Sok ember miért nem hisz az újjászületésben.. és akkor miben hisznek?
18: Mért? Te azt állítod, nincs isten, akkor elvárjuk, hogy ezt bizonyítsd is be!
Ez abszurd.
Nem tudom, hogy mért terhelne bárkit bizonyítási teher a saját világnézete miatt. Az a SAJÁT világnézete. Mindenkinek joga van olyan világnézetet dédelgetni, amilyet csak akar, ez nem keletkeztet semmiféle kötelezettséget.
van összefüggés a biciklizés és az ujjászületés között is. sőt az sem mindegy milyen színű, márkájú a bicaj, és van-e sárvédője. ha nincs akkor más testben fogsz ujjászületni, mintha lenne.
zimbabwei tudósok kimutatták, hogy a pedál mérete hatással van a karmára, különös tekintettel az illető lábméretére és hajszálainak számára.
namármost, ha kitépkeded a hajad, és sokkal kisebb méretű cipőbe préseled a lábad, valamint más pedált raksz fel a bringádra, valamint más márkájút veszel, megváltoztathatod a karmádat !
chilei tudósok bebizonyították, hogy az emberek nagy része ragaszkodik a pedáljához, és így a karmáját sem tudja megváltoztatni. pedig lehet változtatni, és ez jó hír!
változtass a karmádon, a pedálodon, a bicajodon. persze csak akkor ha nem vagy megelégedve a karmikus sorsoddal!
Én magamban hiszek, mert egy férfinak hinnie kell valamiben. :D
Szerintem nem a halál után kell élni, hanem most, én nem hiszek a halál utánba, Istenbe és semelyik vallásba, mert nem látom alapját, nem szólnak ezek mellett semmi, csak az emberi hiszékenység, emberek melyek felsőbbrendűnek érzik magukat, emberek akik halált se tudják elfogadni, emberek, emberek, emberek!
Nás Páng jó reggelt, és ne verekedj!
"Mindenkinek joga van olyan világnézetet dédelgetni, amilyet csak akar, ez nem keletkeztet semmiféle kötelezettséget."
ez a modern ember számáró nagyon jól hangzó eszetlenség.
a körülöttünk lévő valóság a maga rendjével, törvényszerűségeivel objektív tény. avagy az 1+1 lehet más mint 2? talán 45? ez utóbbiban hiszel?
az igaz ugyan, h mindenki abban hisz amiben akar, de ha nem a valóságban, akkor téved! nincs annyi univerzum, ahány ember! csak 1 van. és mindnyájan abban élünk.
higgy abban, hogy 1 milliós a fizud. hihetsz benne, de attól még nem igaz.
Én jó kisfiúként szépen eljártam hittanra, aztá a kamszkori lázadással együt rájöttem, hogy ez semmiben sem befolyásolja a földi létet, onnantól kezdve hidegen hagynak a vallások.
Szóval esetemben nem arról van szó hogy hiszek vagy nem hiszek, hanem egyszerűen csak nem érdekel. Lehet annyit reinkarnálódtam már, hogy ez az utolsó életem, és egy nirvána-közeli állapotban vagyok :D
"Hogy tudom-e bizonyitani? Nem. En csak HISZEK"
Isten léte bizonyítható, és már sokan meg is tették. A vita nem ezen a szinten folyik, hanem azon, h az illető el AKARJA-e fogadni vagy sem.
szabad akarat ugyebár. aki a tényeket nem fogadja el, mert nem tetszik neki, az nem is fogja. kamuból bizonyítékot követel, s mikor megkapja, közli h az nem az.
Kant óta az ember a saját eszének létét sem fogadja el. Tulképp semmit nem fogad el, ami arra mutat amit nem akar tudomásul venni.
akárhogyis, a vita mindig a szabad akaraton, szabad döntés mentén zajlik, soha nem is a bizonyítékok mentén zajlott.
"Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek."
Róm.1:20
# 6
"Inkább megszívom halál után, minthogy arcon köpjem magam vagy vegetáljak racionális okok nélkül."
Megkérdezhetem, hogy szerinted a fizikai halálon túl való bármifajta létezésbe vetett hit miért járna önmagunk arcon köpésével, vagy vegetálással?
# 18
"Ateista vagyok. Arra írtam, hogy ha valaki azt mondja, létezik reinkarnáció, lélek, az bizonyítsa be."
A sokadik ilyen témájú kérdésnél olvasom ezt a véleményt hozzászólásokban, és mindig rácsodálkozom, hogy aki valami másban hisz, az miért gondolja úgy, hogy a reinkarnációban hívőknek BÁRKIT feladatuk lenne megpróbálni meggyőzni a létezéséről, mint valami küldetéstudatos hittérítőnek, vagy egyáltalán miért kéne bármifajta késztetést érezniük erre.
Megkérdezhetem, hogy szerinted például milyen motivációból kéne erre bárkinek törekednie?
Nincsen nálam a bölcsek köve, de nekem az a személyes tapasztalatom, hogy akik VALÓBAN hisznek a reinkarnációban, mert személyesen megtapasztaltak ezzel kapcsolatban számukra meggyőző erejű közvetett bizonyítékot, illetve bizonyítékokat, azok pont, hogy senkit nem akarnak erről meggyőzni, legfeljebb beszélgetnek róla olyannal, akit kifejezetten érdekel a téma, és aki saját maga szeretné megtudni tőlük, hogy őket mi győzte meg arról, hogy a reinkarnáció és a karma létező dolog.
Számomra valószínűleg örök rejtély marad, hogy egyesek szerint mégis miért is kéne megpróbálnom bárkit meggyőznöm bármi ilyesmiről, ha egyszer békében van a saját hitével, meggyőződésével, akár ateista, akár bármilyen más világképével, ahelyett, hogy tiszteletben tartanám, hogy ő máshogy gondolkozik és másban hisz.
Akkor kifizeted nekem az 1,000,000 dollárt?
Ha azt állítod nem tartozol, bizonyítsd be!
Természetesen ilyet bizonyítani lehetetlen. És a választ is megkaptad miért kell bizonyítanod a világnézeted.
A náciknak sem engedtük hogy ukk-mukk-fukk azt higyjenek amit akarnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!