Szerintetek azért távozik a lélek, mert meghalt a test, vagy azért hal meg a test, mert távozik a lélek?
tudom, hogy nincs sok különbség, de érdekelne a véleményetek.
szerintem a 2. eset történik.
A lélek örök, a test mulandó. Ha a test elhasználódik, akkor a lélek megszünteti kapcsolatát a testtel.
...ha időben figyeljük meg a történetet.
A lélek számára az Idő sem létezik.
Általában az 1.
De van olyan hogy azért hal meg a test mert a lélek már menni akar. Apám nagynénje így halt meg. Nem volt nagy baja de már nem volt miért élnie.
Szerintem inkább az első, mert sok beszámoló van arról, hogy baleseteknél pl. látják magukat felülről. Ez (szerintem) azért van, mert ilyen helyzetben a lélek megpróbálja megelőzni a halál traumáját azzal, hogy elhagyja a testet. De ha a test túlél, akkor visszaszáll. Ez miatt nem lehet helyes az a feltételezés, hogy ha a lélek távozik, a test is meg kell halljon.
(én ezt saját tapasztalatra alapozom, volt egy autóbalesetünk, mikor is ilyen élményben volt részem, felülről láttam magam, ahogy pörög az autó...)
"Orvosilag még nem felfedezni a lélek testelhagyásának metódusát."
Elvileg már rámutattak:
Amikor ez ember meghal abban a másodpercben 12(?)grammal könnyebb lesz az emberi test!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!