Van értelme a Karmának?
Mi értelme lenne annak, hogy a lélek vándoroljon? Olyan ez mint egy képzeletbeli 'rangsor', ha jót teszel feljebb jutsz, ha rosszat, akkor meg visszacsúszol? A kérdéseimből talán kiderült, hogy nem hiszek a Karmában, de érdekelne, hogy aki mégis hisz benne, az miért teszi.
Ja, és még valami: ha valaki meghal, akkor a lelke azonnal egy másik testbe kerül? Vagy, ha nem, akkor addig hova kerül?
Köszi a válaszokat. ^^

én hiszek benne... most erről sokat tudnék mesélni de mire mindezt leírnám... ez valóban egy tisztulási folyamat. egyébként akik öngyilkosok lesznek azok általában (állítólag) nehezebben is kerülnek vissza a "körforgásba". tulajdonképpen minden életünkben tanulunk, fejlődünk.
"karma always bites back" és mennyire igaz... minden visszaszáll ránk. sőt.. ha ebben az életben vmi problémánk van egy emberrel akkor valószínű h a következő életeinkben addig fogunk vele találkozni amíg meg nem oldódik a gondunk. erről is van sok sztorim.

Az utolsó tökjól leírta ezt, ezzel én is egyet tudok érteni.
Számomra azért logikusabb, mert ahogy én látom, a természetben minden folyamatosan mozgásban, körforgásban van, folyamatosan változik. Vehetjük teszemazt a víz körforgását, vagy a táplálékláncokat (ezzel le lehet menni a legalapabb molekulákig, azok is folyamatosan újra alkotnak egy anyagot, majd lebomlás során kikerülnek abból), vagy a Naprendszert (valamiből lett, fejlődött/fejlődik, valamivé majd lesz, és valószínúleg abból a valamiből ismét lesz majd valami :) ) Szóval én ezért nem tudom elfogadni azt, hogy a halál előtt és után nincs semmi. És hogy az emberi élet egyetlen célja, hogy leéljünk 80 évet, úgy, hogy semmi értelme annak, amit ezalatt csinálunk.

Nem hiszek bennük
Kérdezz meg egy papot
Én nagyon hülyeségnek tartom a karmát

Őszinte részvétem Anyukád iránt!
Hát, ja ez a karma meg lélekvándorlás kicsit magas nekem és én sem tudom, hohy higgyek-e benne, de így olvasgatva a többi más kérdésekhez való hozzászólásokat is kezd világosodni a dolog nálam is és végülis logikusnak tűnik, hogy addig ne menjünk a mennybe míg el nem végeztük a feladatunkat.
De pl arra én is kíváncsi lennék, honnan tudjam mi a feladatom? Kiválasztott-e vagyok? Nagyon szeretnék kiutyákkal foglalkozni, segíteni nekik, nevelni, tanítani őket, megmenteni az utcáról, de annyira fura agyam van, hogy OKJ-s vizsgátételeket is alig bírtam megjegyezni... Szóal állatorvos nem lehetek én sem. De talán kutyakiképző, igen. Most ezek szerint nekem ez a feladatom ill. karmám? Ezek szerint ez.
Na ezen még dolgozni kell, hogy minden világos legyen!
Köszi szépen.
Igen. Talán az a feladatod :) Csináld azt, amihez kedved van, amit úgy érzel, hogy a 'tiéd'. Én is most ezt szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!