Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek újászületünk?

Szerintetek újászületünk?

Figyelt kérdés
Nekem az a véleményem, hogy ha meghalunk egy rokonunkban, p.l. unokánkban, vagy valakiben újjászületünk. Szerintetek ez igaz? Mi a véleményetek?
2010. júl. 10. 19:03
1 2 3 4
 21/33 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Nagyon helyes, hogy "a reinkarnációt külön kezelem a testen kívüli élménytől".

Csak arra utaltam ,hogy valahol el kell kezdeni, ha bebizonyosodik rövidesen, hogy van valami, ami a tudatunkat megmenti (lementi, feltölti szerverre?) és a halálkor nem vesztjük el az összes érzékelőképességünket, akkor onnan már jobban látszik a reinkarnáció lehetősége.

2010. júl. 11. 10:26
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
A csigának nincs karmája :) Feladata van, megtapasztalni a mozgást /a növényszintről fellépve/. Neki nem feladata világot megváltani
2010. júl. 11. 10:31
 23/33 anonim válasza:
Én el tudom képzelni, hogy újjászületünk. De nem állatokban/növényekben... Hogy miért növekszik a Föld lakossága? Mert manapság nagyon intenzív itt az élet, sokat lehet tanulni egy emberélet alatt. És hogy hol voltak eddig azok a "lelkek", akik ma a Földön élnek? Szerintetek csak ezen a bolygón van élet? :) Nem, nem vagyok nagy ezoterikus mókus, de ajánlom a témában A végső valóság c. könyvet, logikusan leírja, hogy lehetséges a dolog.
2010. júl. 11. 22:37
 24/33 anonim ***** válasza:
Ja. Amúgy nem vagyok német a ja miatt.:D
2010. júl. 12. 18:54
 25/33 anonim ***** válasza:
Azt én értem hogy nincs a csigának karmája. De egyes vallások szerint az újjászületés a cselekedeteink alapján megy végbe. és itt akadok én el : hogy leszek páfrányból ember?
2010. júl. 12. 19:37
 26/33 anonim válasza:

Emberi tudatlanságunk határtalan amely kimeríti ezt a kérdésfelvetést is. Nem tudjuk és valószínűleg soha nem is fogjuk tudni megmondani biztosan , hogy mi is lesz halálunk után.

Miért? mert nem ez a feladatunk. miért nem ez a feladatunk? mert itt semmilyen ráció és tudomány nem segít már rajtunk :) Ez azért van mert az meg azért van mert ... ezt nem lehet így levezetni és ezért sose fogják elfogadni az emberek.

Ez olyan feladat lenne mintha egy tudományosan képletekkel vezetnék le mi is az a szerelem. csak hajrá :)

2010. júl. 12. 23:27
 27/33 anonim ***** válasza:
Igen. Szerintem újászületünk. Amúgy én írtam, hogy ja.:D
2010. júl. 13. 12:24
 28/33 anonim válasza:
Beiratkoztam egy reinkarnációs tanfolyamra,nem olcsó de hát 1x élünk nem?
2010. júl. 13. 20:14
 29/33 A kérdező kommentje:
Nem
2010. júl. 14. 13:11
 30/33 anonim ***** válasza:

07-12 19:37 Igen értem a problémádat akkor.

Egy nagy félreértés van a karmával kapcsolatban.

Nem a tetteink alapján képződik.

Részletezve:

Minden tettednek következménye van, ez igaz. az adott életedben. A tettek következményét nem viszed tovább.

Nem is lehetne, hiszen ez egy alsóbbrendű burok, ami megsemmisül. Ezt keverik sokn a karmával.

A karma lényege az hogy a születéskor kapott szellemi(!) feladatodat és állapotodat, hozott karmát halálod pillanatáig hogyan módosítod. Mekkora szellemi utat jársz be. Röviden: jobb ember lettél-e mint amilyen szellemi karmacsírával leszülettél.

Bonyolult, nem véletlenül egy külön tan pl a hinduizmuson belül.

Az meg egy harmadik dolog hogy az: ásvány-növény-állat-ember fejlődést hogyan és miért végezzük, de nem a karma az oka. Az csak nekünk embereknek van, meret nekünk van egyéni szellemünk :)

Remélem segítettem

Namaste

2010. júl. 15. 06:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!