Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért hiszitek, hogy van...

Miért hiszitek, hogy van halál után élet?

Figyelt kérdés
Mert ugye még ezt senki sem bizonyította, és a klinikai halálból visszatért mesék sem tekinthetők annak, az oxigén hiányos állapot miatt, így nem értem, hogy azok, akik ebben hisznek, mégis mire alapoznak...Milyen kézzelfogható bizonyítékaik vannak, amiért ebben teljes mértékig hisznek...Ja és az, hogy 21 grammal kevesebbet mérnek halál után, na már ezt is megcáfolták, szóval ez sem tekinthető "bizonyítéknak"...
2011. jún. 3. 01:34
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
Szerintem biztosan van. Én római katolikus vagyok és a hitem is ezt mondja, de nem csak emiatt hiszek benne. Van lelketek? Igen! Van lelkünk, és annak valahonnan jönnie is kellett. Nem csak úgy ide cseppentünk, ebbe a világba, és nem is felejtődünk itt. A halál szerintem az élet második szakasza, ahova tovább kell lépnünk. Egy kapu amin áthaladunk, nem a teljes megsemmisülés. Nem foszolhatunk szét csak úgy a semmiben. Lehet hogy a testünk majd elporlad, vége lesz, még az emléke is eltűnik, de a lélek annyival magasabb szintű mint a test. Nem párolog el belőlünk a nagy feketeségeb. Valaminek történnie kell vele, és szerintem valami jónak, csodásnak. Én nem félek a haláltól, inkább afféle megérdemelt nyugalomként tekintek rá. elfáradunk itt a Földön és majd megpihenünk fenn az égben.
2011. jún. 9. 21:39
 62/63 anonim ***** válasza:

No ha már itt tartunk akkor mit csináljanak a reformátusok ? Mivan ha én már a kezdetektől fogva kárhozatra ítéltettem, pedig nem éltem olyan életet, mely erre a sorsra jutatott volna. Jön a sötség, a kínszenvedés, a pokol.

Én egyvalamit nem nagyon értek, mégpedig azt, hogy mért van ennyi vallás oO. Mindegyik szinte más tanokat vall. Nos akkor kinek kéne hinnünk ? Mért higgyünk a mai vallásoknak, mikor akár a görög kultúra Istenei is létezhetnek. Persze itt jön az, hogy mindeki abban hisz ami a lelkének a legnagyobb megnyugvást jelenti. Bár ha már itt tartunk, akkor hihetünk másban is nemcsak Istenekben. Mert végtérre is minden relatív.

Hihetünk abban is, hogy a világ csak Isten "álma", furcsa szerepjátéka.

Mért nem enged az egyház nyilvánosságra hozni iratokta, s mért védi meg azokat akár vérontás árán is ? Valamit tudnak, amit mi világiak nem. Talán valamely irat a természetfölöttitől, vagy épp ellenkezőleg. A választ csak halálunk után tudhatjuk meg. A sors nagy iróniája, hogy a holtak nem kellnek ki sírjukból, így e kérdés az emberiség megválaszolhatatlan talánya marad örökké.

2011. jún. 9. 22:28
 63/63 anonim válasza:

Egy kevésbé filozófikus hozzászólás:

Mi van akkor, ha Jézus valóban a saját testében feltámadt?

A tudósítás szerint nem újjászületett, hanem a sírban elhelyezett teste halhatatlan életre kelt. Ha Jézus tényleg feltámadt, akkor ez mindent visz és a Te sorsodat is alapvetően meghatározza Jézus beszédeihez való viszonyod.

Ha nem támadt fel, akkor a Jézus sztori is egy vallás a sok közül.

Dióhéjban a Jézus sztori:

Jézus Isten testben megszületett fia. Nem volt földi apja, szűztől született, ezért istenember. Mivel az emberiség egykor egy ember rossz döntése (bűn) miatt elszakadt istentől (amely minden emberre kihatott), az igazság érvényesítése (az egyensúly) miatt szükség volt egy emberre, aki a bűn következményét magára vegye minden ember helyett. Ahhoz azonban, hogy a bűn következménye, a halál ne tudja fogva tartani (minden embertől eltérően) bűntelennek kellett lennie. A bűntelenség kizárólag Jézus, mint isten fia esetében állt fenn, ezért feltámadt. Elmondta, hogy ha elhiszed, hogy ő az emberiség, így a te bűneid árát is kifizette (az egyensúlyt isten és ember között helyreállította), akkor te is fel fogsz támadni testben. Ehhez nem kell szenvedned vagy nem jónak kell lenned, hanem el kell hinned amit mondott. Ez egyszerűnek tűnik, az értelmed azonban tiltakozik, mert az igazság szellemi dolog, csak "szellemben" lehet megragadni, de Jézus megígérte, hogy segít.

2023. jún. 16. 12:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!