Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van értelme a Karmának?

Van értelme a Karmának?

Figyelt kérdés

Mi értelme lenne annak, hogy a lélek vándoroljon? Olyan ez mint egy képzeletbeli 'rangsor', ha jót teszel feljebb jutsz, ha rosszat, akkor meg visszacsúszol? A kérdéseimből talán kiderült, hogy nem hiszek a Karmában, de érdekelne, hogy aki mégis hisz benne, az miért teszi.

Ja, és még valami: ha valaki meghal, akkor a lelke azonnal egy másik testbe kerül? Vagy, ha nem, akkor addig hova kerül?

Köszi a válaszokat. ^^

2010. máj. 3. 14:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

én hiszek benne... most erről sokat tudnék mesélni de mire mindezt leírnám... ez valóban egy tisztulási folyamat. egyébként akik öngyilkosok lesznek azok általában (állítólag) nehezebben is kerülnek vissza a "körforgásba". tulajdonképpen minden életünkben tanulunk, fejlődünk.

"karma always bites back" és mennyire igaz... minden visszaszáll ránk. sőt.. ha ebben az életben vmi problémánk van egy emberrel akkor valószínű h a következő életeinkben addig fogunk vele találkozni amíg meg nem oldódik a gondunk. erről is van sok sztorim.

2010. máj. 3. 18:32
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
nos..a karma az ami kiegyenlíti az univerzum harmóniáját,és a tiedet is!Nem csúszol vissza,mert alulról kezded..annyi esze meg van a tudatalattidnak,hogy amit előző életében megtanult,azt nem fogja a következőben ujra elrontani,különben semmi értelme nem lenne tényleg az egésznek!Mivel az egész egy körforgás..A lélekről meg annyi,hogy mikor meghalunk a lelkünk kiszáll a testből,és egy asztrális szintre kerül,ahol mindent sokkal jobban lát,és hall,más lelkekkel telepatikusan kommunikál,és itt lent nézik a földön a hozzátartozóikat,a földi idő szerint(mert ott idő az nincs) 30-40 napig,aztán átmennek a túlvilágra,ami egy következő sík,egy alagúton keresztül jutnak oda,s végignézik az életüket,blabla..ezt egyszer már leírtam másnak is a mi van a halál után kérdésbe..szóval elszórakoznak ott fent a régi ismerősökkel,előző életeikből,meg a túlvilágon abbahagyott dolgaikkal,pl a kutatásokkal,tanításokkal,hobbikkal,meg minden nyavajával,(kivéve az evést,a wc-zést,és az unalmas buszozásokat..)utána felmérik a tudásukat,hogy miket tapasztaltak addig meg,itt,vagy másutt,és kidolgoznak néhány vénnel(okosabb lélekkel)együtt egy iszonyat részletes sorsvonalat annak minden döntésével,(ha ezt csinálod az lesz,ha nem csinálod amaz),választanak helyet,szülőt,szal mindent,és aztán mennek le a magzatba kb a terhesség 5-6.-ik hónapjában,amikor is szabad ki-be járkálásuk van a még meg nem született testükből..ez elmúlik,és utána már csak alváskor,vagy meditációnál szállhatunk ki a testből..nos ennyi..én amúgy ezekben teljesen biztos vagyok,úgy érzem ez így van..nem csak meggyőző,és logikus számomra,hanem valamiért emlékezetes,mintha emlékeznék,hogy így van..mindegy,hagyjuk,ezt "hiszem",és kész..
2010. máj. 3. 21:13
 13/20 anonim ***** válasza:
jujj,most esett le,a bal oldali ajtó elve..ha valaki nagyon elszúrja a dolgokat,feladja a játékot,és öngyilkos lesz,az azonnal visszatér egy új testbe mindenféle életelemzés,meg pihenés,meg a halál megszokása nélkül,és ujrakezdi majdnem ugyanazt az életet ugyanazokkal a feladatokkal,és ez addig így megy,amíg azt meg nem oldja..dehát mit számít,ha egyik életében sem emlékszik rá,hogy óóó már megint ez a téma..de a tudatalatti hálistennek nem hagyja nagyon szenvedni a lelket,mert apró emlékezet (valami azt súgja ne tegyem) formájában megérzéseket bocsájt az agynak,mit hogy kéne tenni!Ezért jobb halgatni a megérzésekre..
2010. máj. 3. 21:19
 14/20 anonim ***** válasza:

Az utolsó tökjól leírta ezt, ezzel én is egyet tudok érteni.

Számomra azért logikusabb, mert ahogy én látom, a természetben minden folyamatosan mozgásban, körforgásban van, folyamatosan változik. Vehetjük teszemazt a víz körforgását, vagy a táplálékláncokat (ezzel le lehet menni a legalapabb molekulákig, azok is folyamatosan újra alkotnak egy anyagot, majd lebomlás során kikerülnek abból), vagy a Naprendszert (valamiből lett, fejlődött/fejlődik, valamivé majd lesz, és valószínúleg abból a valamiből ismét lesz majd valami :) ) Szóval én ezért nem tudom elfogadni azt, hogy a halál előtt és után nincs semmi. És hogy az emberi élet egyetlen célja, hogy leéljünk 80 évet, úgy, hogy semmi értelme annak, amit ezalatt csinálunk.

2010. máj. 4. 23:46
 15/20 A kérdező kommentje:
Oké, és akkor szerintetek ki teremtette a világot? Ti hisztek Istenben, vagy valakiben? Meg az, hogy mielőtt újjászületnek, találkoznak a többiekkel ott fenn és elszórakoznak? Hát... jó. Legalább ezt a nézpontot is megismertem. Köszi mindenkinek.
2010. máj. 5. 16:57
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem hiszek bennük

Kérdezz meg egy papot

Én nagyon hülyeségnek tartom a karmát

2010. aug. 21. 15:59
 17/20 Veky ***** válasza:
Mindenki abban hisz, amiben akar. Sokan mondják, hogy hisznek Istenben, vagy istenekben, vagy a tudományban, vagy semmiben vagy másban. Ez a néhány lehetőség van. Én nem hiszek semmiben, mg a saját szememmel meg nem győződtem róla!
2010. aug. 25. 22:20
 18/20 A kérdező kommentje:
Igen, ez is érthető. Csak anyukám halála után mindenki jött a maga által hitt dolgokkal,hogy ide kerül meg oda kerül, meg újjászületik, és teljesen összezavarodtam.
2010. aug. 26. 14:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Őszinte részvétem Anyukád iránt!

Hát, ja ez a karma meg lélekvándorlás kicsit magas nekem és én sem tudom, hohy higgyek-e benne, de így olvasgatva a többi más kérdésekhez való hozzászólásokat is kezd világosodni a dolog nálam is és végülis logikusnak tűnik, hogy addig ne menjünk a mennybe míg el nem végeztük a feladatunkat.

De pl arra én is kíváncsi lennék, honnan tudjam mi a feladatom? Kiválasztott-e vagyok? Nagyon szeretnék kiutyákkal foglalkozni, segíteni nekik, nevelni, tanítani őket, megmenteni az utcáról, de annyira fura agyam van, hogy OKJ-s vizsgátételeket is alig bírtam megjegyezni... Szóal állatorvos nem lehetek én sem. De talán kutyakiképző, igen. Most ezek szerint nekem ez a feladatom ill. karmám? Ezek szerint ez.

Na ezen még dolgozni kell, hogy minden világos legyen!

2010. aug. 30. 13:49
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszi szépen.

Igen. Talán az a feladatod :) Csináld azt, amihez kedved van, amit úgy érzel, hogy a 'tiéd'. Én is most ezt szeretném.

2010. aug. 31. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!