag
Olvastam én szakcikkeket mindig. Azért mert "ufós" vagyok még én sem hiszek el mindent és megválogatom, utána járok minek lehet alapja és minek nem :)
Egyébként sokszor kommenteltem, csak nem tüntettem fel a nevem, mert akármit írok, ha jót ha rosszat, lepontoznak, ki vagyok pécézve vagy nem tudom..
Akkor ezzel a Theia elmélettel arra akartam célozni - csak pont kihagytam a szövegből - hogy nem-e a Nibiru (vagy nevezzük akárminek, teljesen mindegy) ütközött neki a Földnek és így szakadt ki a később kialakult Hold? Végülis a tudósok nem tudják mi idézte elő, csak hogy egy ütközés. Nem lennék meglepve ha az elnyújtott pályájú bolygó lett volna.
"Ha nem ismerték volna, akkor nem ábrázolják domborműveken ."
Tehát ha ábrázolok domborműven egy poloskoidot, akkor az hirtelen igaz lesz? Egyébként meg: forrás, még mindig.
"Nem az a lényeg, hogy ki mit vesz komolyan, hanem mi a valóság (...) A tudományos álláspont pár száz évente felértékelődik :-) "
Valóban. Ezért felejtődnek el az olyan marhaságok, mint az alkímia, vagy mint ahogy ez is el fog, remélhetőleg.
"Miért ne vennéd komolyan, az akkori ember azt írta és azt rajzolta amit látott ."
Igen? Az ugye megvan, hogy az Uránuszt még éppen lehet látni szabad szemmel, ha tudod, hol keresd, és mondjuk nem egy város közepén vagy, de a Neptunusz már teljesen esélytelen?
" Ők nem ismerték az "űrhajó" "földönkívüli" stb szavakat, tehát nem tudták pontosan megfogalmazni mit látnak . Ezért hívták isteneknek őket ."
Valóban, és nem ismerték a részecskegyorsítót sem, mert pont ugyanannyit láthattak abból is. Az, hogy az istenfogalom miért keletkezett, már inkább társadalomtudományi kérdés, de igen, félelem az ismeretlentől, ahhoz köze van.
" a ma élő összes embert egyetlen (!) nőre vissza lehet vezetni"
A Biblia szimbolikus, egyébként, csak úgy mondom. Sőt, tulajdonképp egy mesekönyvként is felfogható. Nem is értem, ez hogy jön ide. Mindenesetre nyilván senki -- remélem -- nem gondolja, hogy az úgy volt, és kész.
"az evolúcióval ellentétes módon az ember kihullatta a szőrét"
Ez mitől ellentétes az evolúcióval?
"A Vízimajom-elméletre meg semmi konkrét bizonyíték nincs"
Ettől még több lábon áll, mint a "sumérok ismertek n>10 bolygót, ezenkívül még földönkívüliekkel is partiztak". De egyébként ettől hívják elméletnek. Ha nem volna bizonytalan része, akkor tény lenne.
"miért fejlődött a homo sapiens az evolúcióval ellentétes módon"
Senki nem mondta, hogy így történt. Pusztán nem ismert még az evolúció teljes egésze.
"Milyen nagy csodálkozás lesz itt 20 év múlva, amikor a rendszerváltás után a történészek kezét nem fogják bilincsbe kötni .."
Tehát újabb összeesküvéselmélet-hívőhöz van szerencsénk. Nincs több kérdésem.
Szerintem nem ugyanaz az ember, ettől még lehet troll. Mindenesetre épp a múlt héten volt szerencsém megtapasztalni, hogy vannak ám, akik ezt komolyan gondolják. Emiatt talán nem felesleges belemenni a "vitába".
28# Nem a bibliára gondoltam :
"Ez mitől ellentétes az evolúcióval? "
Mert utána ruhát kellett viselnie, hogy ne fázzon, teljesen logikátlan az egész .
"Tehát újabb összeesküvéselmélet-hívőhöz van szerencsénk."
Leírtam már egy párszor és inkább nem untatlak vele, majd 20-30 év múlva úgyis meglátod .
A troll dologról meg annyit, hogy én vagyok a kevesek egyike aki tényleg normális kérdéseket ír ki, amiről lehet kulturáltan vitázni és nem érdekel hogy elhiszed-e vagy sem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!