Halál utáni vágy, nektek is van ilyen?
Ha hiszel a reinkarnációban akkor még véletlenül sem gondolsz az öngyilkosságra. Ha megtennéd akkor a következő életedben még rosszabbul élnél, ez lenne a büntetésed.
Egyébként én veled ellentétben szeretem az életem.
Nem. Gyermekkorom óta nehéz elfogadnom, hogy nem élek még párezer évet sem. Szeretek élni, még ha nehéz is az életem (de legalább magam miatt, így könnyebb) s annyi minden érdekel... Majd megtudod, mi van a halál után, minek ezt siettetni? Nem értem.
Lehet hinni olyan reinkarnációban, ahol nem kapunk büntetést az öngyilkosságért, szerintem én is azt teszem, vagy nem érdekel, mert ha az életem eléri azt, hogy nem tartom megfelelőnek élni, akkor én is abbahagyom, akárki akármit is mond vagy gondol. De nagyon bízom benne, hogy erre nem kerül sor. Ha egy mód van egy valamennyire is jó életre, nem adom fel, akkor sem, ha lokális minimumban ülök már rég. Az optimizmusom és reményem születési hiba, megváltoztathatatlan.
Ha meg is halsz, újra meg kell születned, baj, ha nem érdekel ez a világ... Felfoghatod úgy is, hogy nem a világ fontos, hanem te, aki ebben a világban tudod magadat fejleszteni s megélni dolgokat... Akárhogy is, itt kell lenned, nem tudsz kilépni és annyi, ha a reinkarnáció létezik...
Láttátok a szem tükrében-t?
Ajánlom, legjobb film a témában szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!