Szerintetek azért távozik a lélek, mert meghalt a test, vagy azért hal meg a test, mert távozik a lélek?
tudom, hogy nincs sok különbség, de érdekelne a véleményetek.
szerintem a 2. eset történik.
Ha a test meghal, a lélek távozik.
A lélek addig a testben van, míg az működő képes.
Orvosilag még nem felfedezni a lélek testelhagyásának metódusát. Pedig ez Nobel-díjat is érne, nem is értem, miért nem dolgoznak ezen. :O
Úgy gondolom, hogy bizonyíték nélkül ez is csak egy üres, alaptalan és felesleges találgatás.
De jo kerdes, nagyon tetszik. :)
Mindketto igaz lehet, bar szerintem (is) azert hal meg az test, mert elhagyja a lelek. Hiszen nem mindenki oregszik meg, van aki fiatalon hal meg, "termeszetes" modon.
A kerdest maskent valaszoljak meg, akik racionalisabban gondolkodnak, mint azok, akik picit "spiritualisabbak".
Ha feltételezed a lélek létezését, akkor már teljesen mindegy, hogy melyik további feltételezést választod, egyik sem jobb a másiknál, egyik sem nyújt értékesebb magyarázatot. Mivel hit kérdése, azt hiszed, amelyik jobban tetszik, vagy amelyik neked meggyőzőbb.
#6:
>A kerdest maskent valaszoljak meg, akik racionalisabban gondolkodnak, mint azok, akik picit "spiritualisabbak".
Ez igaz, de lehet, hogy nem úgy, ahogy te gondolod.
A "spirituálisabb" ember választ a kérdező által felkínált két lehetőség közül, a racionális pedig azt mondja, hogy nem sok értelme van a kérdésnek :)
Hát figyelj #6-os mi egymástól teljesen elszigetelt, s független világban élünk, de azért megpróbálok a saját nézőpontom szerint válaszolni. Szerintem, aki fiatalon természetesnek látszó halált hal azzal valami probléma van az pedig nem természetes halál, ha az illető balesetben vagy, esetleg betegségben hal meg.
Szerintem az anyaméhet úgy kell elképzelni mint egy rosszul belőt kínai akkumulátor gyárat például: mindegy feltöltésre kerül, csak mindegyik más-más értékekkel indul a nagyvilágnak az egyik például: 75%-ot kap a másik 80%-ot a harmadik pedig 90%-ot mindegyik másképp van belőve és ezek az akkumulátorok egyre inkább lemerülőben vannak, de úgy hiszem, aki foglalkozik velük mondjuk feltölti azokat nagyobb értékeket kaphat ugyanezen elven működik az emberi test is, ha mondjuk foglalkozol a testi egészségeddel, akkor hosszabb életet élhetsz, de azért ne felejtsük el betegségeket, amik jócskán legyengítik az immunrendszert, aminek köszönhetően elhasználodnak a test erőforrásai szerintem itt a "lélek" "szellem" nem dominál azt pedig nem akarom neked mondani, hogy nem létezik lélek nem mennék vele semmire. Jah meg elnézést kérek nem jutott eszembe jobb hasonlat a kínai akkumulátor gyáron kívül. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!