Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet leküzdeni (le...

Hogy lehet leküzdeni (le lehet-e) az elmúlástól/haláltól való félelmet?

Figyelt kérdés

Közel egy éve fennáll a probléma hol erősebben, hol gyengébben jelentkezve, tönkretéve az életemet, nem tudok a jelenben élni, élvezni az életet, úgyis mondhatjuk lenullázza az életminőségemet. Olyan gondolatok uralják a tudatomat, hogy semmi értelme az életnek, nincs értelme semmit tenni a jelenben, mert úgyis elmúlik meghal az ember és semmi emlék nem marad (még ha van is mondjuk reinkarnáció) nem fogok semmire emlékezni ebből az életből.

További tünetek: tompaság, enyhe szédülés, izzadás, szorongás, hányinger, lelkiismeret furdalás

Voltam az elmúlt egy évben, pszichiáternél, pszichológusnál, autogén tréningen, kineziológusnál, és bár utána egy picit jobb lett egy időre, a probléma nem szűnt meg.

Annyira el vagyok keseredve, tudna valaki tanácsot adni mit tegyek, hova menjek?

2014. aug. 2. 10:23
 1/5 A kérdező kommentje:
32/f
2014. aug. 2. 10:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Egzisztenciális pszichoterapeutához menj, ne máshoz.

Olvasd Yalom könyveit addig is!

2014. aug. 2. 12:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Küzdeni sehogy, a szakszerű terápia viszont segít. Ismerd meg a mechanizmusát:

https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo

2014. aug. 3. 12:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Adj értelmet az életednek.
2014. aug. 5. 13:58
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Én is ugyanebben a cipőben...

Én is 32/f.

Beszélgetünk róla?

Üdv

Pisti

2014. dec. 26. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!