Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Milyen bizonyítékai vannak...

Milyen bizonyítékai vannak annak, hogy Isten létezik?

Figyelt kérdés
2015. jún. 11. 21:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim válasza:
46%
Csak gondold át egy kicsit jobban a kérdésed. Egyértelmű hogy Isten létezik, hiszen annyi dolog van amiről mi még nem tudunk, de inkább vizsgáljunk meg néhány olyan dolgot amit tudunk pl.: teremtésmű: vajon hogyan jöhetett létre? robbanás? Nem hinném. Felteszek egy kérdést amit tudnia kell minden józan gondolkodású embernek: ha egy üres szigeten egy atombombát felrobbantanak teremtés lesz belőle és tele lesz a sziget értelmes élőlényekkel, vagy pusztítás? ugye mindannyian úgy gondoljuk, hogy egy robbanásból egyértelműen csak pusztítás következhet be. De mire is akartam ebből következtetni? Arra hogy kellett egy értelmes alkotó, aki mindezeket a csodálatos dolgokat megalkotta már csak ha logikusan is gondolkodtok egy ilyen csodálatos lényt, mint maga az ember nem alkothatta a semmi vagy például az állatokat vagy a növényeket, ha megnézzük a felépítésüket hogy milyen bonyolultak, de még is milyen természetesek és gyönyörűek. Ezt nem alkothatta a semmi. Vagy nézzünk egy pár tudományos kérdést is: vajon azt tudják e a tudósok, hogy mi tartja a földet? vagy hogy a bolygók kapcsolatba vannak egymással? Azt hogy mennyire rendezett és kifinomult már az is bizonyítsa, hogy ezek bonyolult tervezés eredményei, amit csak egyvalaki hozhatott létre a Teremtő Istenünk: Jehova Isten. Ha már említettem a nevét akkor beszéljük át ezt is röviden. Jehova neve megvan írva a Bibliában: A Szentírás új világ fordításában: Zsoltárok 83:18. A Károli Gáspár fordításban pedig a: Zsoltárok 83:19. A szentírás új világ fordításában több mint 7000-szer fordul elő Jehova Isten neve. Ezt azért is mondtam el nektek, mert fontos hogy halljatok róla hiszen mindenkinek van neve és szeretnénk, ha használnák is. Mondok egy példát: ha te mondjuk elszeretnél valamit adni és lenne rá vevő, de a vevő nem adja meg a nevét vagy nincs neve, szerinted eljutna a csomag valaha is hozzá? Erősen kétlem, éppen ezért használnunk is kell Isten nevét csak úgy tud minket meghallgatni, úgy kerülünk közelebb hozzá és úgy ismerjük meg még jobban. Jézus ugye létezik, hisznek benne tudják, hogy a Földön is járt, hogy megváltson minket a bűntől és a haláltól. (Még a tudósok is igazolják). Erre is ráfogok még térni később, de most azt szerettem volna mondani, hogy amikor Jézus imádkozott, akkor vajon kihez imádkozott vagy kinek a nevét mondta hogy imái meghallgatásra találjanak? Ugye ismeritek Ádám és Éva történetét: Jehova létrehozta az embereket (emberpárt) Ádámot és Évát, de Jehova emellett még nagyon sok mindent, rengeteg dolgot teremtett: Először is Megteremtette Jézust (ő volt az első teremtménye) és vele együtt alkották a többi dolgot:(angyalokat teremtettek); megalkották a csillagrendszert, a bolygókat. A bolygók felszínét ekkor még víz borította és később kiemelte Jehova a szárazföldet. Megteremtette vízi állatokat, a nagy tengeri szörnyeket, majd az egek repdeső madarait, majd a szárazföldi állatokat is és legutoljára alkotta az embert Ádámot a Föld porából (sok feladattal is ellátta őt Isten pl.: adjon nevet az állatoknak), de látta Jehova hogy egyedül nem jó az embernek ezért alkotott egy segítőt, mint egy kiegészítőt Ádám mellé ugye Évát. Jehova megáldotta minden teremtésművét és ezt mondta az emberpárnak: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a Földet és hajtsátok uralmatok alá; uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog.” (A Szentírás új világ fordítása: 1Mózes 1:28). Jehova mindenkit szabad akarattal ruházott fel éppen ezért mindenki eldöntheti mit választ: a jót vagy a rosszat. Jehova mindent az embereknek adott köztük a maghozó növényeket is. Szerintem ismeritek a történetet: ugye Jehova Isten még az angyalokat is szabad akarattal ruházta fel ezért választhattak hogy engedelmeskedjenek vagy sem. Éppen ezért parancsokat is adott nekik, hogy próbára tegye hűségüket. Jehova Isten még ezt a parancsot is adta az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz megelégedésig. De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti, arról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.” (1Mózes 2:16,17). De ugye az angyalok is szabad akaratot kaptak ezért ők is választhattak. Egy nagy hatalmú szellemteremtmény akit Jehova azért teremtett, hogy őrizze az embereket a paradicsomi Földön, ám ez a személy akit Sátánnak neveznek ellene szegült Jehovának, (ezért is kapta a Sátán nevet, azt jelenti: Ellenálló, ellenszegülő). És kígyó formájában Így szólt az asszonyhoz (Évához): Valóban azt mondta Isten, hogy nem ehettek a kert minden fájáról?” Az asszony erre így felelt a kígyónak: „A kert fáinak gyümölcséből ehetünk. De a kert közepén lévő fának a gyümölcséről Isten ezt mondta: »Abból ne egyetek, ne is érintsétek, hogy meg ne haljatok.«” A kígyó erre ezt mondta az asszonynak: „Bizony nem haltok meg. Mert Isten tudja, hogy amely napon esztek arról, megnyílik szemetek, és olyanok lesztek, mint Isten: tudni fogjátok, mi a jó és mi a rossz.” Becsapta őket és ráadásul hazugnak nevezte Istent. Azt mondta Sátán, hogy ő jobb uralkodó lenne és hogy Isten megvon j dolgokat az emberektől. Ezért Jehova mivel Ádám és Éva is elkövették a bűnt kiűzte őket a paradicsomból és megengedte Sátánnak, hogy egy rövid ideig uralkodjon és látjuk az eredményét milyen rossz Sátán világa. Sok mindenkit elvakított hogy ne lássa és hallja az igazságot (egyszóval ne fogadják el, ne higgyék el az igazságot azt amit tanulhatunk a Bibliából, amit nagy szeretetből adott nekünk teremtő Istenünk Jehova hogy megismerjük őt és közelebb kerülhessünk hozzá). Jézus példájára vissza térve azért küldte le Jehova Isten a Fiát a Földre hogy váltságul adja életét cserébe miértünk a bűneinkért és meg kell becsülnünk amit kaptunk Istenünktől ezt a rengeteg és nagy ajándékokat főleg Jézus váltságáldozati ajándékát. De csak úgy ismerhetjük meg Jehova Istent, ha szívünkből szeretnénk. Át kell tanulmányoznunk a bibliát ebben Jehova Tanúi tudnak segíteni bármikor kérhetsz teljesen ingyenes bibliatanulmányozást és jobban megérted Jehova akaratát és közeledni tudsz hozzá. Ezen a honlapon tudod igényelni a tanulmányozást: [link] Szeretném még a JW.org-ra felhívni a figyelmeteket, erről az oldalról még nagyon sok mindent megtudhattok.
2015. jún. 17. 01:00
 62/80 anonim válasza:
Ha még jobban átgondolom, akkor nagyon sok hasonlóságot vélek felfedezni ebben az okfejtésben a bankok hitelajánlatai, az áruházláncok és a termékismertető vállalkozások "csak most" ajánlatai közt. Már elnézést, de mi szüksége lenne egy olyan nagy hatalmú lénynek mint a feltételezések szerinti Istennek az én hitemre? Nem inkább az Ő nevével visszaélő embereknek van szüksége az én pénzemre? Van-e olyan vallás, egyház, gyülekezet ahol a hit fejébe nem kérnek hanem adnak? Nem a jövőbeni - halál utáni - jutalmakra gondolok, hanem a mostani konkrét apanázsra. Lehet-e jelentkezni olyan hitközösségbe ahol a ha megígérem, hogy a halálom után hinni fogok akkor havi rendszeres juttatásban részesülök? Vagy ez az egész rendszer egészen másra van kitalálva. Ha a Bibliát gondolkodva olvasod akkor minden bizonnyal feltűnik néhány ellentmondás. A Tóra szerint - ami hitelesebb mint a rendelésre készült átirat - Isten egy időben teremtette Ádámot és Lillithet. Később Ádám bepanaszolta a társát, hogy nem akar mindenben engedelmeskedni neki. A Biblia szerint Isten ezek után a férfi egyik oldalbordájából teremtette meg Évát. Na ez lett az alapja az évezredes férfi felsőbbrendűségnek és a nők igazolt elnyomásának az alapja. És Isten mondá - ez jó.? A másik kérdés az, hogy ha minden amit ismerünk csakis teremtés útján jöhetett létre, akkor ki teremtette a teremtőt. Csak nem a Gyevi bíró? Ha nála elfogadjuk az öröktől való létezést, akkor miért zárjuk ki ezt minden másnál? Jézus létét pedig - tudomásom szerint - soha nem igazolták tudományos módszerekkel. A Római Birodalomban a bibliai időkben nem volt népszámlálás amire a a Szent Család Názáretből Betlehembe való utazása miatt lett volna szükség. Heródes királynak nem volt a fiúgyermekek kiirtására adott utasítása. Ezek csak kiragadott kérdések a sok más ellentmondásos történetből. Ha bárki vallásos hitét a kérdések felvetésével sértem, attól elnézést kérek. A hit szerintem az " emberiség" legcsodálatosabb találmánya ne keverjük bele az üzleti alapon működő vallási társaságokat.
2015. jún. 17. 05:54
 63/80 anonim ***** válasza:
Isten létezésében HINNI kell, nem bizonyságot keresni. (Tőlem azért áll ilyen távol a vallás.)
2015. jún. 17. 09:08
 64/80 anonim ***** válasza:

"De értetlen vagy, már bocsánat a személyeskedésért"

Én meg úgy látom, te vagy a szűk látókörű ahhoz, hogy megértsd amit írtam, már bocs a személyeskedésért. Nem tudok rendezetlent mondani és ha még tudnék is, abban sem lehetnék biztos, hogy rendezetlen, mert lehet, hogy csak a mostani rálátásomból tűnik rendezetlennek. Mivel létező dolgokról beszélünk, létezni meg csak rendezetten lehet (egyébként nem létezne), nem tudok neked rendezetlen dolgot mutatni. Ha lenne ilyen, az valóban Isten hiánya lenne és borulna a mindenség. De megint csak nekem kell bizonyítanom. Mint mindig. Százszor is leírom ha kell: a létezés a bizonyíték.

"Te állítod azt, hogy nem lenne rend az istened nélkül"

Nem nem nem, tévedés, Isten maga a rend. Nem rendfenntartó. Nincs olyan, hogy Isten nélküli, mivel a létezésről beszélünk és a létezés a renden (Istenen) alapszik. Vagy nem létező dolgokról szeretnél beszélgetni?

"Heisenberg határozatlansági relációjához, vagy Bell egyenlőtlenségéhez"

Semmit nem szólok, mert nem ismerem őket. De a tudományról ismered a véleményem. A föld lapos effektus is lehet. "(nem az ezoterikus félremagyarázott verzióhoz)" Ha félremagyarázható, akkor mégsem áll olyan stabil lábakon. Nem vagyok fizikus, nem fogok a saját korlátolt homokozódban játszadozni veled, mert értelmetlen lenne(már leírtam, hogy miért, rakd össze). A fizika is a tudomány része, vonatkoznak rá a megállapításaim. Nincs sem időm sem energiám a fenti két úriember okfejtéseit értelmezgetni és netán cáfolgatni az ő szabályrendszerük elemeivel.

2015. jún. 17. 10:09
 65/80 anonim ***** válasza:

Ozmium42, ha már idéztél mindenféle okos embertől, én is idéznék egy közismert figurától, egyenesen Albert Einstein-től:

"Nem tudok elképzelni egy személyes Istent, aki közvetlenül befolyásolná az egyének cselekedeteit... Vallásosságom a végtelenül felsőbbrendű szellem alázatos csodálata. E szellem a kis dolgokban nyilvánul meg, hogy megérthessük valóságát."

"Én Spinoza Istenében hiszek, aki minden létező harmóniában megnyilvánul, és nem abban az Istenben, aki az emberek cselekedeteivel és végzetével törődik."

"Fenntartom, hogy a kozmikus vallásos érzés a tudományos kutatás legerősebb és legnemesebb ösztönzője"

"Nem tudok egy olyan Istent elképzelni, aki teremtményeit jutalmazza és bünteti, akinek szándékai rólunk, emberekről mintáztattak - olyan Istent, aki az emberi gyarlóságot tükrözi. Számomra elegendő azt a csodát szemlélni, ahogy a tudatos élet az örökkévalóságban állandósul, elég elgondolkodni az univerzum csodálatos felépítésén, amit csak homályosan tudunk felfogni, és alázattal próbáljuk egy elenyésző részét megérteni a természetben megmutatkozó értelemnek"

"Mindenki, aki komoly tudományos tevékenységet űz, meggyőződik arról, hogy az egyetemes törvényeket egy szellem hatja át - egy szellem, ami összehasonlíthatatlanul felsőbbrendű, mint az emberiségé. Ily módon a tudomány művelése egy különleges vallásos érzéshez vezet, ami alapvetően különbözik a naiv emberétől."

"Én egy mélységesen vallásos hitetlen vagyok; ez egy új vallásféle."

Ez csak pár kiragadott gondolat. Nyilván ez az Ő véleménye, de az biztos, hogy nagyobb ismerője volt a tudománynak, mint én vagy Te.

Forrás itt: [link]

Csak most találtam teljesen véletlenül, de az állításai 99 százalékával egyetértek.

Biztos ő is minden értelmet nélkülöző fanatikus hívő volt, hogy ezekre a következtetésekre jutott.

2015. jún. 17. 10:49
 66/80 Ozmium42 ***** válasza:

"ha már idéztél mindenféle okos embertől,"

Egyetlen embertől sem idéztem semmit. Te viszont még mélyebb színvonalra rántottad ezt a párbeszédet a tekintélyre való hivatkozással. Gondolod, hogy azért vagyok materialista, mert valaki más is az? És ha beidézed Einsteint, az majd üti az én bálványomat? Vagy ezt hogy gondoltad?

2015. jún. 17. 12:15
 67/80 anonim ***** válasza:

Ozmium42: Igenis idéztél két (három) elméletet, amiről egy átlag embernek fogalma sem lehet, hacsak nem kutakodik a témában, nem szán rá éveket: "Mit szólsz a kétrés kísérlethez, ... ,Heisenberg határozatlansági relációjához, vagy Bell egyenlőtlenségéhez"

NEM azért idéztem Einstein-t, mert az gondoltam, hogy ettől majd jól behódolsz tekintély alapon. Csak kezdett a "vita" olyan irányba menni, hogy az én tudásomat, értelmemet becsmérelted. Nos, Einstein szerintem szívesen beült volna a homokozódba és tippre alul is maradtál volna Vele szemben.

De nem is ez a fő mondandója a dolognak, hanem az, hogy két külön ember, két egymástól független empirikus módszerrel ugyanarra a következtetésre jutott. Az egyik a tudomány világán keresztül (ő lenne Einstein), a másik a spirituális világon keresztül (ez lennék én). Úgy gondolom, hogy ez talán elég alapot adhat arra, hogy az én "tudománytalan" világnézetem ekézését abbahagyd, pusztán a tudományos ismereteidre alapozott "tekintélyed" (nevezzük inkább túlhízott ego-nak) alapján.

Mindezek mellett, még mindig azt hiszel, amit akarsz. Csak próbáltam ész érveket hozni, hogy másnak is igaza lehet és netán Te is tévedhetsz.

2015. jún. 17. 12:27
 68/80 Ozmium42 ***** válasza:

Tudtad-e, hogy Einstein egyáltalán nem tudta elfogadni (cáfolni sem) a kvantumfizikát, mert ellentétes volt a tiédhez hasonló világnézetével? Bár az ő munkásságából sem következik, hogy az ő vagy a te istened létezne, de mégis az ő saját munkássága mögé oda tudott képzelni, amit akart, de a kvantumfizika ezt cáfolta, és ő ebbe nem akart belenyugodni. Azóta kísérletesen bebizonyosodott, hogy Einstein tévedett, és a kvantumfizikának volt igaza, csak Einstein addigra már meghalt.

Mellesleg Einsteinnel szemben nem lenne esélyem természettudományos vitában, de az, hogy isten létét hogyan vezeted le természettudományos tapasztalatokból, az már filozófia, és az Einsteinnek sem volt szakterülete, és így nem is hiszem, hogy óriási tekintélyként kellene tekinteni rá ezen a területen, és könnyen tévedhetett.

2015. jún. 17. 14:21
 69/80 anonim ***** válasza:

Ozmium42: a kvantumfizika is a rendről szól, nem? Az én világnézetembe belefér. Azt nem tudom mire alapozod, hogy Einstein Isten képét miért sértette a kvantumfizika, de tudod mit, nem is érdekel, nincs itt Einstein, hogy megmondja, te meg azt mondasz, amit akarsz.

"hogy isten létét hogyan vezeted le természettudományos tapasztalatokból, az már filozófia"

Szerinted. Mert nem látod a fától az erdőt. A te világnézeted az én világnézetem részhalmaza, csak te szépen bezártad egy dobozba, aminek a határát nem vagy hajlandó átlépni, mert neked ott benn biztonságos. Pedig az igazi tudósok túllépnek a határokon, ahogy Einstein is tette.

"Fenntartom, hogy a kozmikus vallásos érzés a tudományos kutatás legerősebb és legnemesebb ösztönzője."(Einstein). Te nem tudós vagy, még csak nem is a tudomány embere, csupán egy potyautas, aki a tudománnyal próbálja pótolni az értelmetlen ürességet, amit érez.

Innentől fogva parttalan a vita, mert a határon túl nem vagy képes gondolkodni, az meg nem elég bizonyíték neked, hogy amit érzékelsz egy nagyobb teljesebb valóság részhalmaza csupán, a nagy egész nélkül nem létezhetne. A határaidon belülről nem tudsz cáfolatot mondani a teljesség létére. Ha bárki más ezen túlmutatóan próbál gondolkozni/érvelni a saját tapasztalataira alapozva, akkor az "nem megalapozott", "fantáziavilág", "áltudományos maszlag", ha mégis nagy tudású ember, akkor "nem a szakterülete", "tévedett", mert csak a TE igazad lehet a teljes igazság, benn a sötét dobozban.

De tudod mit, zárjuk le a vitát, értelmetlen.

Állapodjunk meg annyiban, hogy ha azt mondod, hogy nincs Isten, nincs lélek, odateszed elé, hogy "szerintem", ahogy én is megteszem ezt, ha a témában nyilatkozom. Nem az én feladatom meggyőzni Téged, hogy hagyd el a sötét kis kuckódat, vagy legalább nyiss ki egy ablakot. Majd talán egy következő életben...

2015. jún. 17. 14:49
 70/80 anonim válasza:
AMEN.
2015. jún. 17. 15:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!