Hová tűnik a szellem, a lélek?
1 és 4, gondolom, te ugyanaz vagy. Nem illúziókat akarok kergetni, hanem meg akarom érteni a folyamatot a-tól z-ig, ehhez édeskevés az a magyarázatod, hogy "ez van". Akármelyik elgondolásról is, de valamicskét bővebb filozófiát vártam, várok. Nem a vallások érdekelnek, nem vonzanak különösebben.
Kettes mondjuk elég jól megközelítette szerintem a kérdést, meg azt is tudom, hogy nem biztos, hogy a megfelelő kategóriába írtam.
És most nem magam miatt gondolkodtam el a kérdésen, hanem sajnos nagyon is aktuális okból, amit nem akarok itt részletezni, de nagyjából úgyis mindenki be tudja lőni, milyen helyzetben ötlik ez fel az emberben.
Szóval mi a tudat, és mi van akkor, ha egyáltalán nem úgy épül le, mint a test? Amúgy tök mindegy, hogy hívjuk, lélek, vagy tudat, szerintem. Segít jobban megérteni, hová lesz, ha tudjuk, miből van?
Nem magam miatt tettem fel a kérdést, de úgy látszik, amit nem akartok, nem olvassátok el.
Na mindegy, tényleg ne is menjünk bele, ilyen általános frázisokat én is tudok bárhol puffogtatni. Nem tudományos értekezést vártam, de azért valamivel többet.
Remélem, valaki legalább az illúzióit kifejti.
Köszi a válaszokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!