De most viccen kívül, tényleg léteznek olyan homo sapiens sapiens egyedek, akik hisznek az anunnakikban, meg azt hiszik, hogy a piramisokat földönkívüliek építették, meg ilyenek?
Bizonyára arra gondoltam kérdező, hogy ki tud atombombát csinálni :)))) És nem korlátolt, hanem korlátozott vagy.
A korlátokat magadnak kreáltad, és éppen ezért képes is vagy levetkőzni őket. A mítoszok pedig egyáltalán nem különböznek, de csak vizsgáld meg nyugodtan nagy részének a teremtés története ugyan az, nagy része számol be kataklizmákról, istenek közti háboruról, egyáltalában földre érkező istenekről. Véletlenül nagy részükben ugyan olyan módon érkeznek a földre az istenek, és ugyan azt csinálják. Érdekes, nem? Visszatérve a "fejlettségre", én matematikai, csillagászati, és bölcsességi tudásról beszéltem. Biztos a véletlen műve, hogy a védák már történelem előtti időkben beszélt a matematikáról, és gondolom az is a véletlen műve, nem? :) Hord el magad...
Nem mondtam, hogy vegyétek őket készpénznek. De elintézni egy legyintéssel, miszerint mese az egész, az balgaság!
Nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy az összes ősi civilizáció ugyan azt a mesét találta ki, lennie kell alapjának! DE egyébként az a furcsa, hogy egyes embereknél miért vágja ki annyira a biztosítékot az, hogy FÖLDÖNKÍVÜLI? Mi a baj ezzel? Annyi kérdést válaszol meg ez az egyetlen szó, hogy elképesztő! Olyan kérdéseket, amikre eddig egyáltalán nem tudtunk válaszolni, olyan kérdéseket, amiket csak úgy lehettett eddig félre söpörni, hogy feltételeztük a régi föld lakókról, hogy idióta, mesemondók voltak, sötét primitív emberek.
De aki képes arra, hogy szét nézzen a világban, az láthatja miről van szó, közel sem voltak primitívek!!!
A mai tudomány kezdi felfedni a valóságot. Tudjuk, hogy milliárd szám lehetnek oda kint élő világok, tudjuk, hogy akár a teleportálás, antigravitáció, idő manipuláció, és megannyi dolog LEHETSÉGES. Ezen felül, tudhatnánk, hogy a legtöbb fentmaradt információt köztes népek hagyták ránk, a legtöbb információ átesett a középkor fordításán is, és megannyi tényező van, ami ferdített rajta. Elég megnézni a sumér írásokat, ott nem is istenekről beszélnek, hanem szó szerint FÖLDÖNKÍVÜLIEKRŐL. Tudjuk, hogy a sumérok ismerték a naprendszerünk, valami eszméletlen pontossággal! Ezek után meg sem merem említeni a hindu írásokat, mert az már csak hab a tortán. Ezek fényében miért tünik annyira hihetetlennek, hogy földön kívüliek jártak itt? Nem tényszerüen kezelem én sem, de egyáltalán nem tünik számomra ez hihetetlennek, sőt. Azt nem értem, hogy lehet másoknak az? A világ legtermészetesebb dolgának érzem azt, hogy vannak máshol is élőlények, hogy kíváncsiak, stb. Ez számomra logikusnak, életszerünek, törvényszerünek tünik. És azt gondolom, hogy akinek nem, az csak szimplán a saját elméjének csapdája miatt érzi annak, mert szilárdként tartja fent eddigi nézeteit, túlzottan földhöz ragadt, és nem képes a nyitott gondolkodásra. Azok a nézetek amiket ők képviselnek egyetlen gonosz, és aljas feltételezésből indul ki, miszerint (vegyük példának a sumérokat), idióták voltak.
Miközben fejlett írásuk volt, csillagászatunk rendkívüli, fejlett naptár, számrendszerük volt. Ismerték a fokokat, az órát, a hónapokat, az éveket. Évente igazítottak a naptáron, náluk nem volt szökőév. Fejlett építészet, jog, művészetek. Neked ezek természetesnek tünnek, de mi lenne velünk ezek nélkül? Ha a mostani emberiségnek, háttér tudás nélkül kellene ezeket feltalálnia, MI LENNE VELÜNK? MENNYI IDŐ KELLENE EHHEZ? Ezek tükrében, azt feltételezni, hogy ezek az emberek HÜLYESÉGBEN HITTEK, számomra megalapozatlan, nagyképü, lenéző kijelentés.
És ezek tükrében, én hitelt adok ezeknek az írásoknak.
Aki pedig azt gondolja, hogy ezek az emberek régen idióták lettek volna, azoknak ajánlanám, hogy ismerkedjen meg a Védákkal, ezt egyeztesse össze eddigi nézeteivel, aztán bizton állíthatom, hogy minden eddigi tudásnak vélt feltételezése az ősi emberekről szerte fog foszlani.
Mert állíthatom, azoknak az embereknek lehet több közük volt az igazságokhoz, mint a mai civilizációnknak.
De amúgy mind1, átolvasva még egyszer ezt az egészet amit te itt műveltél, azt a következtetést kell levonjam, hogy valóban, egy korlátozott gondolkodással rendelkezel, és a korlátokat a saját félelmeid alakítják. Retteghetsz attól, hogy esetleg tanulmányaid egy része mehet a kukába, hogy esetleg nem a majomtól származol, hogy úgy általánosságban nem vagy semmivel sem okosabb az évezredekkel ezelőtt élt embereknél, hogy esetleg az egész civilizáció amiben élsz fürdik a hazugságokban.
Tagadsz, minden erőddel. Nem bírsz a dolgok möge nézni, egyáltalán esélyt nem adsz semmilyen felvetésnek ami megrengethetné a nézeteid. Nem vagy képes a nyitott gondolkodásra, mész a csőben, és eszed ágában sincs, hogy esetleg kinézz belőle. És ennek tükrében nincs is értelme veled beszélgetni ezekről, mert egyrészt nem a saját véleményed rakod ide, csupán lököd a réges régen megúnt sódert, másrészt pedig téged nem hajt a vágy, hogy megtudd az igazságot, te csak a saját nézeteid próbálod másokra ráerőszakolni. Sajnálom, először csalódnod kell a világodban, hogy érdeklődést mutass bármire azon kívül. Amíg ez nem történik meg, addig -sajnos- az ébredésed sem lehetséges. További szép napot
Stilness, ha lennének valódi érveitek, nem állandóan velem foglalkoznátok, hanem az érveket sorolnátok. Ha visszaolvasod magatokat rájöhetsz, hogy mondandótok 90%-a, abból áll, hogy én milyen gyöpös vagyok meg stb. Nem elég nyitott a gondolkodásom, haha. Haver, aki szerint 2X2 az 5, az nem nyitott gondolkodású, hanem hülye. Tetszik, nem tetszik, ez így van.
Én elolvastam a tudományos álláspontot képviselő szakirodalmat, meg a ti elméleteteket képviselő nem túl összetett irományokat is, ez alapján döntöttem. De ti csak a saját hülyeségeteket olvassátok el, mert abban kevés a szöveg, és sok színes kép van, meg a youtubon is fenn van. O. Mária is itt osztja az észt, hogy a hivatalos tudomány Hérodotoszt használja, meg így meg úgy, mikor minden egyiptológia szakkönyv azzal kezdődik, hogy Hérodotosz leírásai megbízhatatlanok, de ti egyet sem olvastok el, hanem elég nektek az, amit egy videóban mondanak a hivatalos álláspontról. Hagyjuk, inkább beszéljünk a józan érvekről, amik nálatok feltűnően hiányoznak.
Az a három érvetek van össz-vissz, hogy a mítoszok nem hazudhatnak, meg, hogy úgy se lehet bebizonyítani, hogy nem földönkívüliek építkeztek itt nagyban, úgyhogy nem szabad kizárni, meg hogyan lehettek olyan szipi-szupi módon fejlettek az ókori népek.
Kezdjük az utolsóval, se a mezopotámiai népek, sem az egyiptomiak, se a maják nem voltak olyan fejlettek, mint azt ti állítjátok. Mit tudtak pédául az egyiptomiak matematikából? Ismerték a négy alapműveletet, ismerték a törteket, de csak olyan törteket használtak, aminek a számlálója 1 volt, a kör területét meg tudták kb. határozni, de nem pontosan, mivel nem ismerték a pí-t. Mi volt ebben annyira lenyűgöző, ami földönkívüliek nélkül elképzelhetetlen? Matematikában az ókori görögök alkottak nagyot az ókorban, a többiek eltörpülnek a mellett. Csillagászatban az egyiptomiak ismertek öt bolygót, ami szabad szemmel is látható, persze ez rendszeres csillagászati megfigyeléseket feltételez, hogy mozgásuk alapján el tudták különíteni őket a csillagoktól, és a maguk korában tényleg szép eredmény. De ehhez aztán nem kellettek fejlett technológiájú űrlények, az holtsicher, és sorolhatnám tovább.
Nézzük a mítoszok mind nem hazudhatnak dolgot. Itt ismét felhívom a figyelmedet, hogy olvasd el az elérhető szövegeket, mert nagyon meg fogsz lepődni, nem az lesz bennük, amit neked mondtak. Aki valaha olvasta az akkád eposzokat, vagy a Bibliát elejétől a végéig, vagy éppenséggel a védákat, az röhögőgörcsöt kap, ha elolvas egy ilyen ufós oldalt, ami tele van konkrétan hazugságokkal, de mindegy.
A sumér mítoszokkal dobálózol, miközben csak akkád átiratokat ismerünk, amiknek a legkorábbi példánya is asszír-kori, a sumérok akkor már hosszú évszázadok óta eltűntek, és ezek a szövegek rendszeresen át voltak írva, az éppen aktuális mezopotámiai birodalom szájíze szerint. Úgyhogy a vallástörténészek se tudják már rekonstruálni a sumér mítoszokat, csak homályos sejtések szintjén, de úgy látszik nektek ez is sikerült, ti mindent megfejtettetek, gratula.
Valóban van ugyan némi hasonlóság a világ mítoszai között messze nem az, mint amit ti állítotok, de tényleg van.
Erre már Carl Gustav Jung svájci pszichiáter és pszichológus rájött. A páciensei álmainak tanulmányozása, során rájött, hogy minden ember tudatalattijában eredendően léteznek bizonyos ősi képzetek (kollektív tudatalatti), amik mindenkinél egyformák, ezeket nevezte archetípusoknak. Később ugyanezen archetípusokat a világ mítoszaiban is azonosította. Hát innen a hasonlóság.
Harmadrészt mekkora hülyeség már az az érv, hogy nem lehet kizárni, hogy úgy volt, ahogy ti állítjátok? Öregem ti kitöltöttetek egy lottószelvényt, azt előre elkezdtétek elkölteni a pénzt, hogy hát bakker nincs kizárva, hogy nyertek.
Persze nem lehet bebizonyítani, hogy nem földönkívüliek építették a piramisokat, ahogy azt sem, hogy nem csak egy alvó oriás álmai vagyunk, meg hogy az eltűnt piros pöttyös boxeralsóm, most éppen nem a Proxima Centauri csillag körül kering, de ettől még olyannyira valószínűtlen mindegyik feltételezés, hogy komoly ember nem tölti az idejét az erről való álmodozással.
De látom O. Máriával egytemben menekültök az értelmes vita elől, ez mindent elmond elméletetek betonkemény alapjairól.
Második sorig olvastam, és már ott újra bebizonyítottad amit írtam rólad, szóval sry, majd máskor.
Tudod az a gond, hogy itt senki sem szeretne semmit sem bizonygatni számodra, de te ide jössz, és szítod a tüzet... Értsd meg azt, hogy megrengethetetlen bizonyítékok nincsenek, és ennek számtalan oka is lehet.
De, a könyvben tanultakra sincsenek megrengethetlen bizonyítékok, csupán azt tanultad. Ha másképp tanultad volna, most azt az elméletet lenne nehéz számodra eladni, hogy pl. Zeus egy kitaláció! Nem sértésként írtam azt, hogy korlátokba vagy kötve, mindenki más is így van ezzel. Én is ilyen voltam, mint te. Nekem is nehezen lehetett volna eladni ezt a storyt még évekkel ezelőtt! De amikor alapvetően csalódsz még a saját elméd működésében is, és rájössz, hogy amiben éltél egészen idáig egy illúzió volt csupán, másképp kezded szemlélni a világot! Rájössz, hogy a világ telis tele van olyan dolgokkal, amit az iskolában nem akarnak neked elmesélni. Hányszor hallod az iskolában azt, hogy az egodat ne hízlald, hányszor hallod azt, hogy ne légy törtető, önös érdekeket szolgáló állat? Egyszer sem. Ezek után megismerkedtem sok spirituális tannal, és közben jöttek olyan információk amik a régmúltról szolnak, és most nem az ősi idegenekre gondolok. Köztük vannak a piramisok is, nem véletlen az, hogy minden embert érdekelnek a piramisok. Van bennük valami, ami vonza az embert! És félre értések elkerülése végett szólok, hogy nem tartom azt valószinünek, hogy földönkívüliek építették, de nem vetem el a lehetőségét sem. Mivel bizonyíthatlan jelen állás szerint, ezért inkább nem alakítok ki erről magamnak szilárd nézeteket. Ezt javaslom számodra is, szokj le arról, hogy szilárd nézeteket alakíts ki, egyáltalán BÁRMIRŐL is. Mert az ember olyan, hogy fel címkéz dolgokat, és miután ez megtörtént már nem is magát a dolgot szemléli, csak a címke lebeg a szeme előtt. Tipikus eset erre az, ahogyan az ember másokkal viselkedik. Azt mondja valakire, hogy idióta, és ezen túl már nem magát az egyént fogja szemlélni, nem is látja milyen az az ember valójában, hanem csak az "idióta" címke alatt értendő valamit. És ez a módszer van mindenben az életed során. Már eleve a nyelvünk iszonyat korlátokat szül. Eleve nem biztos, hogy mind a ketten ugyan azt értjük egy adott szó alatt, és arról már nem is beszélek, hogy hogyan magyarázol el valamit, ami nem szerepel a nyelvben? Elég nehezen! És itt jön a képbe az, amit őseink csináltak. Oda biggyesztettek egy szót, ami eszükbe jutott a látottakról. Így készült az istenek szó, és megannyi fura dolog. Zeusról azt tudod, hogy villámokat szórt. Ebből a mai ember azt a következtetést vonta le, hogy a villámokat a görögök Zeussal azonosították.
NEM!!! Amit láttak azt azonosították a villámokkal, nem pedig a villámokat Zeussal, hatalmas a különség!!!
Meg kell hogy értsd, azoknak az embereknek nem ment el az összes esze, nem véletlenül építettek hatalmas "templomokat" a tiszteletükre, nem véletlenül mondják azt, hogy az istenek KÖZTÜK jártak, nem véletlenül tették fel egész életüket erre! Gondolj bele könyörgöm, az egész életüket ennek áldozták, mi okuk lett volna rá?? Akkor sem voltak sokkal idiótábbak az emberek, akkor sem lehetett volna megvezetni mindenkit egy olyan vallási ideológiával, mint ahogy ma sem lehetne. CSak akkor, ha láttak is valamit a saját szemükkel! Én csak annyit kérek tőled, hogy ne ítélkezz felettük anélkül, hogy tudnák róluk valamit. A régészet az egy dolog, érdekek tobzódnak körülötte. Nem véletlenül használatos a "tiltott régészet" elnevezés, nyilvánvaló, hogy egyesek nem szeretik ezeket az irányu kutatásokat. Hidd el nekem, hogy a tagadás ugyan olyan rossz, mint a vak hit. Mert a tagadás is egy hitet képvisel, masszív hitet a tanultakban.
Fizikából azt tanultad, hogy a tömeg nem veszhet el, erre fel egyes kutatók már elértek kisérletek során tömeg vesztést, szóval lehetséges, hogy eddigi tanulmányainkat a fizika terén lökhetjük ki a kukába. Miért gondolod, hogy egy sokkalta homályosabb, történelmet nem fogunk előbb-utóbb? Légy nyitott, mindenre amivel találkozol, ez az érdekes élet titka. Nem azt mondom én sem, hogy egyél meg mindent ami szembe jön veled, de ne vess el semmit, főleg ne a látszat miatt. A mediátcióról is azt gondolják sokan, hogy hókuszpók, aztán hogy meglepődnek...
"O. Mária is itt osztja az észt, hogy a hivatalos tudomány Hérodotoszt használja, meg így meg úgy, mikor minden egyiptológia szakkönyv azzal kezdődik, hogy Hérodotosz leírásai megbízhatatlanok, de ti egyet sem olvastok el"
Igen Hérodotosz leírását használja, írjál be egy olyan műcímet ami régen keletkezett és az egyiptomi óbirodalomról szól . Nem fogsz találni egyet sem .
Az meg hogy senki nem olvas el semmit nagyon tévedsz, én elolvastam az eredeti fordítását Platón Atlantiszának, a sumer teremtéstörténetet, és rengeteg más ókori írást, emellett sok régi SS dokumentumot lefordítottam magyar nyelvre . Te mit csinálsz ? Ami a suliban rád ragadt azt nyomod csőlátásszerűen, nulla háttértudással . Egy legyintéssel elintézed az összes tenger alatt fekvő várost, a piramisok építésének idejét, a népek legendáit, a sok összefüggést ami a kultúrák közt van (özönvíz, égből jött istenek stb), ennek ellenére megvádolsz másokat hogy nem nyitnak egy könyvet sem . Te hány könyvet nyitottál ki ? Szerintem egyet sem, mert megelégedsz azzal a langyos vízzel amit a suliban megtanítottak, úgy vagy vele hogy majd gondolkoznak helyettem is a töri könyvírók, úgy véled mivel ez a hivatalos változat nem tévedhetnek és ha te is ezt fújod majd okosnak fogsz látszani ...
"Igen Hérodotosz leírását használja"
Mária, te hihetetlenül buta vagy. Hadd idézzem neked Kákosy László Az ókori Egyiptom története és kultúrája című művét, Kákosy az ELTE egyiptológusa, könyve hivatalos egyetemi tanköny, ebből tanulja az országban minden történész az egyiptomi történelmet. Ezt írja Hérodotoszról a 15. oldalon:
"A szaiszi kor történetének legfontosabb forrása Hérodotosz, a régebbi korokra vonatkozó közlései azonban megbízhatatlanok."
Tudod ezt értelmezni Marcsika? A szaiszi kor (i.e.8-5 század) esetén a legfontosabb forrás, egyébként meg nem. De te úgyis csak hajtogatod a magadét, mert neked megmondták egy videóban, hogy a hivatalos történetírás mit használ és mit nem.
Az érvekre soha nem reagáltok, nem veszitek észre?
Hiába dobálózol tenger alatti városokkal meg minden hülyeséggel, amit internetes ezotériaoldalakon kívül senki nem ismer. Egy tudományos munka lábjegyzetelve van, mindennek utána lehet nézni, a történeti forrásoknak, a felhasznált szakirodalomnak, mindennek. A ti videóitoknak, meg honlapjaitoknak a még a szerzői sem vállalják a nevüket, nemhogy bármiféle hivatkozást tennének.
Stilness, kösz, hogy ismét nem reagáltál a felhozott érvekre, de nem vagyok meglepve. Amúgy most már értelek, a ti elméletetekben hinni kell, ez a lényeg. Amit ti nyitott gondolkodásnak hívtok, azt a világ úgy hívja vallás.
És hagyjuk a hülyeséget, hogy a tudományos munkákban ugyanúgy hinni kell, egy nagy f*szt. Egy 300 oldalas tudományos munkában kitesz 100 oldalt a források jegyzéke, minden benne szereplő gondolat származási helye fel van tüntetve, plusz tudományos értekező prózában íródik, nem mese stílusban. És nem néhány kiragadott lelet vagy forrás az alapjuk, ami épp szimpatikus az elméletükhöz, hanem az összes elérhető forrást és leletet felhasználják egy témához.
Az a baj, hogy nem jártatok egyetemre, és nem volt hol megtanulni mi a tudományos módszer lényege, ezért nektek egy 13 éves által egy nap összeállított ufó-oldal egyenértékű, egy sokéves munkával öszehozott doktori értekezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!