Mi a véleményetek a Roswelli ufóról?
Nem írom le a sztorit, aki ide ír úgyis tudja miről van szó, vagy utána jár.
Először maga a katonaság is azt mondta a sajtónak, hogy ufóroncsot találtak. Aztán mire az egész világ megtudta visszavonták pár nap múlva, hogy ez egy meteorológiai ballon...Aki pedig elmondta a sajtónak az ufó sztorit jól lecseszték, hogy tartsa a száját.
Komolyan, józan paraszti ésszel belegondolva, én felismerek egy meteorológiai ballont, akkor több tucat katona közül meg egy sem?:DDDD nevetséges fedősztori szerintem, tuti hogy találtak ott valamit
A II.VH utolsó hónapjában szó szerint vadásztak a német mérnökökre (csak egy példa! Verner von Braun, aki a Holdra vitte rakétájával az amikat) félbemaradt fejlesztésekre, eszközökre és tervrajzokra. Sok tudóst, mérnököt hurcoltak el kommandószerűen mindkét oldalra.
Ezen eszközök között volt (szintén csak egy példa!) repülő csészealj is, amely megvalósításáról kisérleti stádiumig láttam filmet is.. Tényleg csészealj volt.
Ezt láttam is, de mennyit nem??
Sok eszközt megépítettek, nem csak a "hozottakat", kísérleteztek velük, és persze van ami balul sült el.
Sejtheted, ezek a legtitkosabb eszközök voltak, nyilván ködösítés volt azokkal, amelyeket nem tudtak "elrejteni".
Kitalált történeteket is próbáltak bedobni a köztudatba, leplezendő a valót.
Nehéz ezt abba a míliőbe helyezni? Hidegháború volt!!
Hinném én az UFÓt, de tényszerűen egyetlenegy tárgyi bizonyíték vagy szavahihető ember nincs a történetben.
Csak az az okfejtés, miért hazudott volna?
Persze lehet mondani, elhalgattatták, elrejtették, de úgy gondolom jó 60 év elmúltával, azért csak elő kellett volna kerülni már valami konkrétumnak.
Valamit nem értek. Azt mondjátok, hogy szinte mindenki tudja, hogy az USA-ban lezuhant egy földönkívüli űrhajó és tényként kezeli azt is a világ, hogy űrlények voltak az űrhajóban.
Akkor minek költenek dollár milliárdokat a Mars kutatásara, miért esik eksztázisba a NASA, ha akárcsak egy porszemcsét is talál, ami arra utalhat, hogy nem csak a Földön van élet? És miért nem foglalkozik a tudomány a Földet látogató földönkívüliekkel? Valaki válaszolna?
Valami történt, olyan ami szokatlan. Én nem vagyok fanatikus UFO hívő, és kétkedve fogadom az ilyen jellegű híreket, de:
Roswell-ben történt valami, amit a mai napig titkolnak.
Néhány részlet, ami nem stimmel a szkeptikusnak:
A farmer, aki megtalálta, és később a fia is állította, hogy UFO volt.
Oké, nem katonák, és nem tudhatnak titkos fejlesztésekről, és egyebekről.
Nézzük meg, Jesse Marcel örnagyot: Azt állítja UFO, majd másnap visszavonja állítását, és azt mondja bocsi tévedtem, meteorológiai ballon volt.
Beosztása: Katonai hírszerzés, a világ egyetlen nukleáris fegyverrel felszerelt légibázisban.
Azaz a csúcstecnikai légibázisban.
Állítása szerint mindent, legyen az Japán, Orosz, vagy bármi más ami a levegőbe tudodt emelkedni ismert.
ELGONDOLKODTATÓ NEM?
Aztán, ki tudja miért, a "tévedése" nem törte meg a karrierjét, sőt! Áthelyezték, és a legtitkossabb projekten dolgozott:
"-Megpróbálták elérni, hogy beszéljenek velem, de a tábornok megparancsolta, hogy ne mondjak semmit, és én nem is mondtam. A tábornok azt mondta nekem: "Az lesz a legjobb, ha visszatér Roswellbe. Feladatai vannak, amiket ott teljesíteni kell. Majd mi foglalkozunk ezzel az üggyel."Marcel "vette" a tábornok szigorú figyelmeztetését. Azonnal visszatért Roswellbe, és évekig hallgatott az ügyről. 1947 októberében, mindössze három hónappal az eset után Marcelt hirtelen Washingtonba helyezték. Decemberben előléptették alezredessé, és áthelyezték a különleges fegyverek programirodájához, amely fáradtságot nem kímélve levegőmintákat gyűjtött össze a világ minden részéről, és elemezte azokat, hogy kiderítse, vajon az oroszok felrobbantották-e már az első atombombájukat.
"
Érdekesnek tartom, hogy aki ekkorát tévedett előléptetést, és áthelyezést kap egy olyan projectbe, ami a legtitkosabb volt akkoriban.
Na és igen, még egy dolog, amin a fejem töröm.
Nem hallottam 1947 előtt kis szürkékről, helyette kis zöldekről, avagy marslakókról másnéven, akiket a képzelet zöldre festett.
Az idegeneket a szürkének Roswell-től kezdve kezdik emlegetni, persze, lehet hogy tévedek, ha valakinek van előbbről származó infója erről szívesen venném:-)
Na, az utolsó komment végre érti mire is gondolok. Látszik, hogy itt valami furcsa dolog történt. És ezt most nem azért mondom, ő sem áll ki az ufó sztori mellett!
Egyébként ez a kis zöld emberkék óriási tévhit, kb csak a tv és a nagyon régi ufós filmek miatt rögzült be a köztudatba. Kb. egy eset nem jut eszembe mikor kis zöld emberkékről számoltak volna be.
1927-es ufo fotóm van, de az csak maga a tárgy, meg már roswell előtt is számoltak be különös repülő szerkezetekről.
Kis szürkés dolog nem nagyon jut eszembe roswell előttről. Ettől még nem jelenti azt hogy kamu,végülis valamikor elkell kezdeni idejárni :DD
Egy fotó jut eszembe, ami roswell előtti és kis szürkés ( persze egyből ráfogják vágni hogy hamis, én nem tudom )az pedig ez:
Jah bocs lemaradt: igaz, már csak spekuláció, de nem lehet arról szó, hogy Marcelt jó-jó lecseszték, amiért dumált, de gondolták majd elsimítják az ügyet.
Aztán áthelyezték és titkos projekten kellett dolgoznia. Nem lehet, hogy a lezuhant ufót kellett vizsgálnia? Végülis biztos értett az ilyen dolgokhoz, hisz a csúcstechnológia légibázison szolgált és ismert minden repülőszerkezetet. Ő pont kéznél volt és biztos bevonták a többi szakértő mellé és együtt próbálták kitalálni mi ez vagy hogy hogyan is működik. Aztán a munkája miatt később előléptették. Ezért mondom, hogy nehogy már egy ilyen ember összekeverjen egy ballont egy ismeretlen repülő szerkezettel. + az összes katona aki kiment összegyűjteni a roncsokat, senkinek nem tűnt volna fel, hogy az egy ballon? Ugyan már!
Marcell őrnagy (halála előtti nyilatkozatában) azt állította, nem földi eredetű tárgyat talált.
Ha jól emlékszem betegsége halálos volt, és ezzel nyílván tisztában is volt, hisz ezért változtatta meg a '47-ben kiadott ballon sztoriját.
Az ő szavait idéztem, tehát ha már nyilatkozott az igazságról, nem hiszem, hogy mást mondott volna az áthelyezéssel kapcsolatban.
Ezen kívül, ha én irányítottam volna az akciót, elsősorban tudósok kezére adnám a talált csészealjat, és nem katonákéra.
Azaz megpróbálnám kinyerni belőle a technológiát.
Ehhez nem kell hírszerző tiszt.
Inkább fizikusok, mérnökök.
Az igazság az, hogy nem fogjuk megtudni sosem mi is történt.
1.Ha életünkben kiderülne hogy vannak idegen civilizációk akik idelátogattak, akkor is titokban marad Roswell, hiszen a kormány saját hitelét rontaná az amerikaiak szemében.
2.Túl sok idő telt el. A tanuk, ha vannak egyáltalán, meghaltak, vagy nem beszélnek.
3.A fanatikus UFO hívők, mindenre képesek, hogy bebizonyítsák azt, hogy a kormány hazudik, és ehhez Roswell remek ok. Azaz koholnak rengeteg hamis dokumentumokat, és már nem lehet tudni melyek valódiak. Az igazság az, hogy amit idéztem Marcell őrnagy-tól, abban sem vagyok biztos, hogy az az ő szájából hangzott el.
Mivel hallott, így ezt nem lehet igazolni, sem cáfolni.
http://www.youtube.com/watch?v=A16kPPj28u4
Ezt érdekes megnézni mindenesetre.
Ezekkel a filmekkel is az a bajom, hogy nem szkeptikusok csinálták.
Ha találnák egy konkrét filmet, vagy valami részletes leírást a szkeptikusok részéről, akkor azt lehetne elemezni, és talán meg lehetne cáfolni az abban elhangzó bizonyítékokat.
Mert jelenleg mi is folyik?
Valaki állít valamit, majd jön egy szkeptikus, és azt mondja nem igaz mert...
De csak felületesen, és nem részletesen magyarázza.
Ha Roswell-ről készülne egy film, amiben azt ecsetelik, hogy miért nem lehetett UFO katasztrófa, akkor lehetne elemezni, cáfolni. Persze, az UFO hívők azonnal belekötnének, és megcáfolnák, ám mégis.
Abban biztos vagyok, hogy a világűr nem olyan üres mint ahogy mi emberek gondoljuk.
Abban is biztos vagyok, hogy vannak nálunk sokkal, talán millió évekkel fejlettebb civilizációk.
Abban nem vagyok biztos, de nem zárom ki a lehetőségét, hogy a földön idegenek jártak, talán járnak is.
Azt viszont nem akarom elhinni, hogy kapcsolatba léptek az amerikai kormánnyal.
Ja igen. Meteorológiai ballon-t találhat bárki. Gyerekként sokat jártam ki, a falunk melletti pusztára, és felnőtt fejjel is gombát szedni.
Néha, talán 3x vagy 4x találtam is meteorológiai ballont, amit postára kellett adni, aztán küldtek cserébe (ha jol emlékszem) 50 FT-ot:-) Egy gyereknek jó kis pénz volt bár ritka eset volt.
Valóban volt rajta alufólia, és különböző bizgentyűk.
A ballon maga, egy nagyon vékony gumiszerű anyag volt. Amit vitt szerkezetet annak a "váza" nikecel szerű anyagból volt.
Az egész belefért egy 30x30-as, vagy 40x40-es dobozba. Persze ballon nélkül.
Igaz, a 80-as évek végéről, 90-es évek elejéről beszélek.
47-ben sem hiszem hogy ennél nagyobb dolgokat vitt volna, bár nem tudom.
Viszont mindenképp lezuhant hiszen csak így tudták leszedni, nem értek hozzá, de gondolom, egy bizonyos magasságban szétrobban a ballon, majd leesik, valaki arrajár megtalálja mpostára adja és elemzik a szerkentyűt, a felengedés és leesés távolságát stb...
De semmikép nem hagy "törmeléket".
"Mi a véleményetek a Roswelli ufóról?"
Szerintem jó arc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!