Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek azért távozik a...

Szerintetek azért távozik a lélek, mert meghalt a test, vagy azért hal meg a test, mert távozik a lélek?

Figyelt kérdés

tudom, hogy nincs sok különbség, de érdekelne a véleményetek.

szerintem a 2. eset történik.

2014. aug. 18. 14:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
59%

A lélek örök, a test mulandó. Ha a test elhasználódik, akkor a lélek megszünteti kapcsolatát a testtel.

...ha időben figyeljük meg a történetet.

A lélek számára az Idő sem létezik.

2014. aug. 18. 18:23
 12/18 anonim ***** válasza:
46%

Általában az 1.

De van olyan hogy azért hal meg a test mert a lélek már menni akar. Apám nagynénje így halt meg. Nem volt nagy baja de már nem volt miért élnie.

2014. aug. 18. 18:56
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább az első, mert sok beszámoló van arról, hogy baleseteknél pl. látják magukat felülről. Ez (szerintem) azért van, mert ilyen helyzetben a lélek megpróbálja megelőzni a halál traumáját azzal, hogy elhagyja a testet. De ha a test túlél, akkor visszaszáll. Ez miatt nem lehet helyes az a feltételezés, hogy ha a lélek távozik, a test is meg kell halljon.

(én ezt saját tapasztalatra alapozom, volt egy autóbalesetünk, mikor is ilyen élményben volt részem, felülről láttam magam, ahogy pörög az autó...)

2014. aug. 19. 11:45
 14/18 anonim ***** válasza:

"Orvosilag még nem felfedezni a lélek testelhagyásának metódusát."

Elvileg már rámutattak:

Amikor ez ember meghal abban a másodpercben 12(?)grammal könnyebb lesz az emberi test!

2014. aug. 20. 00:15
 15/18 anonim ***** válasza:
#14: ez csak egy eléggé elterjedt, de alaptalan városi legenda. Egyetlen fickó méricskélt ilyesmit, de kevés alanyon és teljesen rosszul. Nincs semmiféle 12 gramm, nincs tömegcsökkenés a halálkor és még kevésbé van bármilyen bizonyíték a lélekre.
2014. aug. 20. 09:19
 16/18 anonim ***** válasza:

és nem mellesleg az a 12gramm 21gramm :)

[link]

2014. aug. 20. 10:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Mert a 12 fordítva 21... Ezt én sem mondtam biztosra csak hallottam (és nem a szomszéd Pista nénitől hanem tudományos filmben)! de ha nincs hát nincs! :)
2014. aug. 20. 13:51
 18/18 homo ludensz ***** válasza:
Az embert test(anyag) és lélek (szellem) ebből a két alapvető alkotóból áll. Míg ezek kölcsönösen egymás javát szolgálják addig maga az ember tökéletes teremtmény mert gondolkodni,tervezni és alkotni képes.Értelemszerű tehát hogy mikor baleset,betegség vagy egyéb ok miatt a testben károsodás lép fel ha elhúzódó a kölcsönhatásban igyekeznek ezt visszaállítani. Az orvosok segítségével de a lélek is legalább annyit igyekszik tenni csak más eszközökkel. Láthatjuk mikor valaki nem adja fel és azt mondjuk hogy erős lelkületű és a test meggyógyul. Legalább ilyen probléma ha nem is látványos ha a lélek sérül vagy betegszik meg. A test roskadtan cipeli és sokkal nehezebb a lelket gyógyítani mint egy törött lábat. A végleges szétválás a halál inkább kudarc a testnek és léleknek egyaránt. A végeredmény szempontjából nem mérvadó hogy melyik száll ki előbb az teremtményből.
2014. szept. 7. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!