Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért van az hogyha valaki...

Miért van az hogyha valaki azt mondja hisz a szellemekben, akkor mindenki lehülyézi?

Figyelt kérdés

Valaki azt mondja hogy hisz pl:szellemekben egyből:menjél pszichológushoz,idióta vagy,agyilag 6 éves vagy meg ilyenek.

Nagyon idegesítő.

Nekem az a véleményem hogyha valaki hisz valamiben tiszteletben kell tartani a döntését, és nem lehülyézni.

Nem értem hogy ez miért jó valakinek hogy jól leosztja a másikat mert hisz valamiben.Meg egy csomóan azt mondják hogy:Az egész Ezo kategória hülyeség.De ha hülyeségnek tartják akkor miért vannak ebben a témakörben?Miért nem kerülik el?Mert szerintem csak azért hogy ha valaki azt írja hogy hisz a szellemekben jól lecseszhessék.

2012. dec. 2. 16:29
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
85%

Lehet hinni valamiben, és lehet logikus, tényeken alapuló bizonyítást követően tudni valamit. Ameddig valamit nem lehet tényekkel alátámasztani, addig az csak hit marad.

Itt még egy mellékes kitérő: valamit akkor nevezünk ténynek, ha a különböző erre irányuló, objektív kísérletek elvégzése mindig ugyanazt az eredményt produkálja, bármennyiszer is végezzük el az adott kísérletet. Ilyenek pl. a matematikai, fizikai, kémiai, biológiai, stb. tények tömege. Abban ugye Te sem kételkedsz, hogy a levegő könnyebb (kisebb sűrűségű) mint a víz, vagy hogy a madarak tojásokkal szaporodnak. Ezek tények.

A szellemvilág nem tényeken, hanem hiten alapul. Nem lehet egyértelműen bizonyítani a létét, nem lehet mindig azonos eredményt adó kísérletet elvégezni vele kapcsolatban. A szellemek léte így nem bizonyítható egyértelműen, tehát megmarad a hit szintjén a dolog. Mivel semmiféle tényszerűséget nem lehet velük kapcsolatban elkönyvelni, így normális, épeszű, józan és logikus gondolkodásra képes ember sosem fogja elfogadni azt tényként, hogy szellemek léteznek, bármennyien is állítják és bármennyire is szeretnék ezt vele elhitetni. És ha elég sokan akarják ezt megtenni vele, akkor előbb-utóbb herótot kap ettől, és reflexből lehülyéz mindenkit, aki azt állítja, hogy látott vagy hallott szellemet. És természetesen mindenki mást is, aki ezt elhiszi. Szóval aki hisz az ilyen, nem tényeken alapuló dolgokban, annak együtt kell élnie azzal, hogy az értelmesebb emberek hülyének nézik. Elvégre nem ők kezdték, hanem Te, amiért nem tanultál (még) eleget ahhoz, hogy fel tudd mérni egy állítás valóságtartalmát. Ha pedig mégis tanultál eleget, és ennek ellenére sem vagy képes belátni hogy a természetfeletti dolgok nem tények, az esetben logikus gondolkodásra képtelen, tehát szellemileg defektes emberi egyed vagy. Vagyis röviden kifejezve hülye.

2012. dec. 11. 14:40
 22/42 anonim ***** válasza:
Úgy látom, a kérdező nem értette a bonyolultan felépített érvrendszeremet. Nem mondtam, hogy hülye vagy, csak azt mondtam, hogy abban hiszek! Merthogy mindenki abban hisz, amiben akar - vagy akkor mégsem?
2012. dec. 11. 18:11
 23/42 A kérdező kommentje:

fogd fel hogy de.higgy amiben akarsz és felfogtam.

egy szóval nem mondtam hogy ne higgy benne.

2012. dec. 12. 18:48
 24/42 anonim ***** válasza:
54%

"Hist a szellemekben." Ez alatt mit kell érteni?

A hisze,nem hiszem hozzáállás nem is olyan könnyű Pl. mikor még nem volt repülőgép azt is lehülyézték aki építeni akart olyant.

Mikor még nem volt vonat,arra is azt mondták hogy az lehetetlen

Egyik érvük volt: Ha az a vasparipa 30 km.-el száguld,kimarad belőle a levegő,s a kupéban űlők mind megfulladnak.

Mikor megcsinálták a lehetetlennek tartott gépeket,a tagadók álla leseset: "Jééé,hát mégis?!!"

Nem tudom mennyire tart. ehez a témához,de én bekövetkezett jósálmomat leirtam. Ez több,mint 30 év. Ha meg akarsz bizonyosodni róla,írd a keresöbe a nevem után Áldás. S aztánolvashatod.

2012. dec. 27. 19:28
 25/42 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a normális válaszaikat.és uccsó neked is köszönöm a hasznos tanácsodat.

és fel fogok pontozni mindenkit mégpedig azért mert nem akarok csúnya bunkó lepontozó lenni, és mindenki válaszát 100%-ra értékelem és köszönök mindenkinek mindent. :)

2012. dec. 28. 19:43
 26/42 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező!Engem is régóta lepontoztak ezért jószándékod jól esett. Magamnak is másnak is mondom az a legfontosabb,hogy válaszunk segitő megalapozott és őszinte legyen.A gonoszkodók meg majd megkapják Istentől amit érdemelnek.
2012. dec. 29. 20:37
 27/42 A kérdező kommentje:

igen utolsó ezzel én is így vagyok.

elmondhatja mindenki a véleményét hogy hisz-e vagy sem de ne idiótázza le a másikat.

mindig megkapja mindenki a magának járó büntetést az élettől, még én is.úgyanúgy bennem és mindenki másban van hiba.és a a legtisztább ha ez beismerjük és idiótázza le a másikat.

2012. dec. 30. 16:29
 28/42 anonim ***** válasza:
Mi miatt hiszel benne?Van alapja?ja a sok kamu a neten,jah
2013. febr. 27. 00:15
 29/42 anonim ***** válasza:

Hát én nem is tudom mit kell gondolni azon,hogy valaki hisz a szellemekben. Jobb lenne Istenben hinni Mégis csak ö a világ teremtője és megtartója,és hozzá megyünk kéréssel ha már minden emberi lehetőségünk elfogyott

Most leírok egy megtörtént esetet aztán onnan kezdve az mond engem hülyének aki csaak akar: Az eset tán 1937-ben történt amikor még én nem áltem. Annuska,az előttem született kislány tüdőgyulladást kapott,kórházba került. Anyánk egyik testvérével otthon volt,ők tudják miről beszélgettek. Egyszer egy fény négyszög csúszott be az ajtónyílásnál,benne Annuska,és egy kicsit megemelkedett. Ezt nemcsak anyám látta,hanem a testvére is. Ebből már is tudták, a kislány meghalt. 16 hónapos volt,úgy tudom,bár lehetett 18 hnapos is,nem ez a perdöntő.

Beszéltek itten reprodukciórol meg egyéb a témától távolálló dolgokról. Hát ezt aztá nehéz lenne kisérletileg igazolni. Ilyen esetben nem is erről van szó,hanem a bizonyságtevő szavahihetőségéről.Ti mondhatjátok,hogy hazudok,mert nem ismertek.De én nem mondhattam anyámnak,hogy hazudik,és egyáltalán nem azért mert az anyám,hanem mert ismertem s biztosan tudtam,hogy ez a dolog igaz. Boncolja tovább aki akarja. Nekem ez ahistória a világ végéig is Tény.

2013. febr. 27. 14:01
 30/42 anonim ***** válasza:

Biró Miklós!

Igazad van.

2013. febr. 27. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!