Minden életnek van valami értelme?
Berko Dév válasza:
''Az biztos h minden energiából van. Az energiát pedig nem lehet megsemmisíteni, csak átalakítani. Tudományosan bebizonyított. EZért én úgy gondolom ha meghalunk egy nagy egész részei leszünk.''
az az energia mukodteti a szerveket amig tudja aztan mar volt csak energia
mer ha nem mukodtetne akor nem beszelhetnek szervatultetesrol me a szerv 1-2ore meghal es hasznavehetetlen lesz
de egyesek szerint az az energia nem vesz el meg fel sem hasznalodik hanem atalakul ANYAGA
mivel h az energia atalakulhat anyaga csak az a helyzet h nagy energia kell ahoz es nem tudjuk h menyi marad az emberbo
vegulis az anyagbo csinaltak energiat es ako ez forditva is igaz
de akar ho formajaban is tavozhat az az energia
Kedves Berko Dév!
Picikét vegyél vissza az arcodból. Az energiamegmaradás nem törvény, hanem elv. Mivel minden elméletünk, sőt megfigyelésünk is erre épül, a hibáját sem feltétlenül vesszük észre, az igazságát bizonyítani meg képtelenség. Ma a tudomány ott tart, hogy a világegyetem 96%-a olyan valami, amiről fogalmunk sincsen (sötét anyag, sötét energia), de kénytelen feltételezni a a létét, különben dobhatnánk ki az eddigi összes törvényünket.
Mellékesen szólva, a világegyetem keletkeztetése is onnan indul, hogy vala a böszeme mennyiségű energia, ami szép és jó, csak éppen honnan vala az az energia. Mert vagy öröktől való, vagy csak úgy lett a semmiből, de ha a semmiből lett, akkor vajon mi akadályozza meg, hogy mégtöbb legyen, vagy esetleg eltünjön...
Szerintem meg egyszerű logikával érthetőnek látszik az egész.Nem lehet vége semminek.Fraktálelmélet is igazolja, a végtelennek nincs vége.Amúgy meg gondolj bele, fejtegetjük az élet értelmét, akkor most az értelmetlenséget fejtegetem: Mi értelme lenne annak, hogy egyszer csak itt megszületünk, törölve a memória, mi ezelött volt, és csinálunk átkozott sok baromságot, hagyunk, vagy nem hagyunk nyomot, tanulunk, vagy hülyülünk, majd egy téli napon meghalunk, és ezzel vége.Na ennek semmi értelme sincs a számomra.Számomra egy hatalmas feladatnak vagyunk a részei, amit úgy neveznek fejlődés.Soha nem ér véget, végtelen, de minnél magasabb szinten vagy, annál izgalmasabb!A lelki fejlődés kistestvére az anyagi síkon történő emberi fejlődés.Mert számomra sokkal logikusabb, hogy leszületünk egy fizikai testbe, törölve lesz minden,(tiszta lappal indítunk) és saját magunkat fejlesztjük, hogy átmenjünk az akadályokon, mint pl megtanulni bekötött szemmel csinálni valamit.Hasznunkra vállhat pl a sötétben.Miután saját magunk határoztunk, hogy bekötött szemmel tanulunk, aról is saját határozás kell, hogy kitöröltessük az emlékeket, és egy anyagi világba szülessünk, aminek a megtapasztalása az örök élet fejlődésében nagy szerepet vállal!!miután meghalunk, a mangunkévá tehetjük ennek az életnek a tapasztalatát, és léphetünk a szinteken..Legfelsőbb szinteken pedig elvegetálgatunk, és segítjük a többieket a végtelenségig, vagy esetleg kezdjük előről, mint egy körfolyamat.Ez a végtelen örökkévaló teendő sokkal logikusabb az univerzum törvényszerűségeit elnézve,mint az, hogy egyszercsak felbukkan az élet, aztán mintha nem is lett volna, soha többé nem lesz.Ezt nem találom logikusnak, bár lehet hogy az élet is tele van változással, de az eltűnt dolgok, problémák után is jön a következő, sosem unatkozunk hónapokig, évekig, mindíg történik valami, ezt a történést meg nem követheti egy örökké tartó nem történik semmi állapot, mert az felborítaná a már általunk is ismert rendszert!Számomra az élet értelme egyértelműen a megtapasztalás, tanulás, fejlődés, mire elkövetkezendő feladatokhoz feltétlen szükségünk van. És miért ez az egész?Talán mert lebontva az életet a legkissebb atomig, ott is ezt láthatjuk.Figyeljétek meg a világot magatok körül, sok minden bizonyítékként szolgálhat, ha bele akarunk kötni a reinkarnációba. Amúgy meg ha valakinek bizonyítékként szolgálhat, létezik egy úgy nevezett korregresszió, ami hipnózis útján kifaggatja pácienseit az előző ill. jövendő életeikről,(miel ugye nincs idő) és elég számos bizonyíték utal annak a léleknek egy bizonyos előző testben leélt életére. Érdemes utána olvasni, itthon is akadnak ilyen pszichiáterek, akik az előző életeket örömmel feltárják!
És azt még megemlítem, hogy 7 évente az ember az összes sejtjét kicseréli,lehámlik, elhal, születik új, ez is egy ilyen kör, ami csak a halálunkkor ér véget, de a lélek fejlődése nem ér ott véget,az olyan lenne, mintha lefeküdnénk aludni, és nem kelnénk fel,pedig nem halunk meg..A haláltól való félelemben meg mindíg jusson eszünkbe, hogy mindíg virrad új nap, ha kicsiben ez így megy, akkor nagyban is, és mégnagyobban is, és a végtelenségig. Aki átlátja ezt, szabad ember!Megszabadul a saját magunk támasztotta korlátoktól, és helyesen kezd élni, tapasztalat..Csak el kell gondolkodni.
Az energia nem vesz el: a benned tarolt hatamas energia halalod utan sok kis kukacnak az eletehez jarul hozza, ezzel ertelmet adva az eletednek.
Ennyi.
IGEN! MEG SZÜLETTÜNK ÉS TANULUNK,MAJD TANULUNK A JÓBÓL -ROSSZBÓL . ÍGY SZÜLETÜNK UJJÁ!!!!ENGEM IS SOKAT FOGLALKOZTAT EZ,EZEK A KÉRDÉSEK,DE NINCS NAPPAL-ÉJSZAKA NÉLKÜL,TÉL-NYÁR NÉLKÜL,VETÉS-ARATÁS NÉLKÜL,NEVETÉS-SÍRÁS NÉLKÜL,ÁR-AZ APÁLY NÉLKÜL,BELÉGZÉS-ÉS KILÉGZÉS...,AHOGY ÉLET-HALÁL NÉLKÜL,EZEKET A TERMÉSZETES RITMUSOKAT KELL MEGFELELŐEN FIGYELEMBE VENNI,HASZNÁLNI ÉS ÁLTALÁBAN MINDENRE KÉRDÉST KAPUNK!!!A TEST KÖLCSÖNKAPOTT AMIT MEGFELELŐEN KELL HASZNÁLNUNK A LÉLEK MEG MINDIG MEG MARAD AMI MINDIG TOVÁBB ÉS ÉS TOVÁBB HISZ NEM TUD PORRÁ VÁLNI!!!!
NEKEM IS MEG HALT EGY NŐVÉREM AKI MÉG GYEREK VOLT ÉS MAI NAPIG IS KERESTEM A VÁLASZT MOST 35-ÉVESEN PRÓBÁLOK,KERESEK A SOK MIÉRTRE IGAZÁN VÁLASZT TALÁLNI,AMIT UGYE MI MAGUNK IS TUDJUK CSAK FIGYELNÜNK KELL.HÁRMAN VOLTUNK,DE KETTEN MARADTUNK AZ ÖCSÉM NAGYON ELESETT ÉN MEG ANNÁL ERŐSEBB ÉS ERŐSEBB MINDEN FÉLE TÉREN ,DE ENNEK IGY KELLETT LENNIE HISZ:ERŐS-GYENGE NÉLKÜL NINCS.EGY PÉLDA A PÁROM IS IGEN ELESETT.SAJNOS SZÜLEI MÁR NEM ÉLNEK.FIATALON ITT HAGYTÁK.TEHÁT IGEN SOK ENERGIA RÁM ESETT. AMINEK INKÁBB ÖRÜLNÉK AZ HOGY MELLETTEM VELEM EGYÜTT NÖVEKEDTÜNK VOLNA FEL,DE A SORS KÖZBE SZOLT,VALÓSZÍNŰ LEGALÁBBIS ÉN ÍGY LÁTOM PRÓBÁLOM ELFOGADNI HOGY ITT NEKI MÁR ELÉG VOLT MÁR MINDENT TUD NEM VALÓ E VILÁGRA ÉS MOST IGAZÁN ÉL DE TALÁLKOZUNK.HA ÉLNE LEHOZNÁM VELE A CSILLAGOKAT IS AZ ÉGRŐL AZ BÍZTOS.DE EGYEDÜL MARADTAM ÉN MAGAM VAGYOK A MANKÓM.NEKEM EZ JUTOTT.VALAKI NAGYON ERŐS VOLT AKI MÁR ÉLT, AZ ESETT RÁM! INNEN VAGYOK ÉN.NEM MINDIG KELL A HALÁLT NEGATÍVNAK ELKÖNYVELNI.LEHET MÁS SZÁNDÉKA AZ ISTENNEK LÁT OLYAT ELŐRE AMIT MI MÉG NEM ÉS Ő TUDJA...
SOK SZÉP DOLOG VAN A VILÁGON ,DE ANNÁL TÖBB MÁR A ROSSZ HISZ A GONOSZ MEGMÉRGEZI A LELKET ELVESZNEK AZ EMBERI ÉRTÉKEK.EZ IS EGY OK.A SOKHOZ HOGY ELMENJENEK VALAMILYEN UTON-FORMÁBAN AZ EMBEREK E FÖLDRŐL .ÉN NEM JÁROK GYÜLEKEZETBE SE NEM VAGYOK FANATIKUS HÍVŐ NINCSENEK SEMMI FÉLE SZENT DOLGOK A LAKÁSBAN.CSAK EGY EGYSZERŰ EMBER VAGYOK AKI EGYSZERŰEN GONDOLKODIK!ÉS ÉL! LESZ EZ MÉG ROSSZABB IS A FÖLDÖN SAJNOS MI MAGUNK ÖLJÜK MEG MAGUNKAT ÉS EZ LESZ A VÉG A TEST ELVÉSZ!! ÉS AKKOR JÖN AZ ÉLET AKI HISZ ÉS HITT AZ JÖN ÉLNI.!!!!! ISTEN CSAK EGY VAN SOK FÉLE NÉVVEL AKI MINDENKINEK MEGBOCSÁJT MERT MI AZ Ő NÉPE VAGYUNK.DE KELL EGY TISZTÍTÁS AMIKOR A FIA ELMENT SOK BŰNT ELVITT,DE A MAI BŰNÖK MÁR NEM FÉRNEK BELE ,MERT EGYRE TÖBB--ÉS TÖBB,VÉLEMÉNYEM SZERINT.NEM MINDEGY MIKÉNT ÉS HOGYAN ÉLÜNK ÉS HALUNK SZERINTEM CSAK EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!
AZ ÉRTÉKEK. SOKSZOR MONDOM,HOGY ÉN IS HÁTBA VÁGOM AKI ENGEM, ÁTVITT ÉRTELEMBEN,DE NEM LEHETÜNK EGY FORMÁK.JÓ-ROSSZ. ISTEN MINDENT LÁT ÉS NEM VER BBBOOOTTTAAALLL!!!!
ÉN AJÁNLOM NEKED A KURT TEPPERWEIN A SZELLEMI TÖVÉNYEK VAGY A TALÁLD MEG ÖNMAGAD, KÖNYVET ÉS AKKOR HIDD EL SOK VÁLASZT KAPSZ. ÉN NAGYON IS ÖN MAGAM VAGYOK, DE MÉG ANNÁL IS,ÉS ENGEM IS MEG LEPETT. ÉRDEMES OLVASMÁNY.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!