Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Aki hisz a reinkarnációban:...

Openyoureye kérdése:

Aki hisz a reinkarnációban: Szerinted mi az oka/értelme az inkarnációk sorozatának?

Figyelt kérdés
Szerintetek miért kell olyan sokszor leszületni, újra és újra? Mi a célja az egésznek?

2013. okt. 8. 08:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Olyan, mint az iskolába járás, vagy méginkább mint valami harci és egyben erkölcsi képzés. A nehéz időkben megedződik az ember, felismerésekre tesz szert, és módjában áll a maga jellemének pozitív oldalát, de ugyanígy a negatívat is, gyakorolni, megmutatni, kiállni valami mellett, szóval csiszolódni és haladni előre. A lélek tökéletessé válása a cél.
2013. okt. 8. 20:02
 12/41 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, bocs, hogy csak most válaszolok.

10-es, ha a szellem reinkarnálódik, mi a lélek szerepe? Tehát valójában van a test van benne egy lélek és azon belül meg egy szellem? Vagy, hogy kell ezt érteni?

2013. okt. 10. 04:43
 13/41 A kérdező kommentje:

4-nek:

A linket csak viccből tetted ki vagy komolyan gondoltad?

Nekem eddig sikerült eljutni:

"Ha az emberek újra születnek, akkor miért nő a világ népessége?

M: Mert az emberek újra születnek! (nevetés) Mert a legtöbb ember nem válik megvilágosodottá és szabaddá, ezért a világ népessége növekszik. Mert a poklokból az emberek feljönnek, hogy mint emberi lények reinkarnálódjanak. Vannak lények az állatok birodalmából, akik miután, mint állatok letöltötték büntetésüket, visszatérnek, és emberré válnak. Minél több marhát, kacsát, csirkét és disznót eszünk, a világ annál inkább túlnépesedik. Vannak angyalok is, néhány lény a Paradicsomból, akik néhány száz vagy ezer éves időtartam után újra reinkarnálódnak, mint emberi lények. Ezért a világ mindig túlnépesedett."

Ennél nagyobb marhaságot még nem hallottam. Bocs, de szerintem ez az iromány köszönő viszonban sincs a reinkarnációval.

2013. okt. 10. 04:47
 14/41 anonim ***** válasza:

A buddhisták szerint (akik amúgy nem hisznek a lélekben) végtelen ideje létezünk már és létezni is fogunk örökkön-örökké. Az univerzumot is így képzelik el. Elpusztul majd újra megszületik stb.

A hinduban is ugyan ez a helyzet csak ők hisznek a lélekben és lélek vándorlás néven emlegetik.

Szóval nincs kezdő ok. Csak ok és okozat végtelen láncolat, mind addig amíg el nem érjük a Nibbánát (ismertebb nevén Nirvánát)

Én már nem tudom, hogy mit higgyek a kettő közül... :(

2013. okt. 11. 20:18
 15/41 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom utolsó... Én értelmet keresek az életben, eztért is nem tudom elfogadni a materialista világnézetet miszerint vagyunk és miután meghalunk nem lesz semmi. Ugyan így nem értek egyet a budhista tanításokkal, mert ha örökre újászületünk akkor ismét nincs értelme az egésznek, azt csinálhatunk amit akarunk. Mindkét nézet csakis a legszélsőségesebb dolgokat fogadja el ami szerintem nem helyes. Az arany középút követésénél még senki nem elégedetlenkedett, a szélsőségesek viszont annál inkább. Ez persze csak az én véleményem, de mielőtt inkább a másik két táborhoz szeretnénk csatlakozni, jó lenne elgondolkodni logikus e ez a lépés, van e értelme ezeket az elveket vallani?
2013. okt. 13. 09:41
 16/41 AkitLáttálÁlmodban ***** válasza:
Kérdező. Rosszul értelmezed az egészet. Miért kell, hogy értelme legyen? Az emberi lény találta ki ezt a kifejezést,vagyis az egyik dolog következik a másikból. De az értelem nincs mindenhol ott,így lehet, hogy a halál után sincs ott. Ha egymás után újjászületünk és fejlődünk akkor szó szerint értve semmi értelme sincs. Mi értelme fejlődni? Ha megfelelő szintre fejlődtünk annak mi értelme? stb. Ne keress értelmet, mert nem fogsz találni. Ami halál után lesz annak sincs értelme. Az életünknek sincs konkrét univerzális értelme. Én is ilyen voltam kicsit régebben. Gondolkoztam sokat, hogy mi az élet értelme, a halál értelme,és, hogy egyáltalán az élet megjelent a földön. Nincs értelme,így kellet lennie és pont. És majd megint így lesz miután kipusztul az emberiség,utána megint lesz ember,ha nem 100 év múlva akkor 1000 és ha nem 1000 év múlva akkor 10000000000000000000000000 év múlva. Nem létezik olyan, hogy sose lesz megint ember és ugyanilyen világ. Minden idő kérdése csak. De nyugi,miután te megfogsz halni csak anyit veszel észre, hogy meghaltál és újra megszülettél,ha nem is emberként és nem is egy általunk ismert fajként vagy az általunk ismert világban, de akkor is élni fogsz megint,neked úgy fog tűnni, hogy azonnal megszületsz,még ha olyan sok év múlik el, hogy "eléri" a végtelent szinte. A "másvilágon" nincs időérzékelés,ha lesz valami akkor neked úgy fog tűnni, hogy azonnal lesz,miután meghaltál. Régebben volt sajnos alkalmam idegesség miatt elájulni. Valamikor kisérlet folytán válalva a veszélyeket egy veszélyes légzés technikával mesterségesen elájultattam magam, de előtte leraktam a telefonom valahová és felvettem az egészet. A kamerában 6 másodpercig voltam eszméletlen, de számomra úgy tűnt mintha azonnal felébredtem volna az eszméletlenségből. Nem érzékeltem az időt. Mindenki megkérek, hogy ne szidjon. Tudom, hogy veszélyes volt a mesterséges ájulás, de kicsit régebben volt. Többé nem teszek ilyet és nem eset semmi bajom. Tudom milyen következménye is lehetet volna. Kérdező: Összefoglalva,miután meghalsz nem lesz olyan, hogy a köztes létben unatkozni fogsz és várakozni,neked úgy fog tünni, hogy azonnal újjászületsz egy testben,bármilyen test legyen is az.
2013. okt. 13. 13:42
 17/41 anonim ***** válasza:
40%

Úgy van ahogy a 16. válaszadó is írta, nem mindenek van oka.

Gondoljunk csak az evolúcióira annak a tudomány jelenlegi (itt hangsúlyozom, hogy jelenlegi) állása szerint nincs oka, célja.

Az ilyen kérdések, hogy "mi az élet értelme?" Talán a depresszióhoz áll a legközelebb.

Igazából, ha a buddhista, hindi vs materialista képet nézzük meg mindenképpen győzöl, ha nem foglalkozol ezzel a kérdéssel, hogy "mi az élet értelme?"

1. Tegyük fel, hogy igaz amit a materialisták állítanak és meghalsz aztán vége van mindennek. Akkor felesleges értelmet keresni benne. Nem a hedonizmus a megoldás nyilván! Hiszen nem fog érni neked semmit sem miután meghaltál. Csak maga a puszta létezés.

2. Tegyük fel, hogy a buddhistáknak/hindunak van igaza. Hát akkor még kedvezőbb a helyzet, de akkor is felesleges azzal a kérdéssel foglalkoznod, hogy "mi az élet értelme?"

Hiszen végtelen ideje itt vagy már a földön.

Bár az első verzió szerintem (és itt nem akarom senkinek a nézeteit megbántani) hülyeség. Azért mondom ezt mert a meditációk miatt vannak emlékeim az előző életemből. Azok alapján én valami Szovjet tagállamban egy szláv nyelvű (talán orosz? ukrán?) földműves lehettem akit most azért van itt a számszárában (az örök körforgás), hogy tanuljon, mert előzőleg nem tudott kiteljesedni mentálisan. Mondhatom-e azt, hogy az az élet értelme, hogy elvégezzek egy egyetemet? Nem! Mivel tudom azt magamról,hogy a semmiből újra felfog támadni egy másik vágyam ami miatt újra ide fogok kerülni cél nélkül, és ok nélkül.

Sajnos ez ilyen.

De ha feltesszük, hogy van oka a létnek. Tényleges ok amit "Isten", "Világszellem", "Karma Úra" stb. adott nekünk azt jó okkal rejthette el, nem akarja, hogy tudjuk mi lehet az.

Szerintem inkább próbáld meg megismerni magad, mint hogy ilyen kérdésen rágódsz, hogy mia za élet értelme! Meditálj, jógáz, tanulj filozófiákat, vallási iratokból. Élvezd az életet (de ne a hedonizmusban, ne ragaszkodj görcsösen az élvezetekehez) csajoz, barátkos stb.

Sok szerencsét!

2013. okt. 13. 14:41
 18/41 A kérdező kommentje:

Kedves AkitLáttálÁlmodban,

Miért kell hogy valaminek értelme legyen? Mert akkor tudod értelmetlen, szemét, hasztalan, semmirevaló.

" De az értelem nincs mindenhol ott,"

- Sajnálom, hogy el kell keserítserek, de értelme mindennek van és egyben logikus is, még akkor is ha te ezt nem látod át.

"Ha egymás után újjászületünk és fejlődünk akkor szó szerint értve semmi értelme sincs."

- Persze, hogy nincs ebből a perspektívából nézve, hisz nem tudod a miértjét amit most elárulok neked: Lélekfejlődés

"Mi értelme fejlődni? Ha megfelelő szintre fejlődtünk annak mi értelme? stb"

- Nos, akkor szólok is az emberiségnek, hogy állítsanak le mindent, a jelenlegi állapot szerinted megfelelő, nem kell tovább fejleszteni semmit. Minden épp úgy jó ahogy van.

"Ne keress értelmet, mert nem fogsz találni."

- Na mostmár tényleg elég, kezdesz nagyon idegesítő lenni. Értelmet az nem talál semmiben aki nem is keres. Attól, hogy te egy besavanyodott ember vagy aki smmiben sem lát se logikát sem pedig értelmet az bizony a te bajod. De ne erőltesd másra ezt a bugyuta felfogást csak azért mert egyedül érzed magad.

Amit ez után írsz, nos enyhén szólva is bődületes nagy marhaság. Ezekre mind magadtól jöttél rá?

Nem akarlak megbántani, de tanulni nem szégyen. Ülj le, olvass néhány tudományos szaklapot, hogy legalább azzal tisztában légy ami körülötted van, ami mellesleg úgy hívnak: VILÁG. A tudomány jó, bizonyítottan érvel az észrevételei mellett, neked pedig erre van szükséged, biztonságra. Ne próbálj olyan ingoványos területen úttörő lenni mint a lélektan, a reinkarnáció, hipnózis vagy a meditáció stb. Ezek a dolgok még edzett embereken is kifognak és rossz útra tévedve hamis következtetéseket engednek levonni neki. Előbb próbáld megérteni a környezetedet, mi hogyan működik, ne pedig ilyen félvállról véve rögtön a mély vízbe ugorva elemezd azt amiről foggalmad sincs.

Mély tisztelettel,

Openyoureye

mage87-nek:

Nem hittem volna, hogy egymás után találkozok veletek, talán pont a sors akarta így és most letudhatom mind a kettőtöket egyszerre. :)

"Úgy van ahogy a 16. válaszadó is írta, nem mindenek van oka. Gondoljunk csak az evolúcióira"

- Nem tudom, hol sikerült ilyet olvasni de a nahát című magazint, vagy az ufo magazint nem nevezném tudományos szaklapnak. Nem igazán követem a tudományos felfedezéseket, mert engem az élet más területei vonzanak inkább, de annyival én is tisztában vagyok, hogy amit írtál nagy hülyeség.

Honnan jött ez a gondoloat nektek(bár igaz a mondás egy bolod százat csinál)hogy bármi is a világon értelmetlenül megy végbe? Az evolúció értelmetlen? Szerintem a fejlődés sosem volt értelmetlen, bár a te elgondolásodat elnézve valóban így gondolod, hisz még magadat sem voltál hajlandó/képes annyira "felfejleszteni", hogy legalább alapvető dolgokkal tisztában legyél az életről. Azon sem csodálkoznék, ha mindketten 12 év körüliek lennétek, bár a 6 éves fiam is értelmesebben gondolkodik már nálatok, de nem akartalak ennyire lehúzni benneteket. Csak azt tudom neked is tanácsolni, hogy tanulj és próbálj meg tájékozódni a körülötted lévő csodás világról mielőtt sületlenségeket kezdesz írkálni. Így talán megelőzheted az ilyen kellemetlen kritikákat, mint ez is.

Egyébként köszönöm, hogy arra ösztönzöl, hogy próbáljam megismerni és megérteni magam, de asszem én ezzel már jóval előrébb vagyok és ezért is tettem fel a kérdést, hogy tájékozódjak mások elképzeléseiről. Én tudom mi az élet értelme számomra, most mások világképét próbálom megérteni. Lehet ez kicsit magas számotokra, amit írok, de nem is baj. felejtsétek el az utolsó bekezdést(külön álló szövegrészt) és koncentráljatok a többire.

Na legyen szép napotok! ;)

2013. okt. 14. 07:26
 19/41 anonim ***** válasza:

Van értelme: információ gyűjtés = Akasha könyvtár. Hogyan:

https://www.youtube.com/watch?v=YKuQvL83mEc

2013. okt. 14. 15:16
 20/41 AkitLáttálÁlmodban ***** válasza:
Kedves kérdező. Nem tudom hány éves vagy, de mondjuk ez nem is számít. Amit írsz az szubjektív. Besavanyodott ember? Ugyan. :D Nekem nagyon jó életem van. Van egy számítógépem 2 jó minőségű hangfalam és hd tv-m. És sok más. Te hívsz engem besavanyodott embernek? :D Ne ess az illúziók világába, csak azt mondtam, hogy értelem nem mindenhol van. Nem láttom az értelmét, mert nem is keresem? Nem mindenek van értelme. Egy almának az asztalon mi értelme van? Vagy annak, hogy piros a színe? Nem azt kérdezem most, hogy miért van piros színe hanem, hogy az, hogy piros színe van mi értelme? Nem tudod megmondani mi értelme van egy piros almának a piros színének csak azt tudod megmagyarázni miért van piros színe. A véleményed elégé makacs. Ösztönösen keresed a miért...miért...miért...miért logikát követve hátha lelsz még több választ. De miért baj, hogy nincs értelem? Én tudom, hogy az életemnek nincs értelme. NEM VAGYOK DEPRESZIÓS csupán objektíven látom a dolgokat. Nekem király életem van, de elfogadom, hogy nincs értelme annak amit teszek, mert nem is kell, hogy értelme legyen. Én boldog vagyok teljesen,és elégedett mindennel amim van. De aminek nincs értelme annak nincs értelme. Nincs megkötés, éppen ezért vagyunk szabadok, hogy csak úgy vagyunk és nincs univerzális értelme létezésünknek.
2013. okt. 14. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!