Mert ugye még ezt senki sem bizonyította, és a klinikai halálból visszatért mesék sem tekinthetők annak, az oxigén hiányos állapot miatt, így nem értem, hogy azok, akik ebben hisznek, mégis mire alapoznak...Milyen kézzelfogható bizonyítékaik vannak, amiért ebben teljes mértékig hisznek...Ja és az, hogy 21 grammal kevesebbet mérnek halál után, na már ezt is megcáfolták, szóval ez sem tekinthető "bizonyítéknak"...
Csak egy kérdés. Ha valakin agyműtétet hajtanak végre rosszul (ez ugye, a halhatatlan lelkét nem károsítja), miért megy át nyáladzó majomba? Hagyjuk azt az esetet amikor nem képes a kommunikációra, mert nem vizsgálható. Én nehezen hiszem, hogy nincs összefüggés az agyműtét és a szellemi állapot közt. Egy normális ember akit a lelke irányít (!) egyszer csak jó poénnak tartja a saját ürülékét dobálni.
Vagy ott vannak az értelmi fogyatékosok. A tökéletes halhatatlan lelkük arra lenne predesztinálva, hogy ne tudjanak eleget tenni az istenségük elvárásainak? Vagy únos-úntalan gyp-sként kell újjászületniük?
2011. jún. 3. 08:10
14/63 anonim válasza:
ez hit kérdése. ezért nincs is rá jó válasz.
2011. jún. 3. 09:23
15/63 anonim válasza:
A tökéletes paradoxon: Senki nem tudja, de mindenki meg fogja tudni.
2011. jún. 3. 09:40
16/63 anonim válasza:
Elvileg valakik tudják. Akik ezzel foglalkoznak, látók, bölcsek nem tudom mi a nevük.
Bár engem nem is érdekel. Ha van élet a halál után, ha nincs, én egyszer élek.
2011. jún. 3. 10:03
17/63 anonim válasza:
Kit érdekel? Inkább az életeteket élnétek ahelyett, hogy ezen filózgattok.
2011. jún. 3. 10:04
18/63 anonim válasza:
Nem azért hisszük, mert bizonyíték van rá, hanem azért mert a teljes elmúlást nem képes elfogadni az ember. Könnyebb hinni, hogy a lelkünk valahova elköltözik és csak a testünk hal meg. Legyen ez önámítás, ha ez a lelki békém megkönnyíti.
2011. jún. 3. 10:28
19/63 anonim válasza:
Remélem hogy nincs halál után élet, még ez a mostani is túl sok nekem...
2011. jún. 3. 10:32
20/63 homo ludensz válasza:
A hittről csak egy idézetet engedjetek meg Einsteintől:" A pohárból az első korty a materializmus,de a pohár alján ott az Isten." Gondolom ő is néhányszor elgondolkodott a dolgok kitünö logikáján és szervezettségén és talán a kalapját gondolatban megemelte a nagy Ismeretlen előtt. A filozófiában olyan hogy véletlen nincs csak ok és okozat, hatása és ellenhatása egy cselekedetnek,egy történésnek.Minden csak önmaga ellentétében vizsgálható mint viszonyítási alap.Az emberi agy a jelenleg ismert legmagasabb szintű szerveződés és ezért képes felfogni az élet végességét és kiagyalni különböző teóriákat önmaga vigaszaként. A keresztény vallásban szerepel Jézus feltámadása a halálból és 40nap multán megjelenése a tanítványai előtt. Az én ismeretem szerint az ember duális lény úgymint test /anyag/ és lélek/szellem/. Egységben tevékenykednek X évig majd eltemetik a testet igen de a lelken a pszichén nincs mit temetni, nincs rajta fogás,tehát mind a test mind a lélek visszamegy az őt megillető helyre. A test a természetbe a lélek egy magasabb szférába. Hogy emlékei vagy öntudata van e azt nem tudom ott még én sem jártam. Valószinüleg csak egy parány alkotója akkor és ott a nagy lélekóceánnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!