Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Minden életnek van valami...

Minden életnek van valami értelme?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy sokan meghalnak fiatalon. Van aki 20 évesen, még ott áll (t volna) előtte az egész élet, de sok 1 éves kisbaba is meghal. Most lehet azt mondani, hogy megtanultál amit kellett, vagy tanítottak másokat (a kisbaba esetében). De a példákat lehetne sorolni. Nem lehetséges az, hogy mégsincs az egésznek értelme? Most elsősorban a reinkarnáció hívőkhöz intézem ezt a kérdést. Miből gondoljátok hogy valóban létezik? Én is sokat foglalkoztam ezzel, de végül valamiért annál az álláspontnál állapodtam meg, hogy egyszerűen csak megszületünk, élünk, és meghalunk.
2011. jún. 7. 16:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
15%
há csaaaak
2011. jún. 7. 16:43
 2/20 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem, hülyeség aki azt mondja h nincs élet a halál után. Nem tudom mi van reinkarnáció, menj és pokol vagy nirvana, de valami biztos van. Persze én sem állíthatom ezt bizton, de azt se h nincs. Az biztos h minden energiából van. Az energiát pedig nem lehet megsemmisíteni, csak átalakítani. Tudományosan bebizonyított. EZért én úgy gondolom ha meghalunk egy nagy egész részei leszünk.
2011. jún. 7. 16:52
 3/20 anonim válasza:
86%

Az élet értelme benne van az Élet szóban.

Az az értelme, hogy élsz. Egy nagyon hideg és sötét univerzumban élünk. Már évtizedek óta keressük az idegen élet jeleit, de még mindig nem találtunk más életformákra.

A föld golyó csak egy porszem (vagy még annál is kisebb) ebben az univerzumban, úgyhogy örülj, hogy ide születtél és megtapasztalhatod, hogy milyen gyönyörű életforma alakult ki ezen a bolygón.

2011. jún. 7. 16:52
 4/20 anonim válasza:
Bocsi előző vagyok, golyó helyett bolygó :P
2011. jún. 7. 16:53
 5/20 anonim ***** válasza:
83%

"sok 1 éves kisbaba is meghal"

egy kisbaba, aki egyik pillanaról másikra, nem betegeskedés, vagy baleset, hanem pl. álmában meghal, talán az egyik legirigylésreméltóbb életet élte meg. kötelezettségek és felelősség nélküli boldog lét, melyben szinte minden nap újabb és újabb csodát él meg, miközben a szülei szerető gondosokással veszik körbe.

ha a reinkarácón keresztül nézzük, megannyi leszületés között, ez nem nagyon lehet más, mint egy apró kis jutalomfalat, pihenő a feladatok tengerében.

de nem gondolom, hogy bárki is tudja a választ, én is csak elmélkedek a dolgon.

2011. jún. 7. 17:02
 6/20 anonim ***** válasza:
az energia nem vész el, hanem átalakul
2011. jún. 7. 17:03
 7/20 anonim ***** válasza:
Kisbaba halála lehet karma miatt.
2011. jún. 7. 17:06
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindennek van valami értelme vagy oka... úgy, ahogy minden ember életének van értelme, ez nem olyan, hogy csak random megszületsz és kész. Ahogy írták, az energia nem vész el, csak átalakul.
2011. jún. 7. 17:47
 9/20 anonim ***** válasza:
Szerintem mindennek van valami oka/értelme, de korántsem biztos, hogy mi innen a Földről mindezekre rá tudunk jönni. Nem tudjuk szerintem átlátni ezt a hatalmas rendszert.
2011. jún. 7. 18:44
 10/20 anonim ***** válasza:
83%

S arra gondoltál már, hogy az amit te megtapasztalsz, mint fizikai megnyilvánulást, az valójában csak mentális(amúgy az, ami közvetlenül a tudatodnak jelenik meg, lásd álom), és nincsen az elmén kívül esően semmiféle anyag, hanem egyetlen mindentudó Elme az, ami levetíti a világot, vagyis a világról a jel nem kívülről, hanem belülről érkezik?

ez egy másik opció és összesen kettő létezik...ha pedig így szemlélsz, akkor megleled az értelmét a dolgoknak és a reinkarnáció is bizonyosságot nyer. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 7. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!