Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért hiszitek, hogy van...

Miért hiszitek, hogy van halál után élet?

Figyelt kérdés
Mert ugye még ezt senki sem bizonyította, és a klinikai halálból visszatért mesék sem tekinthetők annak, az oxigén hiányos állapot miatt, így nem értem, hogy azok, akik ebben hisznek, mégis mire alapoznak...Milyen kézzelfogható bizonyítékaik vannak, amiért ebben teljes mértékig hisznek...Ja és az, hogy 21 grammal kevesebbet mérnek halál után, na már ezt is megcáfolták, szóval ez sem tekinthető "bizonyítéknak"...
2011. jún. 3. 01:34
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:
Logikusan, "Kinek nem inge, ne vegye magára." Érthető módon azoknak szólt ez, akik bunkó módon kiosztottak a semmiből, de most ne kérjek már mindenkitől bocsánatot, amikor világos, hogy valószínűleg nem Neked szólt a dolog, akkor meg minek kell ilyet beírni. Ha tudom, hogy ennyi értetlen ember van, akkor inkább fel sem teszem a kérdést.
2011. jún. 3. 18:13
 42/63 anonim ***** válasza:

Lekezelő vagy. Pedig egyik válasz sem volt lenéző veled szemben.

Sőt, szerintem már a kérdésed is provokatív volt. Nyilván tudtad, hogy a tudományban megszokott számszerűsíthető adatokkal senki nem fog itt bizonyítani semmilyen halál utáni létet. Te pedig ezt vártad el, vagy legalábbis ezt sugalltad.

Mi ennek ellenére megpróbáltunk neked megmutatni egy másik szemléletmódot, de arra meg nem vagy kíváncsi, csak ragaszkodsz a tényekhez. Mondd el, milyen bizonyíték lenne számodra kielégítő? Most már kíváncsi vagyok.

Azért szomorú is ez, mert ez tényleg nagyon izgalmas kérdés, de olyan lehangoló, amikor lelkesen tényleg próbálom megláttatni veled, hogy hogy látom a világot (mert azt hiszem, hogy érdekel), és a makacsságod miatt te csak a bizonyítékokkal tudsz jönni.

Olyan, mint mikor egy csillogó szemű kisgyereknek megmondod, hogy tánc helyett matekszakkörre fogsz járni, mert a táncból nem fogsz megélni úgyse. (Ez lehet, hogy hülye példa volt, de remélem, érted.)

Önámítás: Szerintem önámítás az, ha mondogatom magamnak, hogy áá úgyis sikerülni fog egy hét múlva a vizsga, és az egy hetet ellustálkodom. Nem sikerül, koppanok, rosszul járok vele. Lehet olyan helyzetet is kitalálni, mikor másnak is kárt okozok ezzel a hozzáállással.

A halál utáni élet teljesen más. Én hiszem, hogy van. Az igazságot soha nem fogom megtudni, amikor megtudom, akkor az már nem is fog tudatosulni bennem, tehát ugye az életemre ennek az állításnak az igazságtartalma nincs is hatással. Viszont én így jobban érzem magam, könnyebb az életem. Mást hátrány nem ér emiatt. Erre meg lehet azt mondani, hogy gyenge embereknek van szükségük ilyen életet megkönnyítő "önámításokra". Arra meg az a válaszom, hogy értelmetlen csak azért két lehetőség közül a nehezebbik megoldást választani, hogy ne tűnjek gyengének. Ha már tudomány, akkor akár belekeverhetjük az energiaminimumra való törekvés elvét is. :)

2011. jún. 3. 18:32
 43/63 Killgun ***** válasza:
Elnézést,de nem olvastam még el az előző kommenteket,csak egy párat.Jó látni,hogy nincs vita :') Mindenki abban hisz amiben akar.Én speciel,a reinkarnációban hiszek.Aki ért hozzá,(pl én)az enyhe emlékeket felfedhet a lelkében.De mivel emlékeket nem tud tárolni a lélek,mert ugye az csak tiszta energia,ezért azokat talán csak én hívom emlékeknek :') Arról van szó,hogy lehetséges látni a 3. szemmel,a régi arcaid.Másnak ezt nem tudom bebizonyítani,ezt mindenkinek egyedül kell átélni.Azt pedig lelehet szűrni,hogy mivel a test meghal,az agy is,vele az emlékeink is.A lélek éli át a halál utáni kisebb időtartamot,amikor új testbe lépünk.De ugye a lélek nem tárol emlékeket,ezért a reinkarnálódott nem emlékszik arra,hogy valaha is élt volna.Persze ha méltók vagyunk rá,szerintem kérdezhetünk az égieknél a régi életeinkről,de erre mi szükség?Én pl nem szívesen lépnék új testbe,mert ugye család,barátok,szerelem,stb...Most erre emlékezzek vissza?Hogy milyen jó volt velük,és milyen sz@r nélkülük?Inkább nem birizgálom a régi életeim. :')
2011. jún. 3. 18:41
 44/63 emolány ***** válasza:
Szerintem nincs halál utáni élet.
2011. jún. 3. 18:41
 45/63 anonim ***** válasza:
De igen, vannak bizonyítékok, pl. az egyik válaszoló kommentje is az. Én speciel azért hiszek a túlvilági életben, mert nem sok értelmét látnám a földi életnek, ha csak ebben a világban élnénk pár év(tized)et, aztán szevasz. S mivel én hiszek Istenben (azért hiszek, mert nem tartom valószínűnek, hogy a Föld csak úgy magától lett a nagy büdös semmiből), úgy hiszem, van olyan intelligens, hogy nem teremt értelmetlen dolgokat. Ennyi. Tudom, hogy úgysem lesz kielégítő a válaszom számodra, de sajnálom, ennél normálisabb magyarázattal képtelen vagyok szolgálni.
2011. jún. 3. 18:49
 46/63 anonim ***** válasza:
milyen isten az aki ilyen világot teremt?
2011. jún. 3. 18:51
 47/63 Killgun ***** válasza:
Úgy látom a kezdeti családias hangulatnak vége...Pedig jó volt látni,hogy egy hívő és egy racionális látásmódú eltud beszélgetni értelmesen ilyesmiről :')
2011. jún. 3. 19:22
 48/63 Tyler913 ***** válasza:

utolsonak: a teremtett vilaggal nincs semmi baj.Max Te nezed rossz felol.

A kerdezonek:

Nagyon jo valaszokat kaptal,szerintem ertelmes es turelmes emberek irtak Neked,es senki sem volt lekezelo.Es igaza van ma 18:32-nek: megis milyen bizonyitek kene?Fenykepes uti beszamolo?

Magad sem tudod,de egy csomo mindent elhiszel,amire azt gondolod,hogy bizonyitott.Ezert kene tobb alazattal viszonyulni a dolgokhoz.

Ha mar a peldaknal tartunk: szerintem kb. olyan ez,mint egy szuletese ota vak embernek magyarazni a szinekrol.

2011. jún. 3. 19:30
 49/63 anonim ***** válasza:

Miért hiszek? Miért ne?

Nincs rá bizonyíték, hogy létezik valami a halál után.

Nincs rá bizonyíték, hogy nem létezik semmi a halál után.

Kedves kérdező, egálban vagyunk.

Tudomány és hit - egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Csak más.

Én azért hiszek, mert ez reményt ad. Jobban érzem magam tőle, és csak ez számít. Hisz ha tényleg nincs semmi, elpusztulok, akkor is egy nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog életet éltem végig abban a tudatban, hogy tovább létezem. De ha nincs semmi, de semmi a halálom után, akkor csalódni se csalódhatok, hogy hopp, ezt rosszul hittem. Így csak jól járhatok. Tudom, ez nem bizonyíték, ez csak az ok.

De ha bizonyíték kell, csak olvass utána. Az anyag csak sűrített energia, 99%-ában légüres tér. Ami van, az nincs is ott. Metafizika - gyönyörű egyvelege a tudománynak és a filozófiának. Ha bizonyíték kell, vagy akár a bizonyíték legkisebb ígérete, akkor ha valami, hát ez az.

2011. jún. 3. 19:50
 50/63 A kérdező kommentje:
Alázat? Miért is kéne alázatosnak lennem?
2011. jún. 3. 19:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!