Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért nem féltek a haláltól?...

Miért nem féltek a haláltól? A teljes elmúlástól.

Figyelt kérdés

Én félek.

Úgy gondolom: vagy van élet a halál után vagy nincs. Ha van remélhetőleg jobb, ha nincs meg nem számít mert úgysem tudok róla.

De szamomra mindkettő ijesztő.

2017. dec. 16. 17:18
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Adam 333

Tőled is félek, nagyon! Vágytad a halált? Na szerintem ez az igazán beteges. Elviccelem itt a dolgokat, de közben van mögöttük "szerintem" mondanivaló is. Számomra ugyanúgy félelmetes és kellemetlen nyomasztó a reinkarnáció és a halál utáni élet, mint a teljes elmúlás. Elég csak belegondolni, hogy mondjuk van menny vagy pokol, reinkarnáció. Reinkarnációkor, ha újjá is születek nem fogok rá emlékezni, mint az ezelőtti életemre. Vajon önmagam leszek? Vagy ott van a menny, pokol. Hová is fogok kerülni? Pokolra jutok vagy mennybe megyek? Nem biztos olyan jó voltam, hogy oda kerüljek. B) Tudatlan, aki fél? Ezzel nyugtatod magad? Sokszor inogtak már meg a legvégén azok a hívő kis emberkék is. Még te is lehetsz köztük.

2017. dec. 17. 19:49
 22/53 anonim ***** válasza:

Látod, ezért mondtam, hogy beteges vagy.

És ezért nem szép tőled, ha azt szeretnéd, hogy mások is ilyenek legyenek.

2017. dec. 17. 19:52
 23/53 anonim ***** válasza:
#22 Rajtad kívül szerintem mindenkinek leesett, hogy csak egy poén volt! :D Beteges vagyok, mert félek a haláltól? Hát nem is tudom... Talán nincs félnivalóm? Bármelyik opciót is nézzem egyik sem kedvező. Érdekes mód még egy hulla sem jött vissza a sírból marketingezni a halál utáni életet. Ja, hogy volt pár halál közeli élmény? Azért tudjátok azok az ember csak közel voltak a halálhoz, viszont nem haltak meg! Még, ha van is halál utáni élet franc tudja mi van ott. Reinkarnáció? Annak melyik része kedvező számomra? Egyikhez sincs semmi kedvem.
2017. dec. 17. 20:13
 24/53 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék, akik szerint olyan pozitív a reinkarnáció mért nem vágnak eret és kezdenek új életet. Én inkább maradok itt és remélhetőleg még az én életemben feltalálják az örök életet. :D
2017. dec. 17. 20:18
 25/53 anonim ***** válasza:

Ahogy leírtad, az bizony beteges.

Leírtam, hogyan normális. Nézd meg, ha eddig nem sikerült.

Az meg, hogy a reinkarnációval szemben fenntartásaid vannak, érthető. De a világ egyrészt nem kívánságműsor (nem csak kellemes dolgok vannak benne), másrészt meg valamit ki kellett találni, hogy miért nem emlékszik nagyjából senki az előző életére.

2017. dec. 17. 20:19
 26/53 anonim ***** válasza:
#25 Nem határozza meg az egész életemet, nem élek állandó pánikban. :D Beismerem félek a haláltól, most akkor legyek keresztény vagy milyen vallást vegyek fel, hogy kacagva várjam a halált?
2017. dec. 17. 20:29
 27/53 anonim ***** válasza:

Ha még mindig nem sikerült elolvasnod, amit írtam, akkor MOST olvass vissza.

Egyre inkább azt kell hinnem, hogy tényleg valami fóbiád van ezzel kapcsolatban.

Az meg, hogy másnak is ezt kívánod... NAGYON nem szép dolog.

2017. dec. 17. 20:38
 28/53 anonim ***** válasza:
#27 Komolyan mondom miért nem mész pszichológusnak? Mintha olyan egetrengetőt írtál volna vagy valami hihetetlen bölcsességet. Odamész valakihez mondod neki ne féljen és már nem is fog! Mondtam már két-háromszor, hogy nincs bennem olyan szintű félelem, hogy állandó pánikban éljek, de valahol félek a haláltól és be is ismerem. Hülyének akarsz beállítani vagy le akarsz százalékoltatni? Tagadjam le, hogy félek? Öcsém!
2017. dec. 17. 20:47
 29/53 anonim ***** válasza:

"Az meg, hogy másnak is ezt kívánod... NAGYON nem szép dolog."

Jól van állíts be rossznak én vagyok a sátán, maga a gonosz! Na most már elégedett vagy? El akarom pusztítani az egész világot olyan vagyok, mint Hitler! F*om eszem megáll.

2017. dec. 17. 20:59
 30/53 anonim ***** válasza:

Nézd...

most már inkább csak azért írok, hátha más is olvassa.

Egyrészt az látszik, hogy kultúra az nincs nálad.

Másrészt az, hogy a gondolataid mélysége... hát... szóval, nem hiszem, hogy nagyon szoktál ilyet tenni. Mondjuk, akik lepontozták a válaszaimat, azok is pont a te szinteden vannak (vagy alatta, mert ők írni se tudnak).

Alapvetően kétféle JÓ módszert szoktak alkalmazni az emberek a halállal kapcsolatban.

Az egyik az, amikor a halált az élet természetes részének tekintik, és erre meg is tanítják a fiatalokat. Ilyenkor az embernek életszakaszai vannak, és mindegyikben különféle teendői a halállal kapcsolatban.

Az utolsó az, hogy nyugodtan, békében meghal.

Na, ez inkább keleten szokás, mifelénk nem nagyon.

A másik módszer az, hogy az ember tudja: a halál jelenleg még elkerülhetetlen, és nagyon nagy valószínűséggel ő is meg fog halni max. 100 éves koráig.

Normális ember ilyenkor nem FÉL a haláltól, mert ezzel tönkreteszi az életét.

TART a haláltól - tehát számol vele, mint lehetőséggel, de nem rongálja ezzel az életét. Normális életet él, amihez az is hozzátartozik, hogy tud beszélni a halálról is, nem fél tőle.

Ezen kívül egy normális lelkű ember nem kíván másnak rosszat, semmiben.

Tehát pl. egy sánta SEM kívánja azt, hogy mindenki más is legyen sánta.

Szerintem neked is érdemes lenne ezen elgondolkodni.

Idáig elég jó írásokat láttam tőled - ez az első, ahol kicsit furán nézem, hogy mit csinálsz.

2017. dec. 17. 21:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!