Miért nem féltek a haláltól? A teljes elmúlástól.
Én félek.
Úgy gondolom: vagy van élet a halál után vagy nincs. Ha van remélhetőleg jobb, ha nincs meg nem számít mert úgysem tudok róla.
De szamomra mindkettő ijesztő.
"Nézd...
most már inkább csak azért írok, hátha más is olvassa."
Ezt hívják felszíneskedésnek. De mit is akarsz bizonyítani? Minek? Nekem nyolc!
"Egyrészt az látszik, hogy kultúra az nincs nálad.
Másrészt az, hogy a gondolataid mélysége... hát... szóval, nem hiszem, hogy nagyon szoktál ilyet tenni."
Hát sajnálom nem mindenki születik költőnek. Hinni pedig Istenben higgy ne bennem. Írsz két sort és már egy egész kultúra van mögötted, közben két-háromszor felemlegeted, hogy TE írtad azt a sort.
" Mondjuk, akik lepontozták a válaszaimat, azok is pont a te szinteden vannak (vagy alatta, mert ők írni se tudnak)."
Asszem én voltam. Nem mások pontoztak le a szintemen.
"Alapvetően kétféle JÓ módszert szoktak alkalmazni az emberek a halállal kapcsolatban.
Az egyik az, amikor a halált az élet természetes részének tekintik, és erre meg is tanítják a fiatalokat. Ilyenkor az embernek életszakaszai vannak, és mindegyikben különféle teendői a halállal kapcsolatban."
Akkor én minek nézem a halált? Valami természetellenesnek? Voltam már temetésen, gyász szertartáson, hullát is láttam. Tudom milyen elveszteni valakit.
" A másik módszer az, hogy az ember tudja: a halál jelenleg még elkerülhetetlen, és nagyon nagy valószínűséggel ő is meg fog halni max. 100 éves koráig."
Azt hiszed én nem tudom?
"Normális ember ilyenkor nem FÉL a haláltól, mert ezzel tönkreteszi az életét."
Ezek szerint nem vagyok normális és "szerinted" azok sem, akik félnek tőle, tönkre teszik az életüket. Értem.
"TART a haláltól - tehát számol vele, mint lehetőséggel, de nem rongálja ezzel az életét. Normális életet él, amihez az is hozzátartozik, hogy tud beszélni a halálról is, nem fél tőle."
Én is tartok tőle, azaz félek, viszont normális életet élek és mióta beszélek neked róla? Na mióta? Nade félek tőle. Nem engeded? Engedélyt kell kérni tőled? Aki tart valamitől az valahol fél, félelemnek hívják!
"Ezen kívül egy normális lelkű ember nem kíván másnak rosszat, semmiben."
Mindenkinek leesett, hogy csak poénkodtam... Na mindegy, én vagyok az ördög, Luciferke a kis ördög! Boldog vagy? Én öltem meg Kenedit! Most már legyen neked is ünnep.
"Tehát pl. egy sánta SEM kívánja azt, hogy mindenki más is legyen sánta."
Sánta lónak ne nézd a fogát!
"Szerintem neked is érdemes lenne ezen elgondolkodni."
Véletlenül nem dolgozol a Fidesznél? Valótlan dolgokat állítasz és nem foglalkozol az emberrel hiába beszél neked. Biztos pereces vagy.
"Idáig elég jó írásokat láttam tőled - ez az első, ahol kicsit furán nézem, hogy mit csinálsz."
Hát elmondom idáig még senki nem húzott fel, de neked valami elképesztő tehetséged van hozzá.
"Asszem én voltam. Nem mások pontoztak le"
Elég baj, ha csalsz. Ez sem szép tőled.
"Voltam már temetésen, gyász szertartáson, hullát is láttam. Tudom milyen elveszteni valakit."
Szóval szerinted képzett vagy a témában?
Hát nem. Én arról beszéltem, ahol TANÍTJÁK ezt is.
"Ezek szerint nem vagyok normális"
Képzetlen vagy. Ami keveset tudsz, arról meg azt hiszed, hogy az a minden.
Ezen kívül viccelődni a "HUMOR" kategóriában kell - különben még valaki azt képzeli, hogy tényleg ilyen vagy.
De rendkívül felszínes vagy, eléggé tanulatlan, és nehezen is fejezed ki magad.
Nem, erre nem 2 mondatból jöttem rá.
Ezeken jó lenne változtatnod (lásd még az utolsó szakaszt).
"szerinted" azok sem, akik félnek tőle, tönkre teszik az életüket."
Igen, pontosan.
"Értem."
Nem. Ha értenéd, az látszana.
"Én is tartok tőle, azaz félek"
Szomorú, ha a két szó között nem ismered a különbséget.
Attól félsz, amit nem ismersz, és nem tudod, hogy mi fog történni.
Attól tartasz, amit ismersz, és tudod róla, hogy mikor milyen rossz dolog fog történni. Értelemszerűen olyankor NEM tartasz tőle, mikor nem valószínű az a rossz dolog. Jó esetben akkor sem tartasz tőle, amikor biztos, hogy bekövetkezik. Azért, mert tudod, hogy mi jön, és tudod, hogy elkerülhetetlen.
Én nem azért félek tőle, mert képzetlen vagyok, azért félek, mert egyszer majdnem meghaltam. Nekem megtanították a szüleim hogyan készüljek fel az ilyesmire, de mivel van róla elképzelésem félek tőle. Semmi kedvem se volt személyes tapasztalatokat megosztani, mert hát böngésztem ezt a kategóriát és majdnem minden második embernek volt halálközeli élménye (gondolom ez gyakori errefelé) Mesélnek ki mit látott meg ilyesmi kissé féltékeny lettem, mert én semmit sem láttam. Biztos nem kaptam meg letelepedési jogot a Mennyekben vagy nem tudom.
"Attól félsz, amit nem ismersz, és nem tudod, hogy mi fog történni."
Jó néhányan vannak, akik attól is félnek, amit ismernek. Például este tíz után nézel egy jó kis horrort és már a zenei aláfestésből tudod mi fog történni, de mégis megijedsz. Most szólok ez csak egy példa. Ezután nehogy ezen lovagolj. De tényleg ne csináld!
"Szomorú, ha a két szó között nem ismered a különbséget."
Tessék átnézni a szinonima szótárat, mert nekem úgy se hiszel.
Nem értem miért akarsz erővel okoskodni.
Te már az eleje óta nem nekem írsz, hanam a közönségnek. Úgy csinálsz, mint aki négyszemközt beszélget valakivel, de kiabálva, hogy mindenki hallja őt. Na most már mindegy. Túl személyesen beszélek. Biztos nagyon álmos vagyok.
"minden második embernek volt halálközeli élménye"
"kissé féltékeny lettem, mert én semmit sem láttam."
Nagyjából minden harmadik embernek van ilyen élménye, szóval ne legyél féltékeny.
Ez sok mindentől függ, és szerintem nem engedély kérdése.
"Jó néhányan vannak, akik attól is félnek, amit ismernek. Például este tíz után nézel egy jó kis horrort"
Ezen is gondolkodtam... de ott nem ismered, mi fog történni. Csak sejted, és ez elég.
"nem nekem írsz, hanam a közönségnek."
Neked is írok, ha tudod ezeket használni valamire.
Ha nem, akkor tényleg csak másoknak írok - lehet, hogy valakinek hasznos lesz. Erre való ez az oldal - különben akár levelezhetnénk is.
Ááh... Megint vissza jöttem.
" Ezen is gondolkodtam... de ott nem ismered, mi fog történni. Csak sejted, és ez elég."
Ez azért nem igaz. Vannak, akik sokadszorra is megnéznek egy horrort mégis para.
"Neked is írok, ha tudod ezeket használni valamire."
Eddig nem vettem semmi hasznukat. :D
Ez egy előző válaszból van:
"Elég baj, ha csalsz. Ez sem szép tőled."
Ezek szerint már pontoznom sem szabad.
Tőlem csalás, de neked szabad? Szóval nincs jogom pontozni és nem is félhetek... Van egyáltalán szavazati jogom? Levegőt azért szabad vennem? xD
"Vannak, akik sokadszorra is megnéznek egy horrort"
Ettől automatikusan készültségbe kerülhet a szervezet: felkészül a lehetséges veszélyekre. Ösztönös.
"Eddig nem vettem semmi hasznukat. :D"
Szerintem nézd át még egyszer. Hátha...
"Ezek szerint már pontoznom sem szabad."
Egymagad nem tudsz lepontozni, ehhez legalább 3 név kell. Ez a csalás.
"Ettől automatikusan készültségbe kerülhet a szervezet: felkészül a lehetséges veszélyekre. Ösztönös."
A brinőm majdnem maga alá pisilt Démonok Kötött c. filmetől, pedig megnézte már párszor. Mindenki fél valamitől, ösztönösen is. Talán. 🤔
"Egymagad nem tudsz lepontozni, ehhez legalább 3 név kell. Ez a csalás"
Nem tudom mire akarsz kilyukadni. Talán ismét az én hibám, mert előttem ketten lepontoztak? 😇 Rám vagy kapba? Valaki csinál valamit az én hibám, hiába semmi közöm hozzá. Értem.
Egyedül nem tudsz lepontozni, csak csalással.
Ha nem csaltál, akkor az van, amit először írtam: éjsötét emberek pontoztak le 0%-ra. Normális emberek meg nem pontoznak. Ez sajnos ilyen hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!