Vannak jelek Isten létezésére?
Jelenleg nem tudunk élő sejtet teremteni.
Egy időben nem tudtunk tüzet, vizet, áramot, gépeket teremteni, aztán mégis összejött.
"Semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy valamikor, évmilliárdokal ezelőtt egyszer csak valami - nevezzük őssejtnek - hirtelen élni kezdett. "
Mint ahogy arra sincsen semmi bizonyíték, hogy isten teremtett mindent. Lehet, hogy több isten van, lehet, hogy valami egészen más hozott létre mindent. Ezernyi dolog elképzelhető, és ez olyan kérdés, amire nagy valószínűséggel sosem kapunk biztos választ.
Én hiszek Istenben, számomra bizonyított, hogy ott van valahol és segít, ha kérem. Tényleg sok esetben "Isteni csoda" folytán jött rendbe az életem, illetve nem történt nagyobb baj. Így mondhatni, hogy számomra bizonyított, hogy létezik.
Ellenben az egyházat nem támogatom egy forinttal sem, nem kell ahhoz templom, sem pap, hogy imádkozzak hozzá.
Nekem erről a "Placebo hatás"jut eszembe.Amíg hiszel benne meggyógyulsz tőle,mert a szervezeted képes önmagát "kijavítani"!
Aki Istennek "köszönheti" sorsa jobbrafordulását,észre sem veszi,hogy a "Hit"erejével Ő maga hozta rendbe sorsát!
...A "teremtés"nem származhat Istentől,mert akkor újabb kérdés,hogy Őt ki teremtette?!...
Lehet, hogy naiv vagyok, hogy elhiszem, de az, hogy kinek van igaza, ugye előbb-utóbb úgyis kiderül. Addig meg hiszek, amiben én akarok, senkit nem akarok meggyőzni és főleg senkit nem nézek le hite, vagy éppen hitetlensége miatt. Megférünk egymás mellett mindannyian, és attól szép az élet, hogy olyan sokszínű.
Én csak a tapasztalatomat, véleményemet írtam le. A problémáimat nem lehet összehasonlítani az éhező-, beteg gyermekekével, de a maga módján elég nagyok voltak az életben, ami nemegyszer majdnem katasztrófába torkollott. Én úgy hiszem, ebben Isten segített nekem, ha te nem hiszed, a te dolgod. Minden jót!
"A "teremtés"nem származhat Istentől,mert akkor újabb kérdés,hogy Őt ki teremtette?!"
Közel sem olyan paradoxon, mint hiszed. Az idő valószínűleg földi fogalom, már olyan értelemben, hogy abban a dimenzióban létezik, amelyikben az Univerzum is van. Máshol pedig valószínűleg nincs idő, az örökkévalóságban ez értelmetlenné válik. Isten is valószínűleg örökkévaló, tehát nem kellett teremteni, és nem fog elpusztulni sem.
"9-es Te most itt próbálsz megalapítani egy új vallást?!:D"
Nem, csak próbálom elérni, hogy ne dogmatikusan gondolkozzatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!